(הוא אמר) "זמנך עבר"

avihersh

New member
(הוא אמר) "זמנך עבר"

קרב שאף ספורטאי-על מעולם לא ניצח. פוסט מעניין מאת שלומי ברזל.

jekyll1

New member
מחזיק לו אצבעות

לדעתי הלא מקצועית מוקדם להסיק מסקנות לאחר מרוץ אחד באוסטרליה. מעבר לעניין שפתאום גילו כולם ביבשת הרחוקה אם ניזכר ברוכב האדיר הזה לא נוכל להתעלם מהעובדה מדובר בטקטיקן מעולה. וכידוע זכיה במרוץ הטור איננה מורכבת מרכיבה נטו אלא מהשילוב של מס' גורמים. יש לו עוד זמן להשתפר, לארגן את החבורה מסביבו כך שהענינים יתוקתקו כנדרש ואני באופן אישי מאחל לו הצלחה.

מטרותיו מוצהרות וברורות

הגירו (מירוץ ה-100) והטור של 2009. לא ניתן לצפות ממנו לנצח טור 4 חודשים לערך לפני שהוא אמור להגיע לפיק. אני רואה את מיקומו ב GC ואת האגרסיביות שלו בבריחות, בהובלה מול הרוח כסימן מובהק של מישהו שעוד נשמע ממנו. אני דווקא רואה את נושא קונטדור בהקשר של מי מוביל את הטור כגורם בעייתי מאשר כושרו ויכולותיו של זה. מטרה לא פחות חשובה עבורו מעבר לזכיה = קידום קמפיין מלחמה בסרטן מה שבטוח, יהיה מאד מעניין

abeegilat

New member
הדרך לנצחון בטור ובג'ירו תעבור דרך המלך לאנס

שלום לכל העמיתים הטור דאון אנדר היה הצלחה ענקית ללאנס ארמסטרונג. זה היה ניסוי כלים בדרך ליישום המטרות שלו. עם כל העניין של להיות בטופ שייפ יש הבדל גדול מאוד בין לרכב על אופניים ובין להתחרות במרוצי אופניים ועוד ברמה של מרוצי פרו טור. להיות 3 וחצי שנים מחוץ למסגרת תחרותית וכבר במרוץ הראשון להראות ניצוצות של יכולות שהזכירו את היכולות של המלך מהעבר היו בבחינת משב רוח מרענן לענף שספג המון בשנים האחרונות. המדיה בטוח תהיה שם. לאנס ארמסטרונג הוא השגריר הכי טוב של הענף. הוא כבר חזר פעם אחת מהקבר. הוא ספורטאי יוצא מגדר הרגיל ואדם בעל יכולות ותעצומות נפש מרשימות. בחודש הבא בטור של קליפורניה ייערך ניסוי הכלים הבא. גם שם נהיה עם המון תקווה שהאיש הזה יצעיד את הענף שלנו קדימה למקומות אחרים טובים יותר. בברכה

avihersh

New member
תקרא את ה Post אייבי.ארמסטרונג יפסיד בכל מקרה

...גם הוא ינצח בטור, בג'ירו ובוואלטה, ועוד שתי קלאסיקות לקינוח. עצם העובדה שהוא צריך להתמודד בקור, בעליות ובספרינטים עם רוכבים שהיו בחטיבת הביניים כשהוא לקח את הטור הראשון - זה הפסד מבחינתו. מאחורי "התעצומות" "והניצוצות" מסתתר מיליונר נרגן, שמתקשה לראות את עמיתיו (לשעבר) הרוכבים, בפריים טיים על פסגות האלפים וברחובות פריז בעוד הוא זולל בוריטוס ומגדל כרס בירה. גם אם הגזמתי, אין כאן הרבה יותר מזה.

