ההתלבטות שלי

אילתושי

New member
ההתלבטות שלי

כרגע בין העבודה לחד"ש. הנימוקים לטובת חד"ש: אני מסכימה מילה במילה עם כל המצע שלהם. לגמרי. לפי רקורד העשיה שלהם (מהאופוזיציה!) הם נראים לי אנשים רציניים. חשוב לתת כח למפלגה קטנה שיכולה לקדם דברים שחשובים לי. (ברמה מוגבלת כמובן, כי היא קטנה, אבל עדיין כן.) הנימוקים לטובת העבודה: חישובים קואליציוניים. חשוב שהממשלה תורכב מקדימה-והעבודה ולא קדימה-והליכוד. מסכימה עם המצע של העבודה ברובו, ממש לא בכולו. אז עכשיו אני לא יודעת למי להצביע... מוזמנים לנסות לשכנע אותי :)

שאלה קשה

אני אישית אצביע כנראה לחד"ש. אני גם מכיר אישית כמה חבר'ה משם - בחורים נהדרים. עם זאת, החישוב... נראה לי יותר קשה מאינטגרל. מהו הרע במיעוטו? מה יותר גרוע ממה, בכל התרחישים האפשריים, ובמה הצבעתנו יכולה להשפיע? האם קואליציה של קדימה-העבודה תהיה דבר טוב? האם היא לא תגדע את כל המגמות החיוביות שמציעה העבודה, הן במישור המדיני והן במישור החברתי? האם זה יהיה ההמשך של מדיניות שרון ההרסנית, ע"י יורשיו? האם לא יישכח לחלוטין הפאן החברתי, ולא ימשכו ה"התנתקויות" החד-צדדיות במקביל להחרפת הדיכוי והכיבוש, כלומר, להנצחת סכסוך הדמים וההתקרנפות של החברה הישראלית? האם זה רצוי שמפלגות קטנות, חיוביות, ילכו וייעלמו? לי נראה, שקואליצית העבודה-קדימה היא תרחיש רע מאוד, ועדיפה עליו אופוזיציה שמאלנית גדולה ולוחמנית, המצביעה על דרך חלופית אמיתית, מבלי לגמגם ונסות למצוא חן בעיני הימין הקיצוני. לאופוזיציה עקבית כזאת, בראשות מפלגת העבודה, יהיו יותר סיכויים לנצח בבחירות הבאות, אלו שאמורות להערך כעבור 4 שנים.

אילתושי

New member
אין לי צורך בפתרון ביניים

מר"צ היא לא מפלגה גדולה, שחשוב לי לכן לתרום לכך שתשב בקואליציה - כמו העבודה, והיא גם לא מפלגה שאני מסכימה עם כל הרעיונות שלה. יש במר"צ כמה דברים שאני מאד לא אוהבת. אז מה הטעם?

yoni1967

New member
חד"ש גם לא גדולה..

ואם אני יכול לשאול עם מה את לא מסכימה עם מר"צ? כי הצבעה לחד"ש שהיא מ]לגה ערבית בכלל הרבה יותר קיצוני מהצבעה למר"צ

תיקון קל -

חד"ש אינה "מפלגה ערבית", אלא מפלגה ישראלית, בלי הבדל לאום. נכון, רוב תומכיה באים כיום מ"המגזר" הערבי, אבל ממש ממש לא רק. ומה זה "יותר קיצוני"? האם "חצי הריון" זה "פחות קיצוני" מהריון? האם "חצי שלום" זה "פחות קיצוני" משלום? האם "חצי חברות כח אדם" זה פחות קיצוני מחברות כח אדם? האם "חצי כיבוש" זה פחות קיצוני מכיבוש? האם לקרוא לילד בשמו זה "יותר קיצוני" מאשר לשחק בכאילו?

אילתושי

New member
למה קדימה-העבודה לא קואליציה טובה?

