הוא לובש מעיל

פלגיה

New member
הוא לובש מעיל

הוא בן עשר ולובש מעיל. ולא רק בחוץ, ולא רק כשקר. הוא לובש מעיל כל הזמן, גם בבית וגם בכיתה, וגם כשלא קר, ומתעקש לא להוריד, כולל להשאיר את הכובע של המעיל על הראש. הוא הילד שלי, ואני מודאגת ממה זה אומר? בעיה של תחושה, רצון להסתגרות? סתם חוסר הבנה של קוד בסיסי? ואולי זה סתם מפריע לי ואין כאן שום בעיה שלו?

mybaby9

New member
מאוד מבינה את ההרגשה

ומזדהה עם הדאגה. בכל פעם שהבנים שלי עושים משהו ביזארי אני בולעת את הרוק ומנסה להחליט אולי איזה יופי שהם עושים מה שבא להם ואולי יש פה משהו, מנסים לשדר מצוקה שלא ראיתי אותה קודם. מה הוא אומר? מה נעים לו במעיל? למה הוא רוצה איתו ולא עם משהו אחר? יש עוד בגד שעושה לו ככה...? איפה קר לו בגוף? לגבי לבוש אני יכולה לומר לך, לא מנסיון אישי אלא רק ממראה עיניים , שראיתי ילדים לבושים...לך תבין. אני מבינה שאת חושבת אולי באמצעות הבגד הוא רוצה לומר משהו אחר. האם קרה משהו בכיתה, עם המורה, איך אחרים מסביבו מגיבים לזה. אם זה קורה כבר כמה זמן אני הייתי מתעניינת אצל המורה מה חדש ומנסה לגשש.

לורליי43

New member
גם בקיץ?

כי אם בקיץ הוא מוריד אותו, אז אולי באמת יותר נעים לו חם ומוגן. הבן הגדול שלי מאוד רזה, אין לו כמעט שומן שמגן עליו והוא מסוגל להסתובב ביום כמו היום עם -גופיה חמה, חולצת בית ספר ארוכה דקה וז'קט. שאלה אחרת- זה חדש? כי אם זה חדש, אולי באמת השתנה משהו, אם זה תמיד ככה, אפשר לבדוק נושא של ויסות תחושתי.

פלגיה

New member
זה לא חדש, זה בא והולך

הוא לא אוהב גופיה, לא אוהב (כמעט) סוודרים, ומאוד אוהב את המעיל, כולל הכובע. בקיץ הוא לא לובש מעיל - כי אני מחביאה לו אותו. אם הוא היה מוצא - נראה לי שהוא היה הולך. הוא באמת מאוד רזה הוא באמת עם בעיה קטנה של ויסות תחושה (שאנחנו עובדים עליה), ונראה לי שהמעיל מנסה לשדר משהו מעבר.

לורליי43

New member
סוג של "כרבול" הגנה

כנראה שמאוד נעים לו עם המעיל. תשאלי את המטפל שלו בויסות, כי נראה לי קשור.

תּמר

New member
אני בטוחה שהוא לא עושה זאת בגללם

רק רציתי לומר שזה קיים במשפחה, וזה לא נשמע לי מדאיג במיוחד. אולי איזו בעיה תחושתית.

שתי תשובות

האחת - מאד מתחבר לי נכון עם קושי בויסות חושי. מכירה כאלה מקרוב. השניה - מאד מתחבר ומתאים לילדים מחוננים (כך גם עניין הכובעים).

פלגיה

New member
נשמע מאוד מתאים

גם המחוננות

אורזיגל

New member
אצלי בדיוק ההיפך, כמעט כל החורף

הולך עם מכנס קצר לבית הספר וחובש כובע על הראש. מקפיד לא להוריד אותו. גם בבית מסתובב עם הכובע. סיבה? ממש לא יודעת, זה לא תמיד היה כך, זה התפתח עם הגיל. נראה לי שהוא נהנה מזה.

מה משך הזמן הכי ארוך להערכתך שאף

אחד לא שאל אותו משהו על זה או העיר לו? הייתי מנסה לגרום לפחות למשפחה, כי בביה"ס אין לך שליטה, להוריד את המעיל מסדר היום ולראות אם זה משנה משהו. אם נניח במהלך שבוע ואפילו קצת יותר לא קרה כלום, הייתי בכל זאת שואלת באיזה פורום של איש מקצוע. כך אני נוהגת לעשות בסוגיות כאלה שלא ברורות לי ואני לא רגועה.

פלגיה

New member
תודה על העצה, אני אנסה

כי באמת אני מדברת על המעיל יום-יום. מציק לי לראות אותו ככה.

יקירתי, אני כבר קוראת אותך כמו כף

יד בלי לפגוש אותך מעולם...........רק מלקרוא תגובות שלך אפשר ללמוד עלייך המון, את יודעת? שזה די מעניין, כי זה לא משהו שאפשר להגיד על כל אחת בפורומים.

לא להגזים../images/Emo6.gifזה רק כל מיני "תמונות"

לגבייך שעולות לי מכל מיני תגובות שלך. למשל, הפעם היה לי ברור שנושא המעיל זה משהו שאת מעלה בפניו כל יום

פלגיה

New member
כל יום? ../images/Emo4.gif

כל שעה או שעתים. זה ממש מפריע לי. זה מה שהעלה לי את השאלה של מי הבעיה בעצם. אין לי שום בעיה עם זה שהוא נועל כל הזמן מגפים, למשל. המעיל מטריד אותי נורא.

היה אצלי בביה"ס, כשהייתי תלמידה,

נער מדהים. גאון, כמובן, ידו בכל ויד כל בו. אורי היה שמו (תראי איך אני זוכרתוהוא לא היה בכתה שלי). אותו אורי היה הולך כל השנה בסנדלים. כולל בשלג במשלחת לפולין שהיינו ביחד. אני מניחה שהוא עושה משהו מאד מאד רציני בימים האלה ושהשיגעון לסנדלים לא הפריע לו להתקדם בחיים...
אבל!!!!!!!!כמו שכבר הגבתי, תמיד צריך להיות עם יד על הדופק כשצדובר במתבגרים. בעיני, צריך להתייחס לכל התנהגות חריגה, לא בהיסטריה ובחרדה, אבל לתת עליה את הדעת, לשים לב אליה ולתהות על קנקנה, שזה בדיוק מה שאת עושה. איך את עומדת ב"להסיר את זה מסדר היום בינתיים"?

למעלה