כמה הערות קטנות

"...מתגלגל לו במרוץ איזוטרי באוסטרליה" - רואים עד כמה כותב הקטע אינו מבין בספורט הרכיבה. כאילו מה התכוון, שארמסטרונג משתתף במירוצים סוג ז' רק כדי להראות שהוא עדיין מסוגל להתחרות. אם היה מבין משהו באופניים, היה יודע שמדובר בסה"כ במירוץ הכנה שהוא גם הראשון העונה ולא יותר מזה. מעניין מה היה כותב על רוכבים אחרים שהשתתפו בגרנד טורים כהכנה לגרנד טור אחר, שהם לא מסוגלים לגמור את המסלול? את הפרישה של ארמסטרונג הייתי משווה לפרישה של ספורטאי אחד בלבד בכל ההיסטוריה - מייקל ג'ורדן. שניהם פרשו בשיאם, פשוט אולי שהרגישו שובע מסוים, הרגישו בלתי פגיעים, בלתי מנוצחים, שאין להם מה להוכיח יותר. ג'ורדן עשה זאת אחרי 3 אליפויות רצופות ואחרי שחזר משנתיים של פרישה, לקח עוד 3 אליפויות רצופות. אני כמעט משוכנע שאם לא היה פורש זמנית, המאזן שלו היה מסתכם כנראה ב-8 אליפויות רצופות - הישג חסר תקדים לכל הדעות. ארמסטרונג פרש אחרי 7 זכיות רצופות בטור, ולדעתי, אם לא היה פורש, היה לוקח לפחות עוד זכייה אחת בתקופה זאת והיה מגיע לפודיום בכל שלוש השנים האחרונות. אולי הוא רוצה לעשות מעשה ג'ורדן? בטוח שהוא רוצה, השאלה היא אם הוא יכול?

avihersh

New member
לדעתי, ארמסטונג ספורטאי גדול מג'ורדן...

...וזה לא עושה את ה came back שלו למכובד. בדיוק להיפך.

קצת קשה להשוות ביניהם

ארמסטרונג עשה שימוש בקבוצה שלו למטרותיו האישיות בלבד (זכייה בטור). בתוך כך הוא הפך לא מעט רוכבים גדולים/טובים/מוכשרים לפועלים "קשי יום" (הראס, לאנדיס, המילטון, אזבדו וכו'). ארמסטרונג, למעשה, גימד את כל הרוכבים הטובים הללו כאשר באו לשרת אותו בטור. ג'ורדן לקח קבוצה של שחקנים בינוניים מינוס (למעט פיפן) והפך אותה (פעמיים) לאחת מקבוצות הכדורסל הטובות בהיסטוריה האנושית. סביר להניח שאילולא ג'ורדן, פיפן היה עוד שחקן טוב ב-NBA אבל לא סופרסטאר ושחקנים כמו סטיב קר, הוראס גרנט, לוק לנגלי ואחרים היו רואים את הפלייאוף של ה-NBA בטלוויזיה בבית. הנוכחות של ג'ורדן על הפרקט גרמה לקבוצה בינונית כמו שיקאגו לעשות שינוי מדהים שתוצאותיו כבר נכתבו על דפי ההיסטוריה. הסיכום שלי בתמצית: ארמסטרונג גימד את חבריו לקבוצה כל השנים, בעוד שג'ורדן העצים אותם. (ולא שאני לא מעריך את ארמסטרונג, בעיניי הוא נחשב כאחד הספורטאים הגדולים בעידן החדש וללא ספק, מגדולי הרוכבים בכל הזמנים)

avihersh

New member
ההשוואה צריכה להיות בתרומה הסגולית האישית

...מכיוון שקשה להשוות כדורסל לאופניים, כדאי, לדעתי, למדוד את התרומה הייחודית של הספורטאי לענף. בתור שכזה, ארמסטרונג הצליח יותר מג'ורדן לשים את הענף שלו "על המפה" (סליחה על הקלישאה"). כמובן שגם הסיפור האישי של ארמסטרונג, תרם לעניין. שניהם הותירו חלל גדול בעוזבם, ולשניהם רצוי היה לוותר על ה came back....

jekyll1

New member
ומההיבט האחר

עצם שובו של לאנס אמסטרונג לאוכף כבר מעלה את רף העניין והסקרנות אצל כולנו לטור לגירו ובכלל. וזה כבר שווה המון. אם אינני טועה כפי ששמעתי בעבר את כספי הזכיה בטורים חילק בין כל חברי הקבוצה ולדעתי זה מוכיח על גדולתו גם מההיבט האישי.

10ya

New member
קראתי בעבר שיש מעין חוק בלתי כתוב...

