``הוא``

אילה.

New member
``הוא``

יושבת פה בבוקר הזה של השבוע החדש ומהרהרת ב``הוא``. לא רק ה``הוא`` הפרטי שלי, אלא ה``הוא`` הכללי הזה, מושג ה``הוא``... שבמקרים הפוכים, באותה מידה יכול גם להיות ``היא``. הזוגיות... אחחחח הזוגיות... כל כך חמקמקה... כל כך מתעתעת... שמעתי פעם משפט שאמר שאנחנו עסוקים כל החיים בלחפש את המישהו המושלם בשבילנו, ואז, כשאנחנו מוצאים אותו, אנחנו מקדישים את שאר הזמן לניסיון לשנות אותו... מוכר לכם? כי הזוגיות, בן הזוג, הוא המראה הכי קרובה שלנו. מראה אמרתי? מה מראה, זכוכית מגדלת! את כל הנושאים הלא פתורים שלנו בתוכנו, הוא בא לשקף לנו. לתת לנו הזדמנות לעבוד עליהם. את כל מה שאנחנו לא מקבלים בעצמנו, הוא נמצא שם בשביל שנעמיס עליו. אז תתארו לכם כמה אנשים יש שם, בתוך הזוגיות... הוא ואני, אימא שלו ואימא שלי, אבא שלו ואבא שלי, אחים, יחסים בתוך המשפחה, דפוסים שהופנמו וקועקעו בנו... אוףףףףףף ולנו תמיד אמרו שבזוגיות יש רק שניים... ואני, בדרכי הפתלתלה בנבכי הזוגיות, נדהמת לגלות כל פעם מחדש איך זה כמעט לא משנה מי זה שם, מולי. כי אני שם. ואני פועלת כמו שאני פועלת. כמו שאני יודעת לפעול, מתוך האמונות שלי, מתוך הדפוסים שלי, מתוך מה שמפעיל ומניע אותי. והוא, כמובן, פועל מתוך המקומות הלא פתורים שלו. אז בשורה התחתונה, מה יש לנו כאן? משהו שדומה לשיח חרשים... ואיך זזים מזה? זו העבודה הגדולה. לזוז בזוגיות זה לזוז בפנים. האחד נובע מהשני, מתחיל בו ונגמר בו. מודעות. רובד אחר רובד אנחנו מוכנים לבדוק, להסתכל, לראות, לקבל... ומכאן השינוי. לא לוותר, לא להיכנע למוח המפטפט: ``הוא כזה...``, ``אם הוא היה אחרת``... ``יש עוד הרבה דגים בים``... להקשיב לזה ולבדוק, לראות מאיפה זה באמת בא... עם הקושי, עם הדמעות, עם ההתנגדויות... להיות ערים וקשובים. לחצוב בסלע. קריעת ים סוף. אה, כן, ויש גם פרס בסוף... זוגיות עובדת זה פרס ענק... משנה חיים... מה, לא? מהורהרת, אילה

``היא``

מושלם אילה. תובנות CLEAR של בוקר. ואני... מגיע ממקום אחר. לצערי נפגשים בצומת, כשאת פונה צפונה ואני מזרחה. ברגע שבחרנו את בת הזוג, היא באמת משקפת את הקונפליקטים, אותם מעגלים פנימיים וחיצוניים בלתי פתורים. ובאמת אין כאן ``כן, אבל``. וכשממשיכים, באמת עיקר העבודה היא הבאלאנס, כך שהשיקוף יתחדש. שבן הזוג של היום ישקף את אתה של היום. לא אתה של הבחירה. ואם, באמצע החיים, כשמעגל נסגר עם ההורים, שזה מעגל שמשפיע בצורה מכרעת על אותה בחירה, והצרכים שלך משתנים, ואם... לא היית מספיק משקיען לעדכן את השיקוף בזמן ולהתניע תהליך.... אז... אתה נשאר עם השיקוף של אתמול. עם הסטגנציה. ``היא כבר לא מתאימה לי, אני השתניתי`` ``איפה היא ואיפה אני היום`` אבל... מי אמר שהבחירה של לפני כך וכך שנים היא הנכונה? אולי..... אולי? אולי באמת אין עם מי לדבר? את יודעת מה המסקנה? לי יש כמה. אבל אני מבולבל. הן סותרות. גלי את אזני. באהבת אילה. איש.

