הוא נשאר בן 20?

No name for now

New member
הוא נשאר בן 20? ../images/Emo46.gif

בהמשך לדיון עם danashi אמש האזנתי אתמול ברשת ג' לעצרת שערכה עיריית תל אביב בכיכר רבין אני פשוט כועסת, עצבנית ופגועה. בני המשפחות שרואיינו (אין לי מושג אם זה היה וידאו או שהם היו במקום) היו מרביתם הורים שכולים ומספר ספור של אחים שכולים וזהו מה זה? כל הנופלים היו חיילי סדיר רווקים בני 20? איפה חיילי הקבע והמילואים, איפה האלמנות והיתומים? למה אבא שלי (לדוגמא) שגדל בתל אביב לא ראוי? (שמו רשום בגן הבנים בתל אביב ובגן בן שפר בהרצליה) אני בהחלט שוקלת לכתוב מכתב לעיריית תל אביב בעניין. העיקר היה שבוע שלם לערוך דיון האם הזמרת יפה ירקוני כן או לא תשיר בעצרת, זה כנראה באמת חשוב (ואין לי שום דבר נגדה)
לעיריית תל אביב

No name for now

New member
מקפיצה

אני רוצה לשמוע דעות בעניין צדקתי שכעסתי או שסתם הייתי עצבנית מיום הזכרון?

צדקת, וגם היית עצבנית.

נראה לי ששוב מדובר כאן על עניין של חוסר מודעות, ועל כך שהרבה יותר זמין להשיג רשימת שמות מארגון יד לבנים שיש לו נציגות בכל עיר גדולה. מכתב זועם לעיריית תל אביב בהחלט יכול לעזור לתקן את המעוות לקראת שנה הבאה.

No name for now

New member
הכל זמין

ארגון יתומי צה"ל מקבל פניות בקשר למחקרים, הופעות בטלויזיה וראיונות ברדיו ואני יודעת שגם ארגון אלמנות צה"ל כיוון שהיו בזמנו פניות אליי דרך הארגון עיריית תל אביב בהחלט מודעת לקיומינו כיוון שהיא זו שמאפשרת את קיום כנסי הארגון בבית יד לבנים בעיר זו פשוט התעלמות

No name for now

New member
מה שגם לא ברור

גם לאבא שלי שנפל בגיל 38 יש הורים הרשומים בארגון יד לבנים (טוב כנראה שסבא שלי ז"ל כבר לא אבל סבתא כן). לחיילים יותר מבוגרים אין הורים מה ההבדל? אחי אבי שירת בצבא קבע שנים רבות ואת שירותו הצבאי סיים בתפקיד מאוד רגיש עם נגיעה גם במשפחות שכולות. לקראת סוף שירותו היתה לו שיחה מאוד קשה עם אב שכול די ידוע (שלא אחשוף את שמו) שאמר לו: אתה בכלל לא יודע מה זה שכול
דוד שלי סיפר לו שהוא בעצמו אח שכול, התשובה שהוא קיבל היתה: לאבד אח זה לא כמו לאבד בן
כששמעתי את הסיפור שאלתי: מה, לאבא אין הורים? דוד שלי אמר שזה בדיוק מה שהוא ענה. די כבר עם הניכוס הזה של הכאב

למעלה