שכל זוכה בטור מחלק את כספי הזכייה(כ-400,000 יורו בימינו) בין חברי הקבוצה,כולל אחרון המכונאים,כאות הערכה ותודה על תרומתם להצלחתו האישית כמו גם מההבנה שלהם,בניגוד אליו,לא מובטח חוזה פרסום שמן או אפילו חוזה עם קבוצה...

abeegilat

New member
סליחה?מדובר באחד מהספורטאים הבולטים בהיסטוריה

שלום לך ולשאר העמיתים האיש הוא פנומן בכל קנה מידה. הוא העמיד את הרף האנושי במקום הכי גבוה שרק אפשר עם 7 זכיות רצופות בתחרות הקשה והיוקרתית בענף האופניים. לעמוד במשימה כזו שנה אחרי שנה כאשר כל היריבים שלך מנסים ללמוד את השיטות ודרכי הפעולה שלך כדי לנצח אותך ולעמוד על הפודיום בפאריס זה איננו דבר של מה בכך. האיש פרש וחזר כדי להראות לדעתי שהוא הגדול מכולם שאיננו משתמש בחומרים אסורים כפי שהאשימו אותו. גם אם לא ינצח בשום קטע בטור או בג'ירו מבחינתי הוא כבר ניצח. לחזור ולהשתתף במרוץ אופניים מקצועני איננו דבר של מה בכך. הוא סיים את הטור דאון אנדר במקום ה-29 הרבה לפני צעירים ממנו. אני בטוח שלאנס רק עוד ילך וישתפר. לנצח אולי את ההיסטוריה יהיה לו קשה אבל כמות האנשים שיבואו לראות את המלך בפעולה, ההתעניינות ההיסטרית שתהיה בתקשורת העולמית יחזירו לא מעט ספונסרים וצבע לענף שספג לא מעט אש בשנם האחרונות. וצריך גם להוריד את הכובע בפני אדם שלוקח את המאבק באחת מהמחלות הקשות בתולדות האנושות ומנסה לתת לאנשים תקווה שאפשר לנצח את המחלה האיומה הזו. מבחינתי זוהי המהות של אקסמפלר לאדם שנותן השראה ותקווה למיליונים בכל רחבי העולם וחלום שעם כוח רצון ניתן לעלות ממעמקי אוקיינוס הייאוש למקום הכי גבוה. בברכה

avihersh

New member
זה בסדר אייבי. הוא רק רוכב אופניים, לא מלאך.

..אף אחד לא לוקח לו את תהילת 7 הפודיומים בשדרות האליזה. גם את התגייסותו יוצאת הדופן עם ה LAF שלו. הכול בסדר. למרות הכול, שום בעיה להעביר ביקורת על המניעים של אדם שחוזר להתחרות עם רוכבים שצעירים ממנו בכמעט 15 שנה. אני מסכים עם אנשים שאומרים שהשיבה שלו פוגעת ברוכבים צעירים ומניעיה הם רצון אישי להוכיח (לא ברור מה...). אגב בולטים, אני סבור שאלי בן רימוז' בלמה של הפועל ר"ג ובני יהודה הוא הבלם הבולט בהיסטוריה
. so what. היום יש לו באר ברחוב מטלון בת"א, עם ברמנית מדהימה שמוזגת את הגולדסטאר הטובה בעולם... זה מה שאני חושב. אם יש לזה משמעות. ספק רב. בדיוק כמו האמירות שלנו לגבי ארמסטרונג.

avihersh

New member
כמובו שהכוונה הייתה לאברהם לב...ולא

...לאלי בן רימוז'. סמל כל הזמנים של הפועל ירושלים.

jekyll1

New member
זהו התפלאתי

העובדות לגבי הגולדסטאר והברמנית מדויקות. טוב שתיקנת כי כבר חשבתי להחליף את הבר.

yeahod

New member
מה

שיפה אצל לאנס.שדווקא ההספדים עליו.הם חומר דלק לא קטן לאיש שהלך רוב הזמן נגד כל הסיכויים. רק שלא ישנה את דעתו ויפרוש..בשל דמעות הרחמים עליו.. הוא מעורר שנאה ואהבה כאחת מה לא נאמר עליו.. קדימה לאנס תוכיח לכולם שגם בגילך המופלג. אתה יכול ולו רק בגלל שככה אתה רוצה ! כבר האדרנלין מתחיל לזרום

avihersh

New member
זה נכון. בלילה ארמסטרונג קורא תפוז ודה-מרקר

...וחוטף עצבים. למחרת הוא קם כמו אריה לאימון...

yeahod

New member
נא לדייק בעובדות

בבוקר מוקדם מוקדם עם הנץ החמה.הוא מקבל דיווח סקירה כוללת על הנכתב בתפוז מעוזרו האישי.. אחרת למה הכותבים כאן משחיתים דיו למכביר..אם לא לעיניו הקשישות. לאחר ה- Review דנן ורוח עיזוז ופיזוז אוחזת באיש עדים מהמנים מוסרים שדווקא הדימוי של תיש זועם הולם אותו יותר..: חוצמזה הוא ממש לא שם על דה מרקר..

למעלה