הוא שואייייייל........

גנגי

New member
הוא שואייייייל........

אז ככה, איתמר פנה אליי בשאלה מהם כללי החטפים, והיות שדנו בזה כבר פעמים אחדות, אני מצרפת כאן שלושה קישורים (זה מה שמערכת תפוז מרשה לי בהודעה אחת) ומקווה שהכול יובן. אם עדיין יש שאלות, תציק, איתמר, אל תתבייש. כשאשוב ארצה אתנקם (ועם הזיכרון שלי יש לך די הרבה סיכוי שאשכח, כך שמשתלם בכל מקרה להציק לי). מוכן? ONE, TWO, THREE! אה, והיות שיש עוד די הרבה שנאמר כאן בפורום בנושא, כדאי לך גם לחפש בחיפוש מתקדם בתוכן "חטף" בשנה וחצי האחרונות. תמצא דברים מעניינים, אני חושבת.

hillelg

New member
אז למה

א' גם מקבלת לפעמים שוונח, אבל בתדירות פחותה יותר מ-ע' (יגדיל תורה ויאְדיר, ויאְסור את רכבו)? טוב, אני מניח שהתשובה גם כאן היא: ככה. וגם כי א' יותר קשה לומר בשווא נח, אבל עדיין אפשר איכשהו, ולכן התדירות. אבל אני בכלל לא מבין מה קשה בלהגות ח' שוויה (או שוואה). ואגב, שמעתי השערה שאותיות גרוניות מסויימות נשארו עם השווא, כדי להשאיר את הדגש הקל שבא אחרכך (ולכן: מהְפכה, מעְבדה; אבל: נהֲלל, מעֲביד). הסבר שנראה לי לכל היותר חלקי, כי יש המון תופעות שלא עונות לקריטריונים, לשני הכיוונים. אז התשובה נשארת: כי ככה.

המוזרה

New member
אני זוכרת ../images/Emo70.gif

When you can't count something like water in the sea then you say how much do you see? when you can count something like one, two, three then you sayt how many do you see? יו כמה אהבנו את זה ..

למעלה