nana אם את נימצאת במצב של...
היתמכרות פיזית כרגע לנרקוטיקה (או כדורים או אלכוהול מה שניראה לי פחות מיתקבל על הדעת)אז אנה זיכרי:כל עוד את קטינה מגיע לך לקבל כל מיני שירותים (שוב אני חושב-לא בטוח אבל...)כמו אפשרות להיגמל בתנאים של אישפוזית שזה ממש ממש בסדר או להנות משירותי טיפול אחרים בבעית ההיתמכרות שלך,שירותים שברגע שתעברי את גיל שמונה עשרה לא יעזור לך אם תחתכי את הוורידים את לא תקבלי.בגירים במדינה הזאת כימעט ולא מקבלים שום סיוע אלה אם כן יש להם מספיק כסף לטיפולים פרטיים.כדי לקבל טיפול בדרך כלל יש צורך לחכות בטור ארוך שמישתרע על פני חודשים ארוכים אם לא יותר.לקטינים לדעתי יש פטור מכל זה והם מיתקבלים לטיפולים השונים הרבה יותר מהר.תחשבי טוב טוב מה את רוצה תוך כדי הידיעה שיום אחרי יום ההולדת שמונה עשרה אף אחד (אני מיתכוון מהמימסד)לא יסתכל עליך.את תיהיה עוד אחת מיתוך רשימה של אלפים שלא ניגמרת...כרגע עוד יש לך סיכוי לקבל דברים שאחר כך תוכלי רק להיצתער עליהם,אולי זה הזמן סוף סוף לנצל את הגיל הצעיר שלך לטובתך קצת ? אחר כך עלול ליהיות קצת מאוחר מידי.מקווה שאני לא נישמע כמו סבתא יותר מיזה אני מקווה שהגוף שלך עדיין לא מכור לכלום באופן פיזי אבל אם כבר יש ימים שאת קמה בבוקר בקריז...עכשיו תבררי עם עצמך מה את רוצה:גמילה,שיחות,טיפול,קהילה טיפולית,טיפול תחליפי...מה שאת חושבת שמתאים לך (רק את ולא שום דבר שמישהוא אחר חושב שצריך להתאים לך) תיתבייתי על המטרה ולכי על זה.עכשיו עוד יש לך סיכוי גם לקבל את זה בתווך הגיוני של זמן.רק לסבר לך את האוזן,זמן ההמתנה לקהילה טיפולית לבוגרים (מה שאני יודע)זה בין שנה לחצי שנה.לאישפוזיות השונות זה גם עיניין של חצי שנה ויותר ולמירפאות מתדון פעם אחרונה שאני שמעתי סגרו את ההרשמה (התור ניסגר )כשזה הגיע לתווך של שלוש שנים (שלוש שנים)לחכות לטור שלך...להוציא מהכלל קטינים,נשים בהריון וחולים סופניים.תחשבי על זה,עדיין יש לך את הגיל הצעיר שלך שזה דבר ששווה הרבה,תנצלי תמיד את כל הקלפים שיש לך ביד כי אחרת ... בייייייייייt