הוא מעשן.

הוא מעשן.

שלום לכולם. אני לא יודעת אם הפורום הזה דן גם בתופעת עישון סמים, אך אני אשמח לקבל ייעוץ וטיפים. גיליתי שידיד שלי (אני אקרא לו ב', בשביל הנוחיות) מעשן סמים (אין לי מושג אילו בדיוק). תמיד עישן. למעשה תמיד חשדתי בכך, אך רק לאחרונה נודע לי עד כמה הדבר נכון הוא. לפני שנתיים לערך היה ביני לבין ב' רומן קצרצר- היינו זוג לתקופה קצרה מאוד. לאחר שנפרדנו התרחקנו הרבה. אומנם כן המשכנו לדבר אחד עם השנייה, אך לא כמו פעם. אולי עצם העובדה שהמשכתי לאהוב אותו, (עד היום למעשה), היא שמנעה מאיתנו (או ממני, לפחות) קשר קרוב כבעבר. ב' הוא אדם אשר מאוד חשוב לי. הוא מופנם מאוד, לא חולק עם אחרים את כאביו. אינני שופטת את בחירתו לעשן סמים- זהו הפתרון היחידי שהוא מצא, בשביל להתעמת עם כאביו. חשוב לי לציין כי עצם העובדה שיש לו פרשייה עם סמים לא משנה את היחס שלי כלפיו. להיפך. אני רוצה לעזור לו, כ"כ רוצה. כואבת לי המחשבה שהוא הורג את עצמו עם הסמים האלו. ואני יודעת שזה כואב גם לו. אני בטוחה שגם הוא רוצה לחדול עם זה. השאלה שלי היא מה עליי לעשות? האם אני יכולה לעזור לו להגמל ? אני לא מרגישה כמי שיש לה הזכות לדבר איתו על נושאים כאלו, מכיוון שאנחנו די מרוחקים ונבוכים אחד ליד השניה (אני בכל אופן) מלאחר הפרידה. עם זאת, הלב שלי כואב מעצם המחשבה שהוא מתמודד עם חייו בצורה כה לא נכונה. איך לעזור לו ? איך לעזור לעצמי ? אני אודה לכם מאוד מאוד על כל עצה. תודה רבה. :)

את מעלה את אחת הנקודות היותר כואבות

שלום רב, לצערנו הרב גם לאנשים הכי קרובים לנו, ואלו שאנחנו מאוד אוהבים, לא תמיד אנחנו יכולים לעזור, אלא רק אם הם רוצים לעזור לעצמם. אני יודעת מהניסיון שלי, שלא משנה מי זה, ככל שתיתני לו יותר אהבה, כך הוא יפתח מסוגלות לאהוב ולטפל בעצמו במע' היחסים הזאת, אני לא יודעת אם אתם בקשר. מה שבטוח שחשוב שהקשר לא יהיה על חשבון הטוב שלך במידה מוגזמת יכול להיות שדוקא להתחיל מהפסקת עישון יכול מאוד לעזור לו ולפתוח דרך של הצלחות, אשמח לענות על כל שאלה

ne ro

New member
עצה מניסיון...

אני לא יודעת כמה ידידך מעשן...אם זה עניין קבוע של יום ביומו או פעם ב- עם החבר'ה... אבל אני יכולה להגיד לך דבר אחד מניסיון אישי של מישהי שהייתה בזוגיות עם אדם שמעשן סמים... זה בור בלי תחתית, אני מבינה את כאבך ואת הרצון לעזור אבל תלמדי דבר אחד-אי אפשר לעזור למישהו שלא רוצה עזרה, וכמה שאת תרצי זה לא יספיק... אם אכן יש לו בעיות פסיכולוגיות עם עצמו, לפי מה שאת אומרת את לא מספיק קרובה לדבר איתו על אלה ויכול להיות שגם אין לך את הידע והניסיון והוא זקוק לטיפול מקצועי... אבל שוב עם כל הכאב הייתי במצבך, מי שנכנס עמוק לסמים ומוצא בהם נחמה מהר מאוד מדרדר יותר ויותר אף לסמי קשים יותר, מגיע לייאוש גם נפשית וגם כלכלית, הרבה פעמים האופי משתנה וזה פשוט לא אותו אדם שהכרנו ותאמיני לי שלא כדאי לך להיות באיזור כשזה קורה כי כאשר תראי שאת לא מצליחה לעזור את תרגישי יותר רע עם עצמך... אל תעשי את זה לעצמך, אף אחד לא שווה את זה, אני מניחה שיש לו הורים, הם צריכים לדאוג לבנם... את תדאגי לעצמך! תארגני את החיים שלך, תתקדמי למטרות האישיות שלך, תשימי אותן ואת עצמך במקום הראשון... אני אישית מציעה לך, תחתכי...יכול להיות שבהתחלה תרגישי קצת עצובה אבל עם הזמן הכל עובר, תצאי, תכירי בחורים חדשים יותר נורמטיבים, תבלי עם חברות, תעבדי, תלמדי, תפרחי... אני אומרת לך את האמת, סמים זה ההתגלמות של השטן עלי אדמות ואני לא מגזימה, הם הורסים כל חלקה טובה ושואבים את האדם שמשתמש בהם וכל מי שקרוב אליו לאבדון... אני הכרתי ילדות נפלאות, פרחים, שהסמים, גם הקלים כביכול, שינו את האופי וההתנהגות שלהן וגרמו להן לסבל ולכאב ודרדור ואני זוכרת את הכאב של האמהות, שהן היחידות שהיו חייבים להישאר ולדאוג להן בכל מצב שאליו הן דורדרו... אני גם הייתי ככה, האמנתי שזה התפקיד שלי לעזור לאנשים האלה, הקרבתי מעצמי כדי לעזור ובסוף ראיתי שלא רק שאני לא עוזרת אני גם נגררת לעולם הזה בעצמי, במזל יצאתי בזמן, ואף טיפה מאוחר... תהיי אגואיסטית, לפחות במצב הספציפי הזה...בהצלחה

