הוא מפחיד אותי

הוא מפחיד אותי

מי שעובר בימים האחרונים ברחובות ירושלים לא יכול שלא לשים לב הפנים שלו ניבטות מכל שלט חוצות שני, ועלכל אוטובוס שלישי פנים עגולות חייכניות ונדיבות מאחוריו תמונה של בית/ארמון הכיתוב למעלה: ירושלים, מגיע לך יותר וכיתוב למטה, הסבר לתמונה - ביקור חולים המחודש. עם הפנים לעתיד. עכשיו קראתי שזו בסך הכל פרסומת לבית החולים ביקור חולים שנקנה על ידו לאחרונה. אבל זה נראה ממש ממש כמו קמפיין תעמולתי לאיש. ואני חושבת שזה לא במקרה (שלט פרסומת שבמרכזו עומד אדם, לא באמת מפרסם את המקום, אלא את האדם. וגם הכיתוב הגדול לא מותיר מקום לספק באשר לכוונותיו) והרי הוא לא הסתיר את רצונו להגיע לעמדות כוח פוליטיות וביניהן ראשות עיריית ירושלים. למה הוא מפחיד אותי? כי מי שקונה את מקומו בכסף, גם אם הוא "נדבן ידוע" מעורר חשד של שיקולים לא טהורים. (ואלה מילים עדינות) לא, אני לא משלה את עמי שכל (וגם לא רוב) נבחרינו עושים זאת משיקולים אלטרואיסטיים אבל מי שמביא עצמו למרכז הזירה בזכות כספו, ובזה ורק בזה הוא מציג את עצמו בכל מקום - מעורר בי קודם כל גועל נפש ואח"כ פחד. אין אדם בעל ממון שלא יהיה מוּנע מדאגה לממונו (המשך תפיחתו והעצמתו, או למצער, לאי אובדנו). אני לא מאמינה שאדם כזה, בייחוד שרק לאחרונה הגיע לכאן, ידאג באמת לאינטרסים של עיר/חברה/מדינה. ואני מודה שלפני כמה חודשים, כשתם ונישלם הביא לכאן ידיעה על הארטיקים שחולקו באיזה הפנינג, על חשבון "הנדבן" - אני הייתי בין האומרים "אז מה, למה לא?" היום אני יותר חוששת מנדבנות היתר הזו, וממה שהיא מנסה לבנות.

יוסי ר1

Active member
וכשהוא ייבחר בסוף, אני מניח שיהיה מי שיתלה

מודעות של שמחה לאיד: ירושלים, מגיע לך! למרבה הצער הנדיב הידוע יודע למצא את הנישות שבאמת משועות לכספו, עיר האוהלים בתקופת המלחמה היא דוגמא מצויינת. מי שקיבל ממנו כבר פעם אחת סוכריה, יעדיף לתת לו את קולו בתמורה בהגיע יום פקודה. אולי יש עוד סוכריה שם באותו כיס.

הרשי לי לחלוק עלייך.

בואי לא ניכנס להסטוריה עתיקה, כמו למשל הנדבנות של הברון רוטשילד ואחיזת החנק שלו ושל פקידיו באלה שקיבלו את עזרתו. אפשר ללכת, למשל, לשמואל "מה הם עשו בשביל מדינה" פלאטו שרון. מה הוא הצליח להשיג בשיטות שאינן שונות בהרבה מאלה של גאידמק? מנדט אחד בכנסת וחסינות מהסגרה לצרפת. אפשר להמשיך דרך עוד כמה, כאלה שהזיקו יותר ופחות ותרמו יותר או פחות. שאול אייזנברג (לא זה מהפועל תל אביב) זוכרת? זה שכל כך חששו מזה שיקח מכאן את כספו ואת מקומות העבודה שכסף זה מביא, עד שחוקקו למענו את חוק מפעלי ים המלח (לחוק זה יש קשר ישיר לענני הברום הנפלטים מדי פעם מהמפעל, לנזקים עצומים למלונות עין בוקק, ולירידת מפלס ים המלח). ובל נשכח את שרי אריסון, זו שביד אחת מנדבת סכומים עצומים וביד השניה מפטרת 900 עובדים מבנק הפועלים כאשר בנק זה רווחי. אחר כך היא ויחצ"נה גם מהלכים אימים על שלי "רעה, רעה (בלשונו של רני רהב)" יחימוביץ' ומשה "הלמו" הלוי, שאתר האינטרנט שלו "מהות התחת של החיים של פליצי שריסון" הוא פרודיה גסת רוח על תורת "מהות החיים" של אריסון. אז גאידמק לא כל כך מדאיג אותי. זה אפילו לא שהוא משתין מהמקפצה- כל אלה שציינתי עשו או עושים את זה. הוא פשוט משתין מהמקפצה בקשת גבוהה יותר.

