הוָאן הלבן

הוָאן הלבן../images/Emo67.gif

נתקלתי אתמול, לראשונה בחיי, בתופעה של הוָאן הלבן של משטרת הזרים, שאפילו לא ידעתי על קיומו, ומאז אתמול אני לא יכולה להתעלם מקיומו ומהחרפה שעצם קיומו מטילה על כולנו, כיהודים וישראלים. ממש סמל לריקבון המוסרי שפושה בנו כחברה. עמדתי ברח' המעלות ליד בונז'ור ושוחחתי עם מישהי, כשהיא הסבה את תשומת ליבה למה שהתרחש מאחורי: אשה שחורת עור עברה באחוזה, ואן לבן עצר בכניסה לחניה שליד בונז'ור, זינק ממנו גברתן במדים של כחולים שנראו כמו מדים של סוהר ופנה אליה בגסות לבקש תעודות. אני תמהה מאיפה זכורה לי סלקציה כזו ברחוב....אופס....לא זיכרון אטרקטיבי כל כך לישראלים כעם וליהודים כלאום...
הרשו לי לחלוק אתכם את מחשבותי העגומות ביותר...איך הדרדרנו למקום הזה? הרי אין הרבה מתחתיו...(אם בכלל). איך מוכנים בני אדם לעבוד בדבר כזה, כמשת"פים של הזוועה, ואיך הם מביטים לעצמם בעיניים? והמפקדים שלהם? וקובעי המדיניות? לפעמים מתחשק לי פשוט להקיא ממה שקורה כאן. ולרעננים אומר, לאחר ששמעתי - גם זה לאחרונה - על "מלשנים" שמפאת קנאתם בשכנים, מתקשרים למשטרת הזרים לדווח על עובדים זרים בבית הסמוך: מלשנים שמייצרים סבל אנושי בעקבות התנהגותם המבחילה, הם אפילו דרגה אנושית אחת (או יותר) מתחת לצוות של הואן הלבן ושל מי שהמציאו אותו. מהגרי עבודה - ובעיקר מהגרות עבודה - הם העבדות המודרנית. מי שרודה בהם או מסגיר אותם, משתף פעולה עם סחר בבני אדם - ומהכיוון הפחות מוסרי, פחות אנושי, יותר מצמרר. לאישה מאתמול היו תעודות והיא שוחררה. הואן נסע לחפש באחוזה את הטרף חסר האונים והאומלל הבא, שימויין על פי המראה החיצוני שלו. טוב, לפחות כאן לא לוכדים ברחוב לפי המראה היהודי. הוּרֵיי...

32103210

New member
ראיתי את משטרת ההגירה ,

בפעולה מס פעמים ,לא מראה מלבב ,בלשון המעטה , לפחות פעם אחד ראיתי עובד זר, ניכבל ונאבק עם השוטרים שכל רצונו של העובד הזר להוציא את אישור השהיה כדי להוכיח שהוא חוקי ( עדיף שמדי פעם יימלט עובד לא חוקי ולא יתנהגו בצורה כזאת לעובד חוקי) .

לעצור פלסטינים שמסתובבים ללא היתרים

זה בסדר ועובדים זרים שעובדים ללא אישורים זה לא בסדר? אין שום קשר בין זה לסלקציה עליה את מדברת. מה את מציעה בעצם? שנתעלם מהחוקים שקבעו? צריך אישורים לעובד זר וזהו.

יש קשר, זו בדיוק אותה סלקציה ומאותה מוטיבציה

ואני יודעת שתקוותי שיפחת רף הגזענות המכוערת ברעננה (ובמקביל יורדו גדרות הפארק, שנבעו במקור מאותה מדמנה גזענית ממנה נבע רעיון הואן הלבן - הנימוקים ה"עניניים" צמחו בדיעבד) היא תקוות שווא.

mercy67

New member
בעיה של העולם המערבי

בעית העובדים הזרים \ מהגרים לא חוקיים היא בעיה של כלל העולם המערבי והויכוח לגבי התועלת \ נזק שלה לכלכלה לא יגמר אף פעם. בישראל הבעיה חמורה כפליים אם רוצים לשמור על ציביון יהודי במדינה. צודקת שהשיטות של משטרת ההגירה מגעילות וגובלות בביריונות, אבל זו המשטרה שיש לנו (זה מה שאפשר לקנות בשכר שמוצע שם). אבל את הביקורת האמיתית צריך להפנות כלפי סוחרי האדם הגדולים, שבחסות המדינה (ובד"כ בזכות קשרים פוליטיים) גוזרים קופון שמן על יבוא של עובדים זרים, והקבלנים שמנצלים את מעמדם ומנצלים את העובדים הזרים (תנאים קשים, החרמת דרכונים ועוד) והופכים גם את העובדים החוקיים לפושעים. לצערינו יש מקצועות שרק עובדים זרים עושים (מהגרי עבודה בלשונך) וזה בסדר, אבל עובדים שממשיכים לחיות כאן מעבר לתקופה שנקצבה להם ומשתקעים בארץ עוברים על החוק וצריך לטפל בהם. את זה רצוי לעשות לפני שהם מקימים משפחה - אחרת נפגעים הילדים שלהם ואז באמת אנחנו רואים מראות שמזכירים משטרים אפלים. בודאי שרצוי גם לטפל גם במעסיקים של עובדים לא חוקיים, ואת זה אי אפשר לעשות בלי מלשינים...

למעלה