הוא רוצה לדבר.........

30oldy

New member
הוא רוצה לדבר.........

אנחנו לא מדברים אף פעם לאחרונה גם לא דברים עיניניים והוא רוצה לדבר עכשיו מספר פעמים בכיתי על השקט מה עושים עכשיו עם השיחה? בלתי אפשרי לשבור את הקרח או אולי כן? להגיד הכל? זו ה- הזדמנות?

זו ההזדמנות שלך...

אם הוא יזם את השיחה הזו יתכן וזו תהיה שיחה חד פעמית אולי יבוא אחריה עוד שיחות לכן כדאי לך לנצל את ההזדמנות הזו להוציא כל מה שיושב לך שם בפנים... בהצלחה

adam33

New member
ללא ספק..

אין כאן נקמה על העבר ואף לא משיכה אל העתיד לפי דרכו או דרכך כל שיחה היא עוזרת גם כשלכאורה חושבים שלא.. אז.. זו ההזדמנות להוציא הכל ורק תעשו את זה בבית קפה ולא בבית ככה אפשר לנהל שיחה תרבותית.. וגם להנות.. מהקפה..והעוגה..

מאי 39

New member
אל תחששי מהשיחה

כי היא כמה שתהיה כואבת הרבה יותר טובה מהחוסר בה אבל באמת גם לדעתי לנהל אותה בבית קפה ולא בבית בהצלחה

הזאתי

New member
רק רגע!!!!

אתם קולטים מה הולך פה? זה הוא שרוצה לדבר! סוף סוף, הוא רוצה לפרוק משהו שעל ליבו. ואתם כולכם ישר קופצים על ההזדמנות: יופי! זאת הזדמנות בשבילה לדבר במקום להקשיב ! אתם קולטים את הסיטואציה? הבעל של אולדי30 אומר לה, שסוף סוף הוא אזר עוז וינסה להגיד לה משהו, והיא, במקום להשתתק ולהקשיב, ישר מתכננת מה היא תגיד ... היי, את אפילו לא יודעת מה הוא רוצה להגיד לך! תתכונני להקשיב, לא לדבר! אולי תביני יותר, אולי תוכלי לקבל קצת נתונים נוספים, שיעזרו לך להבין אותו ואת עצמך. למה אנחנו תמיד רוצים לדבר, ואף פעם לא להקשיב? גם אם הוא יגיד לך דברים קשים, שלא יהיה לך נעים לשמוע, גם אם יגיד לך משהו שיזעזע אותך, תנסי להתאפק, ולא להגיב לרגע, ולא לירות מהמותן, פשוט תקשיבי ותנסי להבין מה הבנאדם אומר. ואחר כך תדברי בחזרה. בהצלחה!!!!!!!!!! הזאתי

30oldy

New member
אני חייבת?????????

אין בינינו מריבות ולכן גם אין צורך בשיחות בבית קפה אין בינינו תקשורת כלל וכלל ולכן זו היתה הזדמנות שכרגיל נעלמה והלכה. בגדול את צודקת זה נכון ברמת ההגדרה אך כאן הדברים הם קצת שונים זה שהוא הואיל בטובו להגיד אנחנו צריכים לדבר לא מחייב אותי לרצות ולהקשיב אם הוא שותק שנה למה דווקא עכשיו כשבא לו? בכל מקרה מתוקף היותי אדם שנותן כבוד לכל אדם באשר הוא האזנתי לדבריו ומהשיחה כרגיל לא יצא כלום אולי רק עוד צעד בדרך לגירושים.

s h o o s h a

New member
מה את רוצה לעצמך

את לא חייבת דבר לאיש לא להגיד וגם לא להקשיב ואיש לא יכול להכריח אותך אבל, הוא ביקש ואת "מתוקף היותך אדם שנותן כבוד לכל אדם באשר הוא" האזנת לדבריו ומכאן שלא באמת שוחחתם כי את מראש לא באת כדי להקשיב לו, לשמוע, לדבר. את באת כי את אדם שמכבד אחרים. אני נשמעת בוטה? מכשפית קצת? מצטערת, אבל, כך מצטיירים בעיני הדברים אז האזנת לו, תסריט ידוע מראש (אני טועה?) ו"כרגיל לא יצא כלום אולי רק עוד צעד בדרך לגירושים" ועכשיו - תסתכלי לעצמך עמוק פנימה ותגידי לך - מה את רוצה וכשתעני באופן וודאי וברור על השאלה הזו, תפעלי ליישומה לשאת על כתפייך ובתוכך כל כך הרבה מטעני כעס לא יועילו - רק יזיקו אז, מה את רוצה ומה את עושה למען הרצון הזה? *** ממליצה לך (וגם לאחרים) בחום לקרוא את המאמר שהביא לפני מספר ימים מנהל הפורום (בהקשר אחר לגמרי) שעוסק בהקשבה. המאמר "הקשבה בהורות" אבל אם נסיר את המילה "הורות/ילדים" ונשים במקומה את המילים "זוגיות/בן-בת זוג" או את המילה "אנחנו/עצמנו" נוכל ללמוד רבות על מהות ההקשבה.