מוגג

New member
נדמה לי שפלאטו שרון קיבל שני מנדטים

אבל לא היה לו מספר שתיים ברשימה... או שהחלפתיו במישהו אחר.

amit1270

New member
אותי קצת פחות.

אני מכיר כמה ירושלמים לא מייצגים) ואף אחד מהם לא מתכוון להצביע לו. הם (החילוניים) כבר מעדיפים מועמד חרדי על פניו. (אגב, בתקופת לופוליאנסקי מרכז העיר מתחיל סוף סוף לקבל צורה של מרכז עיר, ובכלל יש הסכמה כללית שהוא טוב מקודמו.)

מעיד בעיקר על הנזק הנורא שגרמה

האינתיפאדה בירושלים אבל כן לופוליאנסקי הוא רא שעיר אוב לענידעתי

amit1270

New member
אולמרט קדם לאניתיפדה (השנייה)

7 מתוך 10 שנות כהונתו כראש עיריית ירושלים היו "נטולות אינתיפאדה", ובכל זאת העיר הלכה והידרדרה.

מה קורה אתכם ועם הרכבת הקלה, הכבדה?

חשבתי שלשם שינוי הפעם מירושלים תצא הבשורה, יוק. עדיין אבי החטיאר יצטרך לכתת רגליו בין אוטובוסים, תח"צ איטית ולא מתחשבת ומונופול של אגד. ברררררררררררר

גנגי

New member
כשאתה אומר "צורה של מרכז עיר"

אתה מתכוון למרכז כדור הארץ? כי החפירות מגיעות עד לשם ולא נקראה שהפקקים כתוצאה מזה עומדים להיגמר.

shellyland

New member
פעם התנוססו ברחובות ירושלים

כתובות גרפיטי שאמרו: "ארקדי, אנחנו רוצים ים!". אולי עכשיו סופסוף יהיה לנו.

ואותי הוא לא כל כך מפחיד ../images/Emo20.gif

ראשית, ההיסטוריה מלמדת (אותי, לפחות) שמנהיגים נטולי אידיאולוגיה סדורה גרמו לאנושות הרבה פחות נזק מאשר מנהיגים בעלי אידיאולוגיה כזו. היא מלמדת גם שעשיר כי ימלוך עדיף על עבד כי ימלוך. שנית, כמו שאני רואה את זה, החברה בה אנו חיים ממילא נשלטת מאחורי הקלעים בידי בעלי ההון, שמשתמשים באחרים (מדינאים, עיתונאים, אידיאולוגים, דוברים, שתדלנים) כשכבת חציצה ביניהם לבין הציבור. אז אם לאחד מהם מתחשק לחדור את שכבת החציצה הזו ולהיות מדינאי בעצמו, מהי רבותא.

הרגעת אותי

בהחלט מפחידים יותר בעלי אידאולוגיה (שונה משלי כמובן
)

גנגי

New member
אני חייבת להגיד לך שגם

אולמרט מפחיד אותי, וגם לופוליאנסקי מפחיד אותי, וכל מי שהולך לפוליטיקה מפחיד אותי. הוא לא מפחיד אותי יותר מאחרים, מה גם שהוא, בניגוד לאחרים, גם עושה משהו ומתאמץ כדי להיבחר, ואני משערת שיעשה גם אחרי שייבחר, אם ייבחר. אולי הכול לכבודו, אבל מה, אחרים לא חושבים רק על התחת שלהם שנדבק בעונג לכיסא? אז איפה ההבדל?

למעלה