דרייה

New member
ועוד מילה.........

איש .... בגן שלי אכלו ...מתוקים... עוגיות עם ריבה..וסוכריות....ועוד מיני כל טוב... לא שייכת לדור המדבר...חחחחחח,ילדה? אולי..לה לה לה.. שבוע טוב לזה האיש שמודד את הקצוות.. אור לך.

אם ככה...

היה שווה להיות בגן הזה אם אלו התוצרים. יש פה מישהו שעוסק בטיפול בהיפנוזה וחזרה לגיל 5? מהורהר סוגסטיבית. איש.

דרייה

New member
איש....

אפרופו גן...זו הייתה תגובה לשאלתך האם בגן שלי אכלו טחינה גולמית... רק היום הגבתי...כי ,אתמול בחמש אחה``צ הלכנו עם אמא למכולת ובדרך ראינו שהגן שלנו סגור... לה לה לה

תגידי את דרייה

לא ענק השיר הזה בגן העדן של ילדות של שלמה? לא נוגע ללב ולנפש? מנוגע. איש.

דרייה

New member
ילדות....

איש...ילדותנו..נוף אישיותנו...כל אחד לוקח איתו את הנוף כתמונה לכל החיים..יש באפשרותנו להתפייס עם זו הילדות במקרה ולא הייתה צבעונית.. לך איש יקר ,שכבר הזמנתי פעם לגן שלי..נותנת היום מתנה חבילת צבעים... צייר לך את התמונה הרצויה...ילד שמח.....פרחים פורחים..שמש זורחת... אמן ,אמן לעולמים... נ.ב. נוף ילדותי היה הכי הכי...רוצה להיות שם לתמיד..בגן שלי..

תבנית צצבעונית של נוף

דרייה אהובה -- אולי הובנתי שלא נכון. נוף ילדותי הוא געגוע אחד שלם. ואני היום מנסה לפרק אותו למיליונים של געגועונים. היה לי טוב אז. היום קצת פחות. ובתהליך של כלים שלובים :) אני מנסה לברר עם עצמי מה היה אז. את המפתח לתעלומת האושר. אני בטוח שאמצא. עניין של נבירה. עניין של סילוק האגו שבדרך, והתחברות. בואי איתי לגני. גם בו היו פרפרים ותמונות ושחוק. באהבה, איש.

אילה.

New member
``אתה``

רוצה להחליף כמה מסקנות? הנה אחת: הבחירה של לפני כך וכך שנים הייתה, מן הסתם, נכונה ללפני אותן כך וכך שנים. אחרת לא הייתה נעשית. אני לא מאמינה, או, יותר נכון, נמצאת בתהליך של שחרור מהמושג הזה של ``נכון`` ו``לא נכון`` אבסלוטיים. אין כאלה. הם תמיד יחסיים... אבל נחזור לענייננו... ובעצם, זה קשור לענייננו, כי הנכון הוא תמיד נכון לרגע הזה, לבחירה שלי עכשיו... ואולי כאן הדגש. על הבחירה. מה שכתבתי קודם למעשה התכוון למקום של בחירה. אני, כאן, אצלי, גיליתי שאני בכלל לא נמצאת במקום של בחירה. אני נמצאת במקום של כפייה. הקונספציות שלי לגבי עצמי, לגבי זוגיות ולגבי השילוב ביניהם, המודל שקועקע בתוכי בבית ההורים, הם שמכתיבים לי את ההתנהגות. אתה מבין? זו לא בחירה, וזה רק על קצה המזלג. וכמו שאתה אומר, אולי הקונספציות האלה שלי על עצמי משקפות את האני של אז, ולא את האני של היום. אולי - וקרוב לוודאי - הן כבר לא משרתות אותי היום? אז לפני שאני משליכה אותן על ``הוא`` כזה או אחר ובזאת שמה לו קץ... שווה לבדוק. אז המסקנה שאני הגעתי אליה, בשלב הזה, אחרי שעברתי כבר כמה גלגולים, הייתה שקודם אני צריכה לשפוך קצת יותר אור על אותם הדברים שמניעים אותי, להכיר אותם, לבחון אותם מול המציאות ואז, רק אז, לבחור. לאור המציאות החדשה, המישור החדש שאהיה בו אחרי הבדיקה והבחינה. ואז, מן הסתם, אשליך על ה``הוא`` שלי דברים אחרים, שאולי דווקא כן ימצאו חן בעיניי... ושוב, כדרכי, רוצה להדגיש, שרק על עצמי לספר ידעתי... זו אני, זה הסיפור שלי... איש איש וסיפורו הוא... באהבת איש (איש), אילה

