הודו - שתי שאלות

gabylevy2003

New member
הודו - שתי שאלות

שאלה ראשונה: בסביבות כמה אלפי ירוקים יחזיקו זוג בהודו חצי שנה? אנחנו רוצים ללון במלונות זולים ככל שניתן, אך במגבלות מסויימות, כגון: חדר רק לעצמנו... הכוונה היא לא להשאר במקום אחד כל התקופה אלא לסוע (אוטובוסים!) ולראות כמה שיותר מקומות יפים, אבל כן להשאר איזה שבוע במקומות כלשהם אם אנחנו נתקל במשהו ששווה את השהיה... תודה! ושאלה שניה: האם כיוון שזה רק חצי שנה כדאי לנו לצמצם את הטיול רק לחלק מסויים של הודו? כי אנחנו כמובן לא מעוניינים להעביר את הטיול בריצה אחרי אתרים. אם כן, על איזה אזור אתם ממליצים? תודה!!!

kogawa

New member
שתי תשובות

לשאלה 1 התשובה היא 4 ללא טיסות ומתנות 20-25$ לזוג ליום סביר לחלוטין לטיול בהודו לשאלה שניה חצי שנה היא זמן מספיק לטיול בכל רחבי הודו - פרטו את תחומי העניין ואת מועד היציאה ואשמח לעזור לכם בתכנון טיול לחצי שנה.

gabylevy2003

New member
שתי תודות, ו-

בקשר לתחומי ההתעניינות: אנחנו רוצים לראות כפרים, ערים, נופים, ואנשים. פחות בקטע של הודו הרוחנית, אף על פי שכמו שאמרתי קודם - אם ניתקל במקרה באיזה קטע שמאוד ימשוך את עיניינו... כן להגיע מדי פעם לאיזשהו מקום מופרע ומעניין אבל לא לחלוטין לקטע עם סמים פטריות או כל מה שיחזיר אותנו מפגרים או בארון הביתה או שמצד שני ישאיר אותנו 20 שנה בהודו (בין 4 קירות, 2 ארוחות ביום, 5 דקות בשמש פעם בשבוע...). אישית אני לא בקטע של טראנס אז את הסיפורים על גואה שיש לי מחברים זרקתי לפח(כמובן שאם יש לך גואה אחרת בשבילי אני מעוניין לשמוע!). את האזורים בהודו אנחנו לא מכירים כי רק התחלנו לתכנן את הנסיעה, אבל אני לדוגמה די נעול על הגנגאס, לראות את הטקסים שם בשידור חי...כן אני יודע זה אולי נשמע די בנאלי אבל עד שאני לא אחרוש על איזה ספר זה מה שאני מכיר! בקשר לתקופה שאנוחנו מתכננים לסוע בה - זה די גמיש. הטיול שלנו בגדול יתחיל אחרי החגים עוד פחות משנה (אוקטובר 2004) - זה אומנם נשמע רחוק אבל המסלול הוא לא קטן - יש לנו תכניות לחצי שנה בדרום אמריקה (או במרכז אמריקה, לא סגור עדין) וחודשיים בספרד או חודש ספרד - חודש ארה"ב (תלוי אם נמצא דיל טיסה טוב - אבל זה כבר סיפור ארוך בפני עצמו!). זה אומר שלהודו נגיע בין נובמבר לדצמבר (2004) או בין מאי ליוני (2005), אם החישובים שלי מדוייקים.

kogawa

New member
שני מסלולים

בין נובמבר למאי יש הבדל ניכר: המונסון הדרום מזרחי מתחיל לעלות צפונה באפריל ומכסה ביוני את הודו שמתחת להמלאיה, ונסוג מאוגוסט ועד דצמבר דרומה. טיול שמתחיל במאי ונמשך שישה חודשים צריך להתחיל בדלהי, לעלות לאמריצר, דהרמסאלה (מקלוד-גאנש), להמשיך לקולו, פרואטי ומנאלי, להמשיך ללדאק, ובחזרה להימצ'ל-פאראדש לרישיקש ועמק המרגניות, חזרה לדלהי וחודש בראג'סטאן, דרומה לגוג'ראט ולמומביי, אג'נטה ואלורה, מומביי, הוספט, גואה, מפלי ג'וג, הלביט ובילור (מקדשי הוייסלה), סרבנאבלגולה, מייסור,אוטי, הרנאקולם, קוצ'ין, שייט קווילון-אלפי, טריוונדרום, קייפ-קומורין, מדוריי, פונדיצ'רי, מדראס, מהבליפורם, קאנצ'יפורם, מדראס, נסיעה ארוכה לכלכותא ועצירה במקדשי קונראק, המשך מכלכותא דרך בודגאיה לואראנסי, ומשם לנפאל או דרך מקדשי קג'ורהו, ואגרה חזרה לדלהי. מסלול שמתחיל בנובמבר הוא אותו מסלול בכיוון הפוך. מקווה שעזרתי, ולאנשי גואה אני מצרף את תמונת מפלי ג'וג הנמצאים ממש קרוב לגואה ונוטים לפסוח עליהם.

למעלה