30oldy

New member
הגזמת קצתתתת.........

או בעצם כנראה את לא יודעת הכל ולכן התגובה הזאת.

גישה נכונה עד מאוד

הגישה הזו שאת מציעה כאן מאוד לטעמי, אכן אכן, ההקשבה במקרה דנן נכונה יותר, אך כמובן בלי לשלול את הדיבור אבסולוטית. שהרי אין שום כלי לדעת מה זולתי חושב מבלי שאני שומע והוא לא יוכל לדעת מה אני חושב בלי להשמיע. הדו-שיחה הורבאלי הוא הכלי הראשוני להכיר את הזולת. כה לחי!!

תהיה חכמה לא צודקת

אתם לא מדברים כי הדיבור בעבר הרחיק אותכם האחד מהשני הדיבור בעבר היה פוגע ומתסכל לשני הצדדים גם לך וגם לבן זוגך השקט הרועם והסבל הנורא הזה נובע מתוך הרצון לשפוך הכל על בן הזוג להוציא את צידקתך לאור ולהראות לו היכן הוא טועה אני מניחה שבעבר היו דיבורים כואבים- והשיחה במתכונת זו כבר חווית והיא רק החמירה את הבעיה. לדעתי ומנסיוני זו לא תאוריה זה אפשרי זו ההזדמנות שלך להחזיר את בן זוגך הפגוע אליך ללכת בדרך שעדיין לא ניסית דרך שבה תהיה חכמה ולא הצודקת כי את הדרך הצודקת (הצדק שלך לא שלו ) כבר ניסית וזה לא עבד זה רק פגע והרחיק אני הייתי במקומך אומרת בא נפתח דף חדש- דף שבו נקבל איש את רעהו כפי שהוא, ללא שננסה לשנות האחד את השני תני לו כמה קומפלימנטים דברי אליו ברכות בעדינות באהבה- למה לא רק תוציאי את הטוב שבו לך יהיה טוב עם גבר מרוצה והוא יהנה מהיחס שלך אליו תזכרי מעבר לביקורת שלך עליו - מה היתה הסיבה שהתחתנת עם בעלך? אותה הסיבה ישנה שם עדיין היא לא נמחקה היא קיימת ! את עומדת בפני בחירה - אפשר לשפוך עליו הכל -הוא כמובן יפגע - ומכאן הדרך קצרה להיפרד או אולי להתגרש ואז את לוקחת איתך את התלונות שלך לקשר הבא שלך אני מציעה לך לנסות דרך אחרת דרך נפלאה שבה תבחרי להיות חכמה - בדרך החוכמה החיים שלך ישתנו ,החיים שלך יהיו נפלאים ונעימים תני לעצמך את החופש לתת לבעלך אהבה חיוך נעים ופירגונים ותראי שבעלך פתאום פורח, פתאום יהיה לך טוב מזה שאת עושה לו טוב מי לא אוהב לקבל מחמאות על משהו טוב שיש לו אדם שמקבל מחמאות מוציא את כל הטוב שיש בו לכל אדם יש משהו טוב - תהיה חכמה תבליטי את הטוב שבבעל שלך ותראי איך שזה חוזר ומחזיר לך ובגדול !! זה אפשרי כמו שקרח יכול להיות פעם קשה ופעם רך על פי מה שבוחרים כך גם החיים שלנו יכולים להיות נעימים או מלאי סבל הכל על פי מה שאנחנו בוחרים. אל אל אל תעשי את הטעות שכולם עושים - האשמות לא יביאו אותך לשום מקום האשמות יחזירו אותך לבדידות . אני מאחלת לך רק טוב דרך צלחה ביי

למעלה