יופיאל

New member
הזיווג הנכון?

אני גם מאמין שאין כזה דבר נכון או לא נכון אבסולוטיים. הבחירה הנכונה יכולה להיות נכונה לאותו רגע , וכיוון שיש לנו משהו ללמוד מאותו בן זוג ספציפי , מה שנקרא ``זיווג תיקון`` , אז ברגע שעברנו את השיעור הזה , בן הזוג כבר לא מתאים לנו... יש כאלה שפשוט נשארים במערכת יחסים שכבר אין לה ממש טעם , בגלל ילדים , בגלל נוחות בגלל כל מיני סיבות , אבל לא בגלל האהבה. אם אני ממשיך להתפתח וחברה שלי נשארה מאחור , אני השתנתי מאוד והיא לא , אז גם בת הזוג המתאימה לי השתנתה , וזה כבר לא היא... ואחרי התיקונים , אפשר להגיע למצב של זיווג אמיתי של אהבה , זיווג משמיים. אגב , איילה - בקשר לכך שלא היתה לך בחירה אלא כפייה- של מי הכפייה האמיתית כאן? את בעצם בחרת בדרך של הורים שלך במקום לבחור בדרך עצמאית , אבל זו עדיין הבחירה שלך. וגם על הבחירה הזאת את צריכה לקחת אחריות ואם את לא מרוצה ממנה , תבחרי משהו אחר! בן הזוג תמיד ישמש לנו כמראה , ולפעמים קשה להתמודד עם מה שרואים באותה מראה. החוכמה היא לא להתנגד למה שרואים אלא להבין שיש לנו מה ללמוד וגם אם זה כואב לראות את החסרונות שלנו , כך אנחנו יכולים לשפר את עצמנו ולהתפתח. באור ואהבה , יופיאל המלאך

אנחנו

אילה יקירתי קודם כל בהקשר ל``נכון``. אין אמת אוניברסלית, אבל יש קארמה, שעליה אני לא יודע הרבה ולכן אשתוק (נדיר נדיר), ויש גם את מושג הסינכרוניות, זה שיונג דיבר עליה. בהקשר של האי-צ`ינג, המקלונים הסיניים שגם ניחשו באמצעותם את העתיד. ורגע הבחירה הוא כ``כ סובייקטיבי, שהמושג נכון או לא באמת לא יכול להתייחס אליו. לכן הבחירה היתה נכונה. כי היא נעשתה. אוף. ובהקשר של השינוי וההתפתחות - - - ובעניין של על קצה המזלג - כי עוד מעט ארוחת צהריים - - - תנסי לדמות לעצמך בן-זוג, שמרגיש לך כמו פר באמצע העליה, שאוטוטו הולך לעשות רוורס ואתה מאחוריו (וראית פעם פרה הולכת אחורה?). כמה אתה דוחף. כמה זה לא מזיז לו. אבל מה, תזוז מילימטר הצידה, הוא מתגלגל אחורה. ונכון שאנחנו לאו דווקא מדברים על בני הזוג שלנו? אם יש לך פרטנר שמוכן להעיף את האגו שלו קיבינימט, ולהתמסר, בכלל אין ויכוח בינינו. גם ככה בעצם אין בינינו ויכוח. הא הא הא. באהבת אילה ואישה גם. איש.

