הוגוורטס...

turki

New member
הוגוורטס...

בספר הרביעי הרמיוני אמרה שמוגלגים לא יכולים לראות את הוגוורטס הם רואים רק טירה ישנה עם שלט ``סכנה`` עליה. עד כאן הכל טוב ויפה, אבל מה קורה עם איזה ילד מוגלג נכנס לטירה או משהוא? או שמישהוא רואה את האגריד? הריי הוא לא גר בתוך טירת הוגוורטס מישהוא גם יכול להיכנס ליער האסור (חלילה) שכידוע רק קצהו מהווה חלק משטח הוגוורטס ולפיכך הוא לא מוגן ע``י קסמים דוחיי מוגלגים. השאלה שלי בעצם שאם מוגלג נכנס לשטחים הנ``ל, האם הוא יראה את האנשים והייצורים שמסתובבים בהם או לא? חומר למחשבה

העצלנית

New member
גם אני תהיתי לגביי העניין

וזה באמת מוזר וקצת לא ברור. אבל מצד אחד יכול להיות שזה במקום נידח כל כך שאף אחד לא מתקרב לשם. וגם דיי בטוח שיש שם לא מעט קסמים שמגינים על המקום. וגם כבר דיברו על זה האנשים פשוט לא רואים את זה כי הם לא רוצים לראות והם מדחיקים את זה. אם למישהו יש הבהרות קצת יותר טובות בבקשה תכתבו.

Pokemanic

New member
קסמים דוחי-מוגלגים על בטוח...

לדעתי, חייבים להיות שם קסמים דוחי מוגלגים, בכל המקום... משום שטירת הוגוורטס והיער נצמאים שם כבר כאלף שנה אם לא יותר, ולדעתי כל האיזור מוקף בקסמים, משום שיש סיכוי, שבאלף שנה מישהו יגלה את המקום, מה שעדיין לא קרה- מכאן נובע, שיש משהו שמגן על המקום.

רחלי!

New member
נכון

אולי יש שם משהו דומה לאני לא זוכרת איפה שכל מי שמתקרב נזכר בפגישות חשובות, או משהו... :)רחלי(-:

Pokemanic

New member
כמו באליפות העולם בקווידיץ`!

באמת, הזכרת לי את זה--- קסמים דוחי מוגלגים גורמים להם להתרחק מן המקום בטענה של משהו ששכחו כמו פגישה חשובה... יכול להיות שזה מה שהגן על טירת הוגוורטס ושטחה במשך 1000 שנה! אבל, מצד שני, קשה לארגן קסם כ``כ גדול ולזמן כה ממושך, אז יכול להיות שזה משהו אחר בכלל...

Hermione

New member
למה קשה?

למה שתהיה להם בעיה להחזיק קסם כזה תקופה ממושכת? להזכירך- דמבלדור נחשב לקוסם החזק בעולם, והוא גם ב-מ-ק-ר-ה המנהל של הוגוורטס, ובכלל, הוגוורטס הוקמה ע``י מי שנחשבו לארבעת הקוסמים הגדולים ביותר באותה תקופה. ויש גם עשרות מורים שהם חזקים מאוד, ומשרד הקסמים עוזר. אז אם באמת קסם דוחה מוגלגים כזה הוא שמגן על הטירה, אין להם שום בעיה להשאיר אותו שם גם עוד עשרתאלפים שנה.

Pokemanic

New member
באליפות נאמר...

לפי מה שאני זוכרת, מקווה שזה נכון, שעמלו זמן רב כדי לשמר על הקסם... ושהיה לדאוג שלא ימוטט... לכן כ``כ קשה לשמר אותו, לדעתי את צודקת, אבל דמבלדור חזק כ``כ שיהיה לא יכול לדאוג רק לכך, אבל כנראה שמשרד הקסמים עוזר, ואולי יש חומת מגן לכל בתי הספר לקוסמים, משום שיש רבים... נ.ב. מדוע אני לא מצליחה לשנות ניק ?!?!

turki

New member
זה קשה בגלל ש...

את שוכחת שדמבלדור לא המנהל היחיד שהיה בהוגוורטס המקום נוסד לפני שהוא נולד. חוץ מזה לא אמרתי שאין קסמים דוחיי מוגלגים בשטח הוגוורטס, אך להזכירכם היער האסור איננו חלק מהשטח הזה הוא רק גובל לו. מה גם שנראה לי מיותר לבצע קסם שמראה כי הטירה מסוכנת (לעיני המוגלגים) אם יש שם קסמים אחרים חזקים יותר שירחיקו אותם. עוד משהוא בעניין האדישות של המוגלגים... איך זה שהם ראו את המכונית המעופפת של הוויזלים אם הם אמורי להיות אדישים לקסמים?

לי נראה ש...

על הוגוורטס של קסם כלשהו ולכן הם לא מבחינים, אבל במכונית הוויזלים אין כלל קסם שמסתר ולכן הם ראו אותו! בכל אופן, אדישים לקסם הם לא!

turki

New member
בטח שכן :)

את לא זוכרת את האוטונוס מהספר השני? הוא לא מוסתר ע``י קסם והמוגלגים עדיין מתעלמים ממנו!

אבל...

אנחנו לא יודעים אם הוא היה מוסתר או לא! בכלל אין נתונים לגבי זה! (או שיש ???!!!) בשביל לדעת מה באמת מסתיר את הוגוורטס והיער האסור, ואפילו את האוטונוס, נצטרך עוד מידע, אחרת זה סתם ניחושים. נ.ב. -תעביר לי את הבקלאווה... :)

רחלי!

New member
קשה?

ולבנות טירה, עם מיליוני מעברים סודיין וסודות בכלל, עם קסמים דוחי התעתקות, לבנות עיר שלמה רק של קוסמים, הוגסמיד, עם המון מרכזים מרכזיים, ולבנות מרכז קניות קוסמי שלם, דיאגון, נוקטורן, כל הדאר, ולעשות ספורט שלם על מטאטאים מ-ע-ו-פ-פ-י-ם, עם כדורים שונים ומשונים, ולבנות עולם שלם של קסמים, קסמים, קסמים, לעשות את כל הדברים האלה, זה לא קשה??? מצעטרת, נסחפתי. :)רחלי(-:

Pokemanic

New member
לא נבין את עולם הקוסמים...

זה הפלא בעייני, זה מה שאני כ``כ אוהבת... אולי יום אחד, אני גם אבין מה עומד מאחוריו...

דוד דב

New member
אוי באמת ...

האמת שזה ממש להכנס קצת יותר מדי לספר ... לחקור כל פיפס שרשום משם מוציא את כל הכיף מהספר .. Back Off A Little

why should i ???

דבר ראשון, ותודות להרמיוני- שניתי ניק !!!! תודה רבה! והחיים שלי זה בהחלט לא רק הארי פוטר, אבל אני כאן אוהבת להיות מעורבת בעניין...

liel3

New member
אפשר...

לסמוך על צוות המורים ודמבלדור שיעשו משהו בעניין כמו למשל ספר הרביעי באליפות העולם שסיפרו שכל מוגל שמתקרב למגרש הקווידיץ` נזכר במשהו שהוא שכח לעשות ומיד הולך...

למעלה