הוא עשה את זה

anatid

New member
הוא עשה את זה ../images/Emo13.gif

שבת שלום לכולם! אני חייבת להודות שזה בניגוד לכל הציפיות שלי... הבן סיים גיבוש צנחנים ודובדבן ונאמר שיקבלו תשובה תוך חודש, פלוס מינוס שבוע. רציתי לדעת איך נעשית הסלקציה, האם נכון שמדובר באיזו סלקציה רנדומלית לפי נתונים אישיים ולא רק ביצועים בגיבוש (בחורים בצוות הגיבוש של הבן שלי רמזו את זה פה ושם...)? הודיעו שאחרי הגיבוש, אם עוברים - עומדים בעוד גיבוש ממיין לדובדבן או ליחידות המובחרות של הצנחנים, אפשר פירוט במה מדובר? אני מקווה בשבילו שיעבור (למרות שזה יפרנס טוב את הספר שלי עם השערות הלבנות...). למעשה, אני ממש מפחדת שלא יעבור - זאת תהיה אכזבה כ"כ קשה בשבילו... משהו משעשע לסיום, כשחזר הפתיע אותי באוצר מילים שהפיל אותי מהרגליים, אוצר צרוף של קללות שלא שמעתי שנים כ"כ רבות ואינני בטוחה שהוא יודע בכלל את המשמעות שלהן... בשלל שפות ומבטאים. כנראה שהכור היתוך מתחיל עוד לפני הצבא
סוף שבוע קריר ונעים לכולנו באשר הננו

סמדר בנ

New member
בהצלחה לבן ../images/Emo140.gif

נאחל לו שיעבור. תסבירי לו שגם אם לא, יש עוד יחידות קרביות לא פחות איכותיות (ויעידולך כאן הורים גאים מהנח"ל למשל).

oshiko

New member
כל הכבוד לבחור

חשבתי לשאול אותך מה קורה, אבל לא הייתי בטוח שהוא בגיבוש הזה ... אני רואה, כמו שקרה אצלי ואחרים, שהכניסה לעניינים משנה גם קצת את הגישה. אני זוכר את השירשור הראשון שלך. אני רואה כאן אמא, שבאותה מידה שהיא דואגת, היא גם גאה, ובצדק. לגבי התהליך, אני לא יודע לענות על השאלה הראשונה שנוגעת לקריטריונים של המועמדות לצנחנים/דובדבן. אולי אימשל2 או פולי יודעות יותר. אני יכול לתאר לך באופן כללי את התהליך. התוצאה של הגיבוש היא אחת מ: -- לא עבר -- עבר -- עבר + מאותר דובדבן השנים האחרונים מתגייסים לצנחנים (אם לא היו שינויים כגון קבלה ליחידה אחרת). בשבוע השני לטירונות נערך גיבוש נוסף, הנקרא גיבוש יח"טיות. בגיבוש הזה יש צוותים נפרדים של "רגילים" ו"מאותרי דובדבן". בין ה"רגילים" אפשר להתקבל לאחת מיחידות יחס"ר (יחידת סיור) צנחנים, או ליחידת מגלן (סיכוי מועט, כיוון שרוב המגיעים למגלן מגיעים לשם דרך תהליך אחר, יום סיירות), או לאחד מהגדודים. "מאותרי דובדבן" יכולים להגיע לדובדבן, או לאחת מהיחידות האחרות.

בהחלט מגיע לו כל הכבוד וגם לך ../images/Emo140.gif

אני מאמינה באמת ובתמים כי ילד שגדל להיות בעל מוטיבציה ורצון לתרום - בהכרח הביא עמו מטען מתאים של חינוך ודוגמא אישית מהבית. אין אפס. מי שרואה מקטנות את ההורים תורמים, איכפתיים ולרוב גם מעורבים מאד בענייני חברה ומדינה - גדל להיות ילד כזה בדיוק. לפעמים אנחנו מתפלאים - איך הוא יצא כזה? הוא יצא כזה, כי אנחנו בהחלט תרמנו לכך, ועל כך כל הכבוד לנו, ההורים.

רק בקשה אחת קטנה...

"סלקציה" היא מילה כל כך טעונה, כל כך לא מתאימה לתהליכים שעוברים החבר'ה. במדינת היהודים, שבה עדיין חיים ניצולי שואה רבים, המילה הזאת היא טעונה מאד. לי אישית ממש קשה עם השימוש במילה הזאת בכניסה למועדונים, או להבדיל, בתהליכי מיון צבאיים. חייבים למצוא מילה אחרת!

למעלה