מה כבר העבודה יכולה לעשות מהאופוזיציה? הרי השינויים שהעבודה רוצה להעביר תלויים בכך שהיא תשב בקואליציה,לא? מה זאת אומרת, ההתנתקויות תורמות להנצחת הסכסוך? נראה לי שלחכות לבחירות הבאות זה לא ממש מציאותי... לך תדע מה יקרה עד אז? ועוד משהו, קואליציה שיש בה עבודה, נועדה בעיני בעיקר כדי למנוע את הליכוד מהקואליציה. נמאס לי מהליכוד. הם חארות.

זה נכון שהליכוד הם חארות

ושהעבודה עדיפה עליהם לאין שיעור, אבל זה היום המצב, לפחות על פי הסקרים, שסה"כ הימין הקיצוני עדין שולט. כפי שהוסבר לא אחת לכל מי שאינו בת-יענה, ה"התנתקות" היתה תרגיל תעמולתי מבריק שנועד בפירוש להנצחת הכיבוש והסיפוח של שטחים פלסטיניים רחבים יותר ככל האפשר, והדבר אף נאמר בפירוש (והוסבר לשותפיו הסוררים של שרון בהנהגת הליכוד - ע"י שרון עצמו, ע"י זיפי לבני הפקחית, ע"י דב וייסגלס בריאיון המפורסם ל'הארץ'). תחת הרעש, ההמולה ומסך העשן האדיר של "ההתנתקות", בוצעו בפועל, הלכה למעשה, פעולות ממשיות ביותר להנצחת הכיבוש בגדה המערבית: הפקעת קרקעות מסיבית, ניתוק כפרים שלמים מאדמותיהם באמצעות חומת ההפרדה העוברת בעומק השטח הפלסטיני, בנייה מואצת בהתנחלויות. כמו-כן, הרצועה לא קיבלה גישה חפשית לעולם החיצוני, ונשארה תלויה לחלוטין בשיבֶּרים רבים, שישראל שולטת בהם: כל הספקת החשמל והמים, כל היבוא והיצוא, כולל תרופות ומוצרי צריכה חיוניים אחרים. כמו-כן, ישראל מתנגדת לכל ה"הודנות" וממשיכה לפגוע בפלסטינים - "חיסולים ממוקדים" הגוררים משום מה גם פגיעות באזרחים כולל ילדים. ומכיוון שהפלסטינים אינם מסכימים להפרדה בין הגדה לבין הרצועה, כל פגיעה כזאת באחד החלקים גוררת תגובות גם מהחלק הגאוגרפי השני, ומעשית מעגל הדמים נמשך בשני החלקים של השטח הפלסטיני הכבוש, הן בגדה והן ברצועה. לזה קוראים "התנתקות"? לפינוי אחוזון קטן מכלל המתנחלים, תוך "עיבוי" מואץ של התנחלויות אחרות? אם העבודה תהיה שותף זוטר בממשלה שתמשיך באותה מדיניות, זה יהיה הסוף של העבודה. אי-מימוש התקווה שמפיח היו"ר החדש עמיר פרץ, תייאש סופית את שוחרי השינוי המהותי. הנה למשל "שינוי" היתה שותפה למדיניותו הרצחנית של שרון, וכל ה"יחודיות" או "העצמאות" של שותפה זוטרה זו הסתכמו בדבריו של טומי לפיד, שהזקנה הפלסטינית הנוברת בהריסות ביתה המפוצץ, מזכירה לו את סבתא שלו... אמירה, שאחריה לפיד כלל לא חשב לצאת מהקואליציה או לשנות בה משהו. אז מה אם העבודה תהיה שותפה להמשך "הקפיטליזם החזירי"? אז אולמרט יעלה את שכר המינימום ל-1000$? או ירסן את חברות כח האדם? או יעשה כל משהו אחר לכבוד המצע של עמיר פרץ?
נכון, גם באופוזיציה העבודה לא תוכל לקדם את המצע שלה, אבל תוכל להציע לבוחרים אלטרנטיבה ברורה! לא לגמגם, אלא לומר דברים חדים וברורים - כל רגע ורגע! - הנה בשאלה זו היינו עושים/נעשה כך וכך! 4 שנים זה לא קץ הימים. הם יחלפו די מהר.

