הודו

gabylevy2003

New member
הודו

אני בטוח שאם אני אחפש בהסטוריה אני אמצא תשובה אבל אנחנו ממש לחוצים בזמן אז נבקש תשובה מכם: כפי שכבר כתבתי רק חזרנו מדרום אמריקה ואנחנו מעוניינים לטוס להודו כמה שיותר מהר (עניין של תקציב בארץ ועוד...). כמובן שכבר התתחלנו (ובקדחתנות) לקרוא את המדריך וביום שלישי יש הרצאה על הודו שאנחנו נלך אליה. עכשיו - קראנו בספר המדריך שברשותינו שהתקופות הכי הטובות בהודו הן נובמבר עד פברואר מרץ, ואנחנו בכל מקרה רוצים ללכת עכשיו. לאיזה יעד? (בומביי או דלהי) אנחנו מעוניינים לראות כפרים, מקדשים, אנשים,תרבות ונופים הם לאו דאוקא העיקר. מטרקים רגליים אנחנו ניקח מנוחה כנראה. מקומות שאנחנו מאוד רוצים להיות בהם הם: וראנסי, מקדש הקופים (איפה זה בכלל), דראמסלה. לגבי מים מינרליים - ניתן לסמוך עליהם או שנצטרך לטהר גם אותן? טוב זה מה שלחוץ לנו בינתיים, תודה מראש!

Yo-man

New member
הינה אני שוב ../images/Emo6.gif

1. ורנאסי - אחלה. אין בעיה. קחו רכבת מדלהי או אגרה (8-12 שעות אם אני זוכר נכון). ואין בעית מזג אויר. 2. מקדש הקופים - בקטמנדו שבנפאל (הרחוקה, הרחוקה-אה-אה-אה) 3. דרמסאלה - בצפון הרחוק וגבוה בהרים, מה שאומר שאפשר להגיע, אבל יהיה קר לאללה. אני הייתי שם פעמיים, פעם ביוני והיה מעולה (משהו ארוך בערב) ופעם באוקטובר, אז היה בין 0 ל-5 מעלות בלילות. לא ממש כיף, ובפברואר יותר קר שם. אני משער שממאי אפשר לטייל שם בנעימים, אבל זה לא "זה". 4. מים מינרלים - אפשר לסמוך עליהם בדרך כלל. הבקבוקים באים עם פלסטיק שמאשר שהפקק לא נפתח, אבל זה לא מספיק. תקנו את הבקבוקים שהפקק שלהם גם מכוסה בנילון/פלסטיק דק ושקוף שמוכיח שאי אפשר היה להכין את הבקבוק הזה בבית ! מעבר לז,ה אם למים יש ריח מוזר, לזרוק את הבקבוק ולקנות חדש. זה קרה לי רק פעם אחת מתוך 6 וחצי חודשים (במצטבר) בהודו, אבל זה יכול לקרות. כל האיזור של רישיקש מומלץ מעונה הזו: טקס ה'אתרי' בהארידוואר, חוג יוגה ברישיקש, עמק הפרחים הסמוך (עדיף במאי, אבל יכול להיות שכבר עכשיו כולו מרבדים צבעוניים), העיירה התלושה שימלה שנבנתה ע"י הבריטים ונראית כך עד היום, ולא לוותר על מקדש הזהב באמריצר (רכבת לילה מדלהי). הדרום כולו פתוח. לא חם מידי ומלא אטרקציות. והכי יפה (לדעתי) - ראג'יסטן. פושקר שמכילה המון "סאדו"ים (קדושים מקומיים), טקסים ומקדש אחד החשובים בהודו. ג'אייפור על מבצריה (מבצר אמבר ומצודת הנמר). אודייפור ואגמיה. ג'איסלמר שכולה עיר-מבצר והמדבר סביבה. תחזרו מההרצאה ונדבר שוב

למעלה