הואלר והנומנורים

בלין

New member
הואלר והנומנורים

אתם חושבים שהואלר שקרו לנומנורים כשהם אמרו להם:"בני האלמוות השוכנים בה הם שקידשוה.ושם ושם תתכמשו ותתיגעו עד מהרה כעשים באור חזק ואיתן עד מאוד". מצד אחד הם אומרים את זה לטר-קריטן (או לבנו) אבל מצד שני כתוב במקום אחר(עוד לפני בוא העלפים או בני הלילית איך שאתם רוצים אני מעדיף עלפים :"וארץ ברוכה הייתה זו, כי בה שכן האלמוות ומאומה לא גווע ולא נמוג בה,".(כל הציטוטים מהסיל´ המתורגם).
 
איפה פה הסתירה?

זה בדיוק אותו דבר בשני ניסוחים שונים. מצד אחד אומרים "הארץ היא ברוכה בגלל שהברוכים שוכנים בה" מצד שני אומרים "האלמוות שוכן בארץ, והדברים הנמצאים בה אינם גוועים". שני הדברים ניתנים להתפרש במשמעות אחידה: הארץ היא ארץ האלמוות כי כל שוכניה הם בני אלמוות, ובני התמותה אינם מורשים להיכנס אליה. באמת מעניין אם זה אומר שאין פרחים עונתיים באמאן.
 

בלין

New member
יש סתירה כי...

כתוב גם שהפרחים והצמחים באמן לא מתים. כאן יש שתי אפשרויות. או שיש שם רק פרחים מיוחדים או שמשהו אחר גורם להם לחיות. חוץ מזה אני גם לא מבין למה הואלר לא נתנו לנומנורים לבקר בולינור "כוונת מנוה הייתה שלא יתפתו הנומנורים לבקש את הממלכה הברוכה" ואם הםכבר מבקשים את הממלכה הברוכה אז למה הוא לא נתן להם לבקר בה ולראות איך הם מתים מהר?
 
למעלה