11niv1

New member
וחד"ש הם החארות של בשמאל...

בדיוק כמו הליכוד רק מהצד השני של המפה...

הליכוד זה -

הגזירות הכלכליות האכזריות של נתניהו (בממשלת שרון), זו ההתנגדות המוצהרת לכל מהלך לכיוון שלום, ואפילו להצגה הגדולה של ה"התנתקות". הליכוד זה פייגלין, כמה שלא "יתנערו ממנו". חד"ש חותרת לשוויון ולדמוקרטיה, לשלום עם שכנינו על בסיס הכרה הדדית, להגנה מינימלית על זכויות העובדים, להגנה מינימלית על זכויות הילד והאישה, להגנה מינימלית על הסביבה. זה נכון, שלא כולם אוהבים את זה.

יש לי רק דבר אחד לאמר על כך

תצביעי למי שאת מאמינה שיוכל להביא את המהפך. אני למשל מצביע למפלגת העבודה המחודשת בראשות היו''ר הנבחר החדש שלה עמיר פרץ, לא בגלל ההורים, לא בגלל החברים, ואפילו לא בגלל התשדירים. אני מצביע לה רק בגלל דבר אחד ויחיד וזה שאני מאמין שרק מפלגת העבודה המחודשת בראשות היו''ר הנבחר החדש שלה עמיר פרץ יכולים ומסוגלים להביא את המהפך, ושאני אומר "מהפך" אני לא מתכוון רק למהפך בשלטון, אני מתכוון למהפך מקצה לקצה, אני מתכוון למהפך החברתי שהמדינה הזאת ורוב אזרחיה כל כך משתוקקים לו ומייחלים לו בקוצר רוח. אני מאמין שרק מפלגה גדולה ואידיאולוגית כמו מפלגת העבודה המחודשת תוכל להביא אותו, מפלגות קטנות, גם אם הם פי אלף יותר אידיאולוגיות וגם אם הם פי מיליון יותר מדברות אלי במצע שלהן, עדיין לא מסוגלות להביא למהפך במדינה שלנו, ועל כן השיקול הראשון שעומד לנגד עיניי הוא מי כן יכול להביא למהפך ולאיזו מפלגה אם אתן את הקול שלי, הקול הזה לא יירד לטמיון ולא יילך לאיבוד ביחד עם כל שאר הקולות, שמערכת הבחירות הנוכחית עומדת להיות בסימן איבוד הקולות הגדול ביותר שהיה במדינה הזאת אי פעם. כך אם הייתי רוצה להשליך את קולי לפח, בכלל לא הייתי טורח ליישם את זכותי הדמוקרטית וללכת לשים פתק בקלפי, בדיוק כפי שעשיתי במערכת הבחירות שעברה, כי אז הייתי סבור שאין למי להצביע וחבל שאתן את קולי למפלגה שרק תאכזב אותי. כך שהעצה היחידה שיש לי עבורך ועבור כל מי שמתלבט כמוך, היא שתצביעו למי שאתם מאמינים שיכול להביא את המהפך, זה המירב שאתם יכולים לעשות במדינה דמוקרטית וזה מתאפשר לכם רק פעם ב4 שנים. כך שעדיף לנצל את המומנטום עכשיו כדי שלא נצטרך לסבול ולחכות עד למומנטום הבא שאף אחד לא יודע מתי ואם בכלל הוא יבוא.

