הובלת מוסמכים

המוגז

New member
הובלת מוסמכים

בכוונה אני פותח שירשור חדש למרות שהנושא איך שהוא קשור לתאונה של דורי ז"ל והכוונה שלי לדיון כללי בנושא הובלת צוללים מוסמכים ע"י מדריך או דיבמאסטר מהם חובותיו מהן גבולות האחריות שלו הרי הצוללים הם מוסמכים מבחינתי ברור שהוא אחראי ל: תידרוך הקבוצה לגבי האתר דגשים מתחייבים מקרים ותגובות והוראות בטיחות קביעת מסגרת הצלילה וציוות לזוגות הובלת הקבוצה לאתר מבחינתי לא ברור שהוא אחראי ל: בדיקת הציוד של הצוללים לפני הצלילה לכלל הצוללים משך כל מהלך הצלילה לדוגמא מה צריכות להיות הוראות התדריך למקרה של היפרדות זוג מהקבוצה באתר שאינו קשה במיוחד (נגיד הסטיל באילת) האם סיום הצלילה או הרשאה להמשך הצלילה בזוג בגבולות מסגרת הצלילה שנקבעה אשמח לשמוע את דעתכם

philips

New member
הממ...אכן שאלה מצויינת

אך לדעתי יש לשאול קודם..היכן ובגיבוי מי זה מעוגן... שהרי אפשר לדבר כאן שעות על המגבלות המוסריות, אבל היכן השיניים לאכיפה על הצוללים או המדריכים.. אם אקח איתי קבוצה כשאני אומר להם שאני אחראי וכו´ וכו´ והם בהיותם צוללים מוסמכים יעשו אחרת....מה יהיה עלי.. לא ניתן להוריד אחראיות כזו על מדריך בלי לתת בידי המדריך או המועדון איזושהיא דרך של פיקוח... מנגנון בקרה/כללים הייתי רק רוצה להוסיף לדברייך..גם את החזרת הקבוצה מהאתר ולא רק ההובלה אליו...אחריות לוידוא הדדי של הציוד ע"י הצוללנים. ובנוסף...האם יש הבדל בין קבוצה של צוללנים מוסמכים וצעירים לקבוצה של צוללנים ותיקים... או לקבוצה של DM המגיעה לאתר חדש וצריכה ליווי (השאלה היא רטורית..אבל בהחלט דורשת התייחסות אם מנסים להציע כללים כלשם בשונה מהמצב הקיים כיום.)

javierg

New member
הובלת צוללים

לדעתי מחובת המוביל לבדוק את הציוד. אל תשכח שלעיתים מצוותים זוגות שלא מכירים אחד את השני. לחלק מהצוללים יכול להיות כל מיני ציודים שלא מכירים בארץ וכו´. בדיקת הציוד והקפדה על בדיקה בין בני הזוג יכולה למנוע כל מיני הפתעות במקרה הצורך. כדאי תמיד לדעת איזה סוג משקולות יש לצוללים בקבוצה, היכן השחרור המהיר של משקולות אינטגרליות, שחרור האוקטופוס, איך נראה האינפלייטור שלהם, היכן נקודות שחרור אויר מהמאזן וכו´. במקרה הצורך תוכל לעזור מייד ולא להתחיל להסתבך מתחת למים עם כל מיני הפתעות. תתפלא כמה מוזרים יכולים להיות אביזרי הציוד שתתקל בהם. זה גם חינוך טוב לצוללים להראות להם כמה שחשוב להקפיד על הדברים האלה. לי הייתה "כמעט תאונה" בדרום אפריקה כשבן הזוג שלי לצלילה וידא שהמיכל פתוח לפני הירידה למים. הוא חשב שהמיכל שלי היה סגור ו-"פתח אותו וסגר את הרבע סיבוב המסורתי". למעשה המיכל היה פתוח והוא סגר לי אותו לפני הירידה למים ופתח לי רק רבע סיבוב. קפצנו מהסירה והתחלנו לרדת כשבסביבות ה-5 מטר אני מרגיש שנגמר לי האויר. כנראה שנשמתי כמה נשימות שהיו בצינור, או שזה מה שרבע הסיבוב הספיק. בשלב הזה כל הקבוצה הייתה עסוקה בהעמקה ובפמפום ואף אחד לא העלה על דעתו שלמישהו נגמר כל האויר כל כך מהר. סופו של דבר הוא שפתחתי את המיכל לעצמי תוך שחייה לבן הזוג שלי שהיה כמה מטרים ממני והמשכנו לצלול לאחר שהרגעתי את הנשימה. אילו המדריך/מוביל היה מוודא את הדברים האלו בזמן שהצוללים קופצים למים היה נמנע הסיפור הנ"ל. תפקיד מוביל הקבוצה, מעל לכל הוא למנוע תאונות צלילה. בנוסף, הוא מראה את הדרך לאתר, דגים יפים, וכו´. אבל עליו למנוע תאונות צלילה, וחלק מהמניעה זה גם לבדוק את הציודים של הצוללים, את הרמה שלהם, לדעת על מי לשים עין ועל מי אפשר לסמוך וכו´.

menimm

New member
טיפ קטן...

