הוא לא מתבייש?!

EverMan

New member
איזו חוצפה בדיוק ?

המדינה תבעה אותו , הוא נמצא זכאי , הוא הוציא 300 אלף שקל מהכיס שלו בגלל התביעה הזו ... למה לא מגיעה לו אותו הזכות כמו שלך לפיצוי ?

לא

אזרח רגיל לא מקבל פיצוי על תביעה שנתבע. עובד ציבור כן, אבל א. אין הצדקה לסכום המטורף שדרש. יש ייצוג משפטי בכל מיני סכומים כידוע. באמת בית המשפט הסכים רק לפיצוי קטן בהרבה מהנדרש. ב. לא מדובר היה בתביעה, אלא בוועדת בדיקה עם סמכות להעמיד לדין. יש הבדל. ג. ועדה זו מצאה שברק שגה במספר דברים. כלומר - ברק שגה, הציבור - שילם. ד. כהונתו ראש ממשלה תרמה לו מבחינה כלכלית הרבה מאד. לא רק בהטבות ישירות (כמו המשרד בלמעלה ממיליון ש"ח לשנה שהוא מקבל גם כיום) אלא גם ע"י העלאת קרנו כמרצה. אך צודק, שאת ההוצאות שגרמה לו הכהונה הוא לא יגלגל על הציבור. ממנהיג (הבנתי שיש לו עדיין יומרות להנהגה) נתבעת אחריות ודוגמה אישית.

EverMan

New member
טעות בידך.

כאשר מישהו , לא משנה מי , תובע מישהו אחר בעילת שווא. והאדם נמצא זכאי. הצד השני צריך לשלם לצד שנמצא זכאי פיצויים. קבלת 50 אלף שקל על עורך דין שיצג אותם במשך כמה וכמה שנים ביעוץ וביצוג - זה לא מוגזם. ב.לועדת חקירה ישנה תוקף חוקי לא פחות מאשר למשפט. ג.פעם אחרונה שבדקתי , הוא לא נמצא אשם בדבר. זה כמו שתגיד במשפט רצח , שהאדם דיבר לא יפה ... ד.אהוד ברק מרוויח הרבה , אבל הרבה יותר בתור אזרח מאשר בתור נציג ציבור. ואת הלשכה הוא לא דורש - אלא מקבל מהממשלה. הרי כידוע לך - הוא עדיין משמש את מדינת ישראל להסברה פרו-ישראלית. בדיוק כמו ביבי לפני שחזר לפוליטיקה ... גם בתור אדם המציג אחריות אישית , הוא לא צריך לשלם מכיסו על תביעה כנגדו ללא שום עילה. ראה סעיף א'.

מה פתאום?

המדינה לא מחזירה הוצאות משפט לנאשמים. מקובל שמחזירים לעובדי ציבור הוצאות שנגרמו להם בגלל תביעות על מעשים שבוצעו עקב תפקידם. העניין הוא שכאשר התפקיד גם תרם הרבה לאדם, כמו תפקיד ראש הממשלה, מן הראוי שלא ידרוש בכלל סכום זה. אגב, הוא דרש 310 אלף ש"ח! האם הדרישה הזו לא שערוריתית בעיניך? לגבי בי"ת, ועדת חקירה אינה יכולה להעניש מישהו - רק להמליץ להעמיד לדין, ולמסור דין וחשבון על המקרה שהיא חוקרת. בדין וחשבון זה ברק לא יצא באור מוחמא במיוחד, אך נאמר שאין בסיס להעמידו לדין. אהוד ברק מרוויח הרבה כאזרח, וזאת לא מעט בזכות הקריירה הפוליטית שלו - כך גם ביבי. הוא נהנה מהדבש שמעניק לו התפקיד אך לא מן העוקץ. ההשוואה שנעשתה פה לביבי, יחיאל חזן וגורולובסקי נכונה. זהו סדר הגודל של האישים שאהוד ברק משתייך לחבורתם.

EverMan

New member
כל אדם שנתבע על לא עוול כפו

זכאי להחזר הוצאות מהתובע. ולא , אני לא חושב שתפקיד ראש הממשלה "תרם" לאהוד ברק. להפך - הוא היה יכול לגשת ישר לעסקים - ולא "לבזבז את הזמן" בפוליטיקה. אני מאמין שברק היה מרוויח יפה גם רק בתור רמטכ"ל ו"הגיבור מספר 1' ". ולא , ההשוואה לביבי , חזן וגורלובסקי , נועדה להראות : הוא לא כמוהם.

שוב, לא

אם המדינה מעמידה אותך לדין ויצאת זכאי - בנסיבות רגילות לא תקבל החזר הוצאות. ולא, ברק לא היה מקבל סכומים כה גבוהים להרצאות ולפעילות עסקית לולא היה ראש ממשלה לשעבר. הוא היה מרוויח יפה, אבל לא ברמות אליהן הגיע - וכנ"ל ביבי. אם הדרישה של 310 אלף ש"ח מהמדינה בכ"ז נראית לך הגיונית וצודקת - שיהיה. אני מאחל לברק, שפעמיים הצבעתי עבורו (פעם מתוך אמונה ופעם כרע במיעוטו) שימשיך לעשות חיל בשוק הפרטי. מנהיג הוא לא, וקיבלנו לכך עוד דוגמה בתביעתו המחוצפת.

EverMan

New member
שוב , לכל אדם יש זכות

לדרוש זאת. זה שהאדם רה"מ לשעבר - לא אומר שאסור לו. שנית - ביבי אני לא יודע. הוא גם לא מעניין אותי. אבל ברק בתור רמטכ"ל לשעבר -היה יכול להרוויח בקלות את המשכורות הנ"ל.

לכל אדם יש זכות לדרוש מה שירצה

על כך אין ויכוח. אבל אדם שזוכה במשפט לא מקבל מהמדינה החזר על הוצאותיו. לשם הבהרה: ברק בהחלט לא עשה מעשה "אסור". יש הבדל בין מעשה לא ראוי לבין מעשה אסור.

EverMan

New member
אדם שזוכה במשפט.

בית המשפט לרוב נוטה לדרוש מהתובע לתת פיצוי כספי לנתבע. כך זה בעולם המשפט. אם התובע הוא המדינה - אז המדינה צריכה לשלם.

במשפטים אזרחיים - לפעמים

פוסקים הוצאות משפט לאחד הצדדים, כאשר התביעה קנטרנית או חסרת בסיס. במשפט פלילי - כמעט לעולם לא תחזיר המדינה לנתבע את הוצאות המשפט, זה יקרה רק אם יוכיח שהתביעה היתה נגועה בכשל כלשהו, ולא סתם לא הוכחה אשמתו (למשל - שזייפו ראיות). הסיבה שמשלמים לברק היא שההוצאות נגרמות לו עקב מילוי תפקידו.

EverMan

New member
אני מקווה מאוד שאותך לא

יתבעו אף פעם על עילת שווא.

למעלה