ההתנתקות- טעות?

• פותח הנושא doofe
  • פורסם בתאריך

doofe

New member
המ.

זה מורכב. עוד לפני ההתנתקות השאלה הזאת עלתה בווריאציות שונות, אבל המצב עכשיו ממרחק זמן (שנה?) הוא שונה בתכלית. אני חושבת שהרעיון להתנתק מהכיבוש היה ועודו מבורך, אבל הביצוע היה כושל. במקום ליצור איזשהו מו"מ יצרנו כאן מפלצת, שהתפוצצה לנו למעשה בפנים עם ההתנתקות עצמה, וממשיכה להתפוצץ. ככה זה מרגיש בינתיים. אבל אני עדיין מתלבטת, אז אני שואלת לדעת הקהל הרחב, כדי להצליח להתגבש קצת עם עצמי, אולי.

the mnm factor

New member
עכשיו? אני אומר את זה יותר מחצי שנה

ההתנתקות הייתה טעות מההתחלה ומההתחלה התנגדתי לתכנית הזאת. כמובן שזו תכנית טובה לדעתי ברמת הרעיון- הרי אני לא רוצה במותו של אף חייל, של אף אזרח חף מפשע משום צד ואני רוצה להפסיק לכבוש. אבל! לא הכל מספיק ברמת הרעיון- ברמת הרעיון זה אולי גם אחלה לבנות חומה שתפסיק פיגועים... אבל הביצוע ומי שמבצע היו מאוד מאוד שגויים ולכן התנגדתי ואם הייתי צריך להצביע על התכנית בזמנו אין מצב שהייתי מצביע בעד. הביצוע היה נורא מהמון כיוונים- בעיקר בעובדה שלא שיתפנו שום גוף פלשתנאי בפינוי והתעלמנו ובכך הבהרנו להם שהתייאשנו מהם. כשבן אדם (או גוף, מה זה משנה..) מרגיש שהתייאשו ממנו הוא הופך לבלתי צפוי והפכפך... בהחלט לא ככה אני רוצה את הרשות הפלשתנאית. בלי שום קשר לניתוח הפסיכולוגי בשקל שהעברתי עכשיו לרשות היינו צריכים לשתף אותם בהחלטות- כדי שאולי ככה הרשות הייתה משתפת פעולה בעניינים מסוימים. הביצוע היה גם גרוע כלפי המפונים בעניינים מסוימים אבל זה כבר נושא אחר. ההתנתקות היא כלל לא כישלון ברמת הרעיון וחובה לעשות את ההפרדה. ההתנתקות כפי שבוצעה היא כישלון חרוץ.

Fleddermaus

New member
לא טעות, אבל בוצעה בצורה מזעזעת.

מאותה סיבה, אני לא רואה שום סיבה לתמוך בהתכנסות.

למרות הביצוע הגרוע, טוב שיצאנו

הטעויות: - לא דאגנו להקים מכשול מבוצר לאורך ציר פילדלפי. - סידורי הביטחון בפילדלפי גרועים ופרוצים. - לאחר ההתנתקות היינו חייבים ליצור הרתעה חדשה לגמרי, חוקי משחק חדשים שכל העולם ידע, חוקים שאומרים שעם הקסאם הראשון אבו מאזן מקבל אוטימטום של שבוע להשתלט על השטח לחלוטין, אם לא החיסולים חוזרים באופן יומיומי עד שתשתיות הטרור נופלות, גם במחיר שכל הרשות תיפול איתה, כל דבר חמוש או שייך להתארגנות חמושה שזז יופצץ לאלתר, עזה תקבל יחס של מדינה וכל התקפה ממנה תקבל יחס של מדינת אוייב שתוקפת, לא איפוק, לא הודנה, לא בטיח! במקום זה, לא עשינו כלום, הקסאמים התעופפו בכמויות, אנחנו "מאופקים", פתאום התעוררנו אחרי 2 חיילים הרוגים ואחר חטוף, באמת איזה יופי, התנהגנו כאילו אנחנו עדיין בפנים, לאן הלכו פירות ההתנתקות? למה לא ניצלנו את הלגטימציה שהיתה לנו?, פשוט קוצר ראיה פוליטי ממדרגה ראשונה! בכל הקשור למפונים: פשוט מחפיר, היה צריך לדאוג לכולם לדיור זמני נורמלי, היה צריך לעזור יותר במציאת עבודה וכן לעזור לילדים והנוער מבחינה פסיכולגית להתגבר על הטראומה. מעבר לכך, פינוי של צפון הרצועה באמת לא היה נחוץ, יש לו רצף דמוגרפי וטריטוראלי עם שאר המדינה, הוא לא גוש בלב הרצועה ולא מובלעת. עדיין, טוב שיצאנו, טוב שפינינו, מקווה להמשך בגדה. לא למען השלום, לא למען המו"מ, למען ההיפרדות וההפרדה בין העמים.

הMפצח

New member
מה לעשות ? חסמת אותי

וחסמת את הפורום שם. איזה עוד ברירה נישארה לי ?

the mnm factor

New member
חמודי, אני לא מנהל את פורום אקט"ל

אבל אחרי שראיתי את ההודעות שלך פה... נחסמת גם פה. (בעצם, אל מי אני מדבר? אתה חסום)

the mnm factor

New member
אני דווקא סומך על עמרי

שיעשה מה שטוב לפורום שלו. ומר דיבוקי, חברך המפצח נחסם רק כי אני לא אסבול איומים על עמרי אצלינו בפורום... אז הייתי ממליץ לך ולכל הטרולים החדשים כאן בפורום (ולכן אני כותב את זה כאן ולא במסר) לשמור על הפה שלהם בעניין הזה.

כשאני קורא דברים פרו פלסטינים

והודעות שתומכות בטרור ומצדיקות אותו, השליטה של המוח שלי על הפה שלי, מאוד מיצתמצמת
אגב, רן אדליסט (מקווה שלא טעיתי באיות השם) הוא אדיוט ומפגר וזה סתם משהו שבה לי לידע אותכם בו.

the mnm factor

New member
המח שלך?

גם כשאני קורא הודעות גזעניות והכללות קשה לי למנוע מהיד שלי לחסום טרולים.

croovy

New member
אז מי מונע כאן חופש ביטוי?

אם אתה לא נותן לנו לכתוב דברים שלדעתך הם פרו-פלסטיניים ותומכי טרור, כי אתה בא ומתלהם, כפי שאתה מודה, בלי שליטה של המוח, אז אתה זה שחוסם לנו את חופש הביטוי וכולם רק ירוויחו מחסימתך. אפילו אתה - שתוכל לשלוט על המוח שלך קצת יותר.

למעלה