תמיד -- לפני שאני נכנס למים, אני נושם מהווסת תוך כדי צפייה במד הלחץ. אם אני רואה שהמחוג זז ולו מילימטר בזמן השאיפה -- כנראה שהמיכל סגור. זה הפך לנוהג אצלי, ואני ממליץ גם לך לנהוג כך. כעקרון, אני תמיד פותח לעצמי את הברז ולפני המים מבצע את הבדיקה שציינתי. אם מישהו נוגע בברז (שותף לצלילה ש"פותח" אותו) אני מיד מבצע את הבדיקה המתוארת מעלה. מנסיון... מנהג מומלץ !.

zorro

New member
טיפ לטיפ

לחיצה קצרה על כפתור הדרישה אפילו יותר טובה מנשימה כי היא מוציאה בבת אחת יותר אויר ואז אפשר לראות תזוזה גדולה יותר במחוג מד הלחץ.

menimm

New member
אתה צודק...

אם כי יבואו אלה שיאמרו שבדרך שהצעתי יש צ´אנס נוסף "לטעום" את האוויר.. :)

אבי ע

New member
טיפ לטיפ לטיפ... ../images/Emo39.gif

להוציא אויר בלחיצה אבל מול האף כך שניתן להריח, תוך מבט על מד הלחץ. כך אני נוהג...

javierg

New member
תודה על הטיפ. אני נוהג כך מזה כעשור

מעניין אם רואים את ההתנהגות הזו גם אצל צוללים שמשתמשים במחשב משולב אויר (שם המחשב תופס את מקומו של מד הלחץ המסורתי). אשמח לדעת אם מישהו שמשתמש במחשב כזה עשה בדיקה כזו.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
טיפ לטיפ של הטיפטיפון

כל מה שנאמר לעייל נכון אבל צריך להתבצע לא לפני הכניסה למים אלא כבר עם קבלת המיכל במועדון (לפני הכניסה וצמוד לנוהל בדיקת בן זוג מתבצע הוידוא). במידה ולפני הכניסה למים תריח אויר מעופש מה בדיוק תעשה ? ו ב ב ח י " נ

הולנדי

New member
הכרת הקבוצה ע"י המדריך

אחד הדברים החשובים ביותר שעל המדריך לעשות לפני הצלילה המודרכת הוא "לתחקר" את הצוללים לגבי נסיונם, צריכת האוויר, הכרתם המוקדמת את האתר ואפילו העדפותיהם, האם הם מעונינים בהדרכה " צמודה" או שיש זוגות אשר מעדיפים לצלול לבד, תוך סיכום כללי לגבי פרופיל הצלילה נקודת הירידה למים העליה, משך הצלילה המקסימלי וכדומה. לדעתי עדיף מכל הבחינות שזוג מנוסה יהיה אחראי לעצמו, כך המדריך יוכל להתרכז בעזרה מעקב והדרכה של אותם זוגות, או צוללים שזקוקים לו. מדריך שצריך להיות צמוד לקבוצה של 8 צוללים, אפילו בתנאי ראות סבירים צריך להיות סופרמן. ניתן במקרים מסוימים לסכם גם במים כי זוג עם צריכת אוויר טובה ממשיך את הצלילה ואילו האחרים חוזרים או עולים. העניין מקבל מישנה תוקף בסידרת צלילות כאשר המדריך מכיר טוב יותר את היכולות של הפרטים בקבוצה. לא רק שהצלילה תהיה בטוחה יותר אלה גם ההנאה ממנה רבה יותר.

המוגז

New member
האמת התאכזבתי

ציפיתי להיענות יותר פורה בדיון שהוא לדעתי חשוב ומעניין כאחד וחבל

המוגז

New member
ישלי תחושה שחוסר ההעינות מקורו

בסיבות אחרות שהם פחות ענייניות מחוסר הכרה בחשיבות הנושא אבל never mind

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
זה לא חוסר עניין

פשוט דננו בזה כאן כבר בעבר וכל אחד אמר את דעתו (תוכל לבצע חיפוש בפורום כדי להגיע לדיוני העבר). הבעייה היא שאכן כל אחד אמר את דעתו האישית אולם חסר לנו בעצם את הפסיקה הרשמית כלומר מה האחריות של המוביל על פי החוק או לפחות על פי נוהלי ההתאחדויות השונות. אודה לכל מי שיוכל להיר את עינינו בסוגיה זו. ו ב ב ח י " נ

המוגז

New member
תודה לשיח סולימן

על ההתייחסות העיניינית וההפניה לדיוני העבר ובאתי על סיפוקי

קותי

New member
לאדון המוגז שלום

בדף הפורום כשאתה נכנס אליו יש מקום שכתוב עליו "חברי הפורום". תקיש עליו בבקשה ואז תקבל את רשימת הכותבים בפורום. חוץ מה- 109 שמות שאני ספרתי שם פעם אחרונה אני מניח שיש עוד לפחות שניים שלושה קוראים פסיביים שאינם כותבים. תן לי להבין את הטענה שלך. אתה חושב שכל ה- 109 אנשים האלה (סליחה 104 כי בערך חמישה לא יכולים לכתוב יותר כי יש עליהם באן) לא נענו לבקשתך מסיבה אחרת, חוץ מזה שזה לא מעניין אותם, או שהם חושבים שאין להם מה להוסיף בנושא אחרי שהוא נטחן עד דק בפורום? הבנתי.

למעלה