badBones

New member
תראי...

אם ידוע לך שהוא רוצה לחדול, זה אומר שאת יכולה לעזור לו, אך עלייך להיות ענינית. זה או להפנות אותו למוסדות שמסייעים, או להפגיש אותו עם אנשים מכורים לשעבר שהוא יכול לדבר איתם ולקבל עצה של בעל נסיון (שזה בערך כמו כל גוף שעוסק בגמילה ומצליח בזה)-אך כל זה במידה ויש רצון ופתיחות מצידו להבין. אם הוא לא מעוניין, וכל מה שהוא מעוניין בו הוא תחזוקת ההתמכרות שלו, הטפה יכולה לגרום לו רק לברוח לשם בחזרה. זה הרבה תלוי במידת המודעות של המשתמש והרצון שלו לעשות בנידון. בכל אופן, זה מה שאת יכולה לעשות, וזה בערך כמו ללוות חולה לרופא, וכמובן שעלייך לזכור שעלייך לחשוב על עצמך כראשונה בסדר העדיפויות של מי מבין שניכם. זה אולי נראה לא הרבה, אך בכל זאת, לא ניתן לתמחור. ברמת ההתמכרות לסמים, חשוב מאד להבין מהו סוג ההתמכרות. 1. זה יכול להיות קנביס ומוצריו (חשיש, צ'ראס וכיו"ב), שאינו ממכר למרות היותו סם מסוכן ואז הטבק שהמשתמש עשוי להוסיף לתערובת הוא הממכר, או שההתמכרות לקנאביס יכולה להיות פסיכולוגית כמו התמכרות לאלכוהול. 2. או במקרים אחרים קנביס ומוצריו שהינם נגועים (מהוספת חומרים ממכרים, כמו חומרים שנועדו לגמילה מהרואין או מקראק, אך הינם נחשבים חומרים נרקוטיים), במקרה הזה המשתמש לא יודע שהוא למעשה נרקומן. 3.או שזוהי צריכה נרקוטית בעליל, כלומר, שימוש באופיום, קראק הרואין וכדומה. באופן אישי ואולי מפתיע, אני, לשעבר כאלכוהוליסט ומכור לסמים מקבוצה 2 שציינתי, קראתי את 'הדרך הקלה להפסיק לעשן' של אלן קאר כי רציתי להפסיק לעשן, במודעות שלי ההתמכרות לסמים הייתה מוכחשת וצריכת האלכוהול הייתה כדי לווסת את צריכת הסמים בעיקר, או לשלוט במידת ההתעלות. לאחר מספר נסיונות הפסקת עישון (סיגריות) כושלים, גיליתי אט אט שאני אלכוהוליסט ומכור לסמים, ונקטתי בהנחיות של הספר להפסקת ההתמכרויות האלה. חוק ההתמכרות הוא זהה בכל המקרים, בין אם זה 'רק' ניקוטין, אלכוהול שחסר כל חומר ממכר כימי אך קשה כמו הרואין להתמכרות וגמילה, או הרואין וקראק. באופן אישי, לדעתי, הכלים לפיצוח הנעילה של התודעה בתוך הכלא ההתמכרותי, הם אלה החשובים למכור שרוצה לצאת לחופשי, אין ייסורי גמילה קשים או מסוכנים מצריכת הסם בעצמה. הכי חשוב, ואולי זהו עודף דאגנות, אך בכל זאת...אל תישארי לבד בתוך כל הסיפור הזה איתו, דאגי תמיד שיש לך תמיכה. וכפי שאמרתי, אם הוא רוצה לצאת מזה, הוא כבר בחצי הדרך ויהיה בסדר אפילו בלעדייך אם הוא בחור בעל יוזמה. אני מאחל לך בהצלחה.

ne ro

New member
גם אני הייתי מכורה לאלכוהול...

כנראה שנטייה התמכרותית באה לביטוי בכל דבר, בתקופה קשה האלכוהול נתן לי בריחה, שתיתי בעיקר בירות איזה 7-8 כל פעם אבל גם וודקה ןברנדי מה שהיה בנמצא לא בחלתי בכלום, הייתי בטיפול אצל מטפל בשיטה מיוחדת שגמל אותי... כי אצלי הרבה היה פסיכולוגי פחות ממה שהייתי אשכרה רוצה לשתות הלכתי בדרך שלא רציתי ללכת בה והוא שינה לי גם את זה ואת כל צורת החשיבה על החיים שלי בכלל...

למעלה