הוביטים

barzik

New member
הבנות שאני מכיר אמרו שארוון הכי

שווה... |dev| פשוט צריך לדעת את מי להכיר, מר יובל...
(והמבין יבין) אני אעביר שיעורים במפגש.

פרמיר

New member
לא אלפים, לא עלפים ולא בני לילית.

הכי יפה זה- לילן ביחיד וליליים ברבים. גם נשמע קסום וגם נשמע אסתטי.

Nomaed Dominus

New member
hehehe ../images/Emo13.gif

אבל גם בני-לילית לא נשמע טוב, והורס לדעתי את כל מה שהאלפים/עלפים אמורים להיות... מה לעשות, עברית שפה מעצבנת
צריך למצוא שם טוב... כי אין פה איזה דיעה מגובשת... צריך לעשות איזה מין פרוייקט - מציאת שם ל-ELVES בעברית, אבל שיהיה טוב ומוסכם על כולם, או על הרוב... אני בעד אלפים עדיין... או לפחות עלפים...

בוא נפתור קודם את הסכסוך

הישראלי-פלשתיני, זה יותר קל. ההסכמה שהתגבשה בפורום טולקין הישן היא: שכל אחד ישתמש במונח שהוא מרגיש איתו הכי נוח, ושאף-אחד לא יתחיל "לתקן" את האחרים, ובא לארדה גואל. אין לזה סוף, בקיצור. חבל לנסות אפילו - וממילא כולנו יודעים למה כולנו מתכוונים, אז אין טעם.

Nomaed Dominus

New member
כן, זה אפשרי ולא מפריע לשיחה.

אגב, בדיבור, אנשים קוראים להם "בני לילית"??? כי אני לא יודע איך לכתוב נכון, וזה הדיון... אבל אני אומר Elfim בעברית... אין דרך אחרת...
בקיצור, הכוונה שלי הייתה שלא לריב על איך כל אחד כותב, אלה לעשות איזה מין-פרוייקט, כדי למצוא צורה נכונה למילה בעברית. אבל כנראה זה עבוד... אף פעם לא תהיה הסכמה...

אלרוהיר

New member
אני לא מבין מה כ"כ קשה להבין פה?!

כן, אני קורא להם בני לילית, במחשבה, בקריאה ובדיבור. בהתחשב בעובדה שקראתי את שר הטבעות לראשונה באמצע שנות השמונים והיו לי יותר מעשר שנים נטולות עלפים, אני לא מבין מה הבעיה הגדולה. לי הרבה יותר מוזר לקרוא להוביטים זוטונים (אני ישר חושב על ההוא מרומח הדרקון ונתקף בעויתות לא רצוניות). אני אחזור בפעם האלף (או שמא העלף?), הביטוי "בני לילית" לא הורס שום אסוציאציות (לי לפחות) ואני יכול להדגים למה הוא לא פחות טוב מאלף או עלף ואפילו יותר "נכון" (אם אפשר בכלל להשתמש במילה הזו פה). עלפים נראה לי עברי מדי (באופן פרדוקסלי, הרבה יותר מבני לילית). השימוש בע´ בתחילת מילה משתייך לי מיד למשהו יהודי/עברי. אבל הטיעונים האלו נטחנו עד דק, אז אין לי כח לפרט שוב הכל מהתחלה (אלא אם תתעקש כמובן...)

אם כך צריך לקרוא להם...

דומדמניות (או דומדמנים). מאד אסתטי בעיני, וגם משמר את האסוציאציות של היערות האירופיים

יש לי יש לי יש לי ../images/Emo70.gif

ה-Elves לא היו בני-הלילה, זה ודאי. הם יותר מקושרים עם הדמדומים, כלומר הערב. ולפיכך: בני-ערב. אמור מעתה: Elves = ערבים! ובבניין אוסגיליאת ננוחם.

העלפים היו בני-הדמדומים

לא בני-הלילה. לכן "לילן" בעיני פסול, וגם "בני-לילית" מאבד מקיסמו.

קוכולין

New member
הוביטים הם באמת חמודים...

בנוגע לגובה שלהם, אני לא בדיוק יודע, חוץ מזה שהם נמוכים יותר מבני אדם וכמובן מעלפים. אולי אחד המומחים יוכל לומר אם הם גבוהים יותר מהגמדים, אני לא בטוח במאה אחוז. בנוגע להבדל בינם לבין בני אדם, אני מסכים בהחלט. כדאי שתדעי, בהקשר הזה, שטולקין בנה את ההוביטים כהתגלמות הצד החיובי שבבני העם הבריטי. כמו כן, הם ייצגו בעיניו את הפשטות, אהבת החיים והנאמנות של החיילים הבריטיים הפשוטים במלחמת העולם הראשונה. ההוביטים הם התגלמות חיי הכפר, שטולקין היה קשור אליהם בכל נימי נפשו. הוא אמר מספר פעמים, דרך אגב, שגם הוא עצמו מרגיש כהוביט, מבחינת האופי והתרבות. מעניין לומר בהקשר הזה שגם הבמאי של הסרט, פיטר ג´קסון, מגדיר את עצמו כהוביט. כנראה שיש עוד אנשים שחושבים שמדובר בעם חיובי יותר מבני האדם של היום... בנוגע לויכוח על "מי יותר שווה", אני אמנע מלהגיב...

אוווף, קוכולין, ממך לא ציפיתי...

א. בוודאי שהוביטים הם יותר נמוכים מגמדים, זה נאמר בפרוש בשר הטבעות. ב. הוביטים הם לא התגלמות הצד החיובי שבבני העם הבריטי. הם קרתנים, קטנוניים, פשוטים (במובן הרע) ומלאי גאווה עצמית מופרכת. הם בהחלט סוג מסוים, מאד אופייני של בריטים, שטולקין רכש אליהם חיבה רבה, אם גם היה מודע מאד למגבלותיהם.

למעלה