הוא כל כך רגיש...

noaagr

New member
הוא כל כך רגיש...

בני היקר, בן ה-9, קיבל ממני כל כך הרבה דברים וביניהם את הרגישות הרבה. לחיוב ולשלילה. הוא אמן בנשמתו, רגיש לסביבתו אך גם נעלב בקלות ובדיוק כמוני, הדמעות מגיעות לעיניים מיד, מבלי שניתן למנוע או לעצור... עכשיו הוא הגיע לגיל שהילדים כבר שמים לב ומתחליים לקרוא לו בכיין. והוא נעלב עוד יותר... לדוג' : הוא משתתף בחוג טקוונדו ומאוד נהנה אבל אחת לשלושה-ארבעה שיעורים הוא חוזר בוכה וכועס כי עוד פעם צחקו עליו. לפעמים הוא קיבל מכה ובכה, לפעמים הוא רב עם הבנות ובכה וכו'. ובכלל עיקר העימותים הם עם הבנות. הוא מאוד אוהב את החוג ולמרות הקושי הזה מעולם לא הביע רצון לוותר או להפסיק ללכת. וכאן מגיעה השאלה שלי, או יותר נכון הבקשה לעצה - אני לא כל כך יודעת איך להתמודד עם הקושי הזה. אליו עצות לתת לו כדי להתמודד עם הבעיה (גם עם הבכי וגם עם הילדים שצוחקים)? אני חוששת לשדר לו מסר לא נכון. (למשל, שהבעיה היא בו).

פלגיה

New member
מכירה את זה כל כך

ככה אני הייתי, וככה גם הבן שלי. וכפי שאמרת - זאת הרגישות על החיוב שבה וגם על השלילה שבה. לא בטוח שצריך לתת לו פיתרון. אולי צריך לשבת איתו ולחשוב יחד על דרכי פעולה עתידיות. אולי כדאי לצייד אותו בכלים (מראש) להתמודדות כזאת אם תבוא. ולאחר מעשה - רק לשדר המון אמפתיה לכאב שלו.

noaagr

New member
אלו כלים למשל?

ודרכי פעולה. אני כל הזמן מנסה לתמרן בין הרצוי למצוי. מצד אחד אני לא רוצה להרוס לו את השקפת העולם הנאיבית ומצד שני אני כן רוצה לתת לו כלים להתמודדות. לפעמים אני חושבת שהדרכים שאני אציע ל ויגרמו לו לראות דברים דרך העיניים שלי שהן בעלות ניסיון ולא תמימות כלל.

פלגיה

New member
תשובות

(שאלתי את הבן שלי וזה מה שהוא הציע) להתייחס פחות להתרחק מן הילדים המציקים להגיד לאיזה מבוגר (המורה/המדריך בחוג) להשתמש בהומור כנגד המעליבים (הבן שלי לקח כינוי גנאי שכינו אותו בכיתה והפך אותו לכינוי חיבה וככה הוציא את העוקץ מההעלבות) אפשר לבכות בלי שהמציקים יראו לתת למציקים את הרושם שהוא לא נעלב - לשים "מסכה" על הפנים (הרעיון העיקרי הוא לדבר על אפשרויות כאלה מראש ואז לעשות רשימה של דרכי פעולה אפשריות, כך שבזמן אמת הוא לא ממש חסר אונים)

לורליי43

New member
זה גם סוג של חוסר בטחון

ואז עידוד מסיבי והדגשת הדברים שהוא טוב בהם- יכולים לחזק אותו.

לחזק אותו

לתת לו הרבה חיזוקים חיוביים על הפעמים שהוא התגבר, ולא להתייחס כלל לפעמים בהם הוא התנהג ברגשנות.רק לחבק אותו חזק כשהוא משתף אתכם בחוויות לא נעימות שלו. כ"כ עצוב אבל עולמנו (גם של הילדים) הוא די אכזר... כשיגדל הוא יוכל לעשות ברגישות שלו שימוש נפלא באמנות או במקצוע טיפולי. עד אז-לא להשבר, לחזק ולחבק אותו, להבליט את הצדדים החיוביים ולתת לו כח לעמוד מול המקניטים. בהצלחה!

noaagr

New member
תודה לכולכן

אין ספק שזה סוג של חוסר ביטחון אבל אני לא בטוחה שהיא לא נגרמת בגלל הרגישות הזו. אני מנסה כל הזמן לחזק את צדדים החיוביים שלו. יש בו מן תמימות שכזו ואמונה בהתנהגות שלו שמפתיעה אותי כל פעם מחדש. התנהגות הילדים האחרים פוגעת בו אך לא מעוררת בו רצון לפגוע בהם בחזרה או לחפש את נקודות התורפה שלהם. אני מנסה לחזק כל הזמן אותו (לשים אותו במרכז, לא מבחינה שלילית) ולא לשים את הילדים האחרים והתנהגותם הלא נאותה במרכז.

למעלה