הודיה קדם

הודיה קדם ../images/Emo16.gif

איך התמודדתן עם הסיפור הזה בגן? הילדים שאלו אותי המון שאלות, ומכיוון שהם כבר שמעו בבית שאבא שלה הרג אותה - לא יכלתי לספר ש"איש רע" הרג אותה. איך מספרים לילדים בגיל 5, על אבא שהרג את הילדה שלו?? שאלו אותי למה הוא עשה את זה ואיך... ממש הסתבכתי. בסוף סיפרתי להם שהוא פשוט השתגע.. וכמובן שלא דיברתי על ה"איך".

דובדבן 1

New member
light a candel

אני סיפרתי בגן סיפור על האצבעות-ילדים שרבו והאחות הקטנה- הזרת התחבאה וכולם חיפשו אותה ולא מצאו. חיפשו בבית חיפשו בחצר, כולם מאד דאגו. ולא ידעו איפה היא. אבל היא התחבאה. שאלתי את הילדים מה לדעתם סוף הסיפור. אף אחד לא עשה את ההעברה לסיפור של הודיה-אז לא פתחתי בנושא. מה דעתכן?

דובדבן 1

New member
light a candel

אני סיפרתי בגן סיפור על האצבעות-ילדים שרבו (אמה וקמיצה) והאחות הקטנה- (הזרת) התחבאה וכולם חיפשו אותה ולא מצאו. חיפשו בבית חיפשו בחצר, כולם מאד דאגו.(אפשר לצייר פרצופים או ליצור בובות על האצבע ולא ידעו איפה היא. אבל היא התחבאה. שאלתי את הילדים מה לדעתם סוף הסיפור. אף אחד לא עשה את ההעברה לסיפור של הודיה- אז לא פתחתי בנושא. מה דעתכן?

טלגל

New member
../images/Emo16.gifטוב לדעתי שלא פתחת בנושא,

זהו נושא טראומתי ולא מובן לנו המבוגרים, אז על אחת וכמה לילדים. זה היה עלול לעורר פחדים חדשים לילדים. אנשים סביבי אמרו שהם חשדו באב, לי זה לא עלה על דעתי, איך בכלל יכול להיות דבר כזה????.

גם אני לא פתחתי בנושא... ../images/Emo41.gif

הילדים העלו אותו. מה הייתי אמורה לעשות? להתעלם? לשנות נושא?
ד"א - קראתי בעיתון שהאימא מקבלת מכתבים מהורים שהילדים שלהם מפחדים ללכת אתם לאמבטיה.

למעלה