eman70

New member
יש חשיבות להישג של עמיר פרץ,

גם אם לא מסכימים בכל דבר איתו, ועם מפלגת העבודה, הניצחון של עמיר פרץ היה ארוע חשוב לכל מי שמאמין שצריך לערער את הקונצנזוס הכלכלי בחברה הישראלית, של "שוק חופשי" וקפיטליזם חזירי. אבל אם אחרי זה לא יהיה הישג רציני לעבודה, השפעת הניצחון הזו תימחק. ואגב, גם באופוזיציה, מפלגת העבודה תוכל לעשות הרבה לשינוי התודעתי בנושא הזה. לדעתי עמיר פרץ צריך להכריז שאחרי הבחירות הוא יהיה או ראש ממשלה, או שר אוצר, או ראש אופוזיציה, וששום תפקיד אחר לא בא בא בחשבון. שממנו לא יעשו "דוד לוי" מס 2, שקונים אותו בתפקידים יוקרתיים אך ריקים מתוכן ממשי.

gershon17

New member
זה מדהים

פורום שלם של מפלגת העבודה, ואף אחד לא מצליח להסביר ברצינות למה מפלגת העבודה שונה מחד"ש. כנראה שעמיר פרץ באמת לא מתנגד לזכות השיבה...

טשאפק

New member
כנראה באמת

אילתושי לא שאלה "מה ההבדל". קרא את הודעתה. היא יודעת יפה מה ההבדל, וההתלבטות שלה היא בין בחירה במפלגה קטנה אופוזיציונית לבין בחירה במפלגה גדולה יחסית שכנראה תפעל מבפנים, מבתוך הממשלה.

הבהרה על חד"ש

אם את רוצה להצביע לחדש זו זכותך, רק תדעי שהיא מפלגה ערבית לאומית שעוסקת לפחות תקשורתית בנושאי הפלסטינים מעבר לקו הירוק. אם כבר, מדוע לא להצביע לרשימה אותנטית כמו בל"ד?

אבל אתה סותר את עצמך../images/Emo70.gif

אם חד"ש עוסקת, כטענתך, אך ורק בנושאי האוכלוסיה הפלסטינית בשטחים הכבושים, והיא "מפלגה ערבית לאומית", אז... מדוע היא "פחות אוטנטית" מבל"ד?
אם כבר, אז דווקא בל"ד היא "פחות אוטנטית", היות והיא מתכחשת לזהות הפלסטינית של הערבים בישראל. אגב, על מה מבוססת קביעתך, שחד"ש היא "מפלגה ערבית לאומית"? מה זה בכלל "מפלגה ערבית לאומית"? זה, כמובן, לא נכון עובדתית. יש בה לא מעט חברים יהודים שהינם פעילים בולטים, כמו תמר גוז'נסקי, דב חנין, בנימין גונן, ואפילו יוני בן-ארצי. המצע שלה בנושא הלאומי מציע שוויון, הפסקת קיפוח האוכלוסיה הערבית, וכן הפסקת הכיבוש - וכל אלה מהווים אינטרס ישראלי כללי, לגמרי לא "לאומי ערבי". ובנוסף, חד"ש דווקא פעילה מאוד בנושאים נוספים, בעיקר בתחום החברתי. חברת הכנסת לשעבר תמר גוז'נסקי, שגם מתנגדיה הפוליטיים הכירו בזאת שהיא היתה הח"כ היעיל ביותר בכנסת, יזמה את חוק חינוך טרום חובה, שישומו מטורפד ע"י ממשלותינו. חד"ש גם פעילה בנושאי הסביבה וזכויות הנשים והילדים. זה יצא, שאני עושה כאן תעמולה לרשימה זו - בפורום של רשימה יריבה, אבל אילצת אותי לכך, בהציגך מידע שגוי עליה, כך שנאלצתי להבהיר את הדברים.

בל"ד היה בציניות

ככלל אני לא רואה הבדל גדול בין חדש,רע"מ,בל"ד מכיוון ששלושתן הן מפלגות לאומיות ערביות. אפילו הקטע הקומוניסטי בחד"ש לא בא לידי ביטוי.

למעלה