הודו - מאנאלי ולה

ZVIKAS3

New member
הודו - מאנאלי ולה

אני נוסע בסוף החודש להודו , האם כדאי לטוס קודם למאנאלי ומשם לנסוע או לטוס ללה או ההיפך ?

shmuel778

New member
זה תלוי .

מה משך הטיול ? מה אתה רוצה לעשות בו . אין טיסות למנאלי . יש טיסות ללה . אם אתה על זמן קצר אז כדאי לטוס ללה ומשם , לאחר ביקור בלה וסביבתה לרדת ברכב למנאלי. אם אתה בטיול ארוך אז אתה יכול לעלות באוטובוס לכיוון מנאלי ומשם ללה רק על תשכח שסוף עונת הטיולים בלה היא סביב אמצע/סוף ספטמבר . טיול מהנה .

ZVIKAS3

New member
טיסה למאנאלי

האם יש טיסות למאנאלי או לסביבה הקרובה,האם הגוני לקחת טיסה ללה ומשם למאנאלי , זה 500 ק"מ ויומיים נסיעה באוטובוס .

Gringo22

New member
לדעתי אין טיסות למנאלי

ולפי דעתי הנסיעה מדלהי למנאלי אורכה כאורך הנסיעה מלה למנאלי (או אולי קצת יותר), אבל היא הרבה
יותר נעימה מן הטיסה מלה.

ZVIKAS3

New member
מחלת גבהים בלה

האם התופעה קיימת , תוך כמה זמן זה עובר , מרגישים את הגובה ?

ליאורט1

New member
מאנאלי לה

לה מדהימה. הדרך אליה מדהימה לא פחות אבל קשה ולכן אם יש זמן לדעתי שווה לעשות אותה בכיוון אחד. נסיעה מדלהי למאנאלי זה סיפור של בערך 15 שעות אם אני זוכר נכון, אולי טיפה יותר. אם יש לך זמן כדאי לעשות סיבוב קטן ולקפוץ למקלוד גאנג' לכמה ימים לפני כן(נסיעת לילה מדלהי ונסיעת לילה ממקלוד למאנאלי). ממנאלי ללה אפשר לנסוע או באוטובוס או בג'יפ. נסיעה באוטובוס לוקחת בערך יומיים מלאים. לי זה נראה פשוט גיהנום לעשות את הנסיעה הזאת באוטובוס בייחוד כשנרשמים מאוחר ומקבלים את המקומות הפחות טובים. בניגוד למה שאמרתי עכשיו פגשתי בהודו לא מעט אנשים שעשו את הדרך באוטובוס ואמרו שהיה ממש בסדר גמור. כנראה שזה קשור אולי גם לרמת המפונקות. בג'יפ יש שתי אפשרויות. או נסיעה של יומיים כלומר עם עצירת לילה או נסיעה רצופה בלי עצירה בכלל. יש שיקולים לכאן ולכאן. זאת דרך מדהימה אבל גם קשה ובקטעים מסויימים ניראת מאוד מסוכנת(סיבובים וכו). לדעתי עדיף להשקיע את הזמן ולעשות את הדרך ביומיים. גם להנות מהנוף וגם נראה לי קצת פחות מסוכן(לפחות שהנהג ישן קצת בלילה). בלה אני מאוד מאוד ממליץ לך לנסות להתאכסן באכסניה שנקראת גובה (goba) אחת האכסניות הכי נחמדות שהייתי בהן. הטיסה מלה לדלהי לוקחת בערך שעה שעה וחצי. סיפור לא יקר מדי אבל גם לא זול. בכל מקרה כדאי להזמין כמה שיותר זמן מראש. הטיסות בעונה מפוצצות. לדעתי עדיף לעשות את הטיסה דווקא בדרך חזור. א. להנות מהנסיעה ממנלי ללה. ב. אחרי שסבלת מהנסיעה ממנלי ללה להנות מהידיעה שאתה חוזר בחזרה בטיסה. ג. אם אתה לחוץ בזמן ויורד מלה קרוב יחסית לטיסה הביתה עדיף לחזור בטיסה שהוודאות שלה הרבה יותר גדולה. כשיורדים ברכב יכולות להיות בעיות עם הדרך שיכולות לגרום לעיכובים גם מלה למנלי וגם ממנלי לדלהי. בנוגע למחלת הגבהים. יש מחלת גבהים. כל אחד מרגיש את זה בצורה שונה. אצלי זה בא לידי ביטוי בעיקר בנסיעה עם הקאות וכאבי ראש ופחות בלה. אצל החבר שטיילתי איתו זה הגיע רק בלה ולא עזב אותו במשך בערך 4-5 ימים. יש אנשים שלא מרגישים את זה בכלל. בכל מקרה לא כדאי לנסות ולעשות טרקים על ההתחלה ולנצל את הימים הראשונים להתאקלמות לגובה(שמשפיע גם על הנשימה בגלל האוויר הדליל). לה מקום מגניב שאפשר להעביר בו לא מעט זמן גם בלי לעשות משהו מיוחד. בכל ספרי הטיולים יש הנחיות בנוגע למחלת הגבהים וכדאי לקרוא אותן כדי להיות מוכנים ומודעים מראש לתופעות לוואי אפשריות. אני חושב שזהו, מצטער שכתבתי כל פעם מנלי בדרך אחרת. בכל מקרה זה איזור מדהים ואתה תהנה מכל רגע.

ZVIKAS3

New member
תודה על האינפורמציה לגבי מנלי ולה

איפהשהוא אמרו לי שיש טיסות לעיר/עיירה שנקראת קולו שזה די קרוב יחסית למאנאלי

למעלה