אילה.

New member
בלי מרכאות???

זה ישר מסגיר הכול... :) מה זה נקרא ``אם יש לך פרטנר שמוכן להעיף את האגו שלו קיבינימט...``, אה? ואני אומרת, קודם אני אהיה מוכנה להעיף את האגו שלי קיבינימט ולהתמסר, ואז נראה. זה מה שאני כל הזמן מנסה להגיד. מה, לא שומעים? הלווו? מבפנים החוצה. קודם אני אנקה בפנים, ורק אז יהיו לי כלים לראות. כי אם מלוכלך בפנים, איך אפשר לראות החוצה??? זוכר את המלחמה ההיא, שהיינו צריכים לעשות האפלות על החלונות? זוכר איך לא ראו כלום? בטח שלא, כי היו בריסטולים שחורים שהסתירו... איך אפשר לראות משהו ככה? אני אומרת, הבדיקה תמיד תמיד צריכה להיות מה אני, ולא מה ``הוא``... והקורס בניסים אומר, ``כשאתה נרפא, אתה לא נרפא לבד``. אז כשאני מנקה קורים שני דברים, או לפחות, שני דברים עיקריים: גם אני זזה ממקום אחד למקום אחר ואז ישר הדברים נראים אחרת (דברים שרואים משם לא רואים מכאן, ולהפך); וגם, גם הסביבה שלי מתחילה להשתנות... אי אפשר שלא. כשאני משנה את חוקי המשחק, מי שמשחק איתי חייב לשחק איתי לפי החוקים החדשים. או להפסיק לשחק איתי. מכיר עוד דרך? ומי מדבר על בני הזוג שלנו? השתגעת? באינטרנט? על עצמנו אנחנו מדברים, על עצמנו... לא מתווכחת בכלל, אילה

``אילה``

היתה עוד מלחמה. אחת שותיק מלחמות כמוני עוד זוכר. זו שעמדת ברמזור עם האוטו, וחבורה של ילדים בצופים עטה על הפנסים ומעבירה ויש של צבע שחור עליהם. ואולי זו היתה אותה מלחמה? זו שלא נתנה למאורות להאיר, ומהחלונות להשקיף? קחי מתוך הנחה - וסיכמנו שלא מדברים על עניינים מבית בפורום הזה - שאת משתנה. פנימית. חיצונית. אבל מודדים אותך עוד עם המטר הישן. וגם התקשורת ככה. ואז אתה צריך להתמודד גם עם לימוד הסביבה של האתה-אני- החדש, וגם עם אדפטציה שלהם אלייך... כי נגמר המשחק הישן, והשופט שרק לתחילת המשחק החדש.... בדיוק כמו שאמרת... הכללים? זה אתה קובע עכשיו. אתה ה-LEADER, וצריך המון המון סבלנות, זמן, והשד יודע מה עוד כדי ללמד את חוקי המשחק, ובו-זמנית להמציא אותם תוך כדי תנועה. זה... מול הפיתוי למצוא פרטנר שבא למשחק שלך עם טאבולה ראסה (סיכמנו שאת מביאה את הסלט טאבולה למיכל אגב?). אה. ויש עוד דרך. שכל אחד משחק במגרש ובכללים שנוחים לו. אבל זה משחק קצר. אוף. בעצם חזרתי על מה שאמרת לא? אז מה. לפחות זה במילים שלי הא הא הא. בכלל. מה אני מבין בדברים האלו. לא מתווכח. רק באהבה. איש. סחטיקה על השינויים המפליגים שאת מתכננת בזה הרגע לעשות. גם אני שמה. כמובן כמובן השינויים הפנימיים. אלא מה. אבל.. עפעס...

אולי?

אולי לא כולנו צריכים לחיות עם שיקוף? אולי בא לנו קצת חופש? אולי. אפשר קצת ל ח י ו ת בבית הזה? באהבת עמיתים. איש.

למעלה