ההתכנסות מתרחקת

טשאפק

New member
ההתכנסות מתרחקת

מאמר מעניין מהארץ, מנמק מדוע הסיכוי שתבוצע התכנסות קטן. בין היתר הוא מפנה את תשומת הלב להיעלמותו של אולמרט מול מטחי הקסאמים: >>>> אולמרט הראה מנהיגות בעייתית מול ההסלמה הביטחונית בדרום. בשבועיים האחרונים עשה ראש הממשלה מאמץ ניכר להרחיק את עצמו מהמשבר. הוא יצא לנסיעה מדינית מיותרת לאירופה ולוועידה חסרת חשיבות בירדן, נאם באקדמיה ללשון העברית ובקונגרס הציוני, והציג תוכנית חינוכית לגיל הרך, שמקדמת רעייתו עליזה. בכל מקום ראו ושמעו אותו. ורק את הדיון היחיד שהקדיש לאיום הקסאם, ביום רביעי שעבר, ניסה להחביא מהתקשורת, כאילו העניין לא נוגע לו. לא ממש הפגנת מנהיגות. ההתנתקות עברה בשלום יחסי מבחינת הקרע בעם, בגלל המנהיגות של שרון, והאמונה בציבור שהוא יודע מה הוא עושה. אולמרט חסר תכונה זו. המאמר מונה סיבות נוספות לכך שההתכנסות מתרחקת, פרט לחולשת המנהיגות של אולמרט והיעדר האמון הציבורי בו ובפרץ. האחת ברורה מאליה והיא המצב הבטחוני בשטח שמוכיח ש"הפרדה" היא מילה ריקה. השנייה היא היעדר התמיכה הבינלאומית במהלך.

mean girl 16

New member
די ברור

שהתתכנסות לא תתאפשר. בגלל פוליטיקה פנימית, חוסר הסכמה בינ"ל והמציאות הביטחונית. הכל משחק נגד זה.

טשאפק

New member
זה אפשרי, אבל לא נראה סביר

לסיבות שמנית יש להוסיף היעדר מנהיגות.

gershon17

New member
וגם את העניין הפעוט

שההתכנסות הזו היא רעיון מחורבן.

טשאפק

New member
יש לשער שאולמרט לא חושב כך

מכל מקום זה לא הפריע לנו בעבר לעשות כל מיני דברים. למשל - הקימו יישובים בעזה והרסו אותם. לפחות אחד מן הצעדים הללו, אם לא שניהם, לא היה טוב במיוחד.

bhnadav

New member
במבט מהיום - זה באמת לא נראה סביר.

אבל לכו תדעו.. שהרי מראש התוכנית מכוונת לעוד מספר שנים. האם אנחנו יודעים מה יהיה מחר?
יש לי הרגשה, האמת, שהרבה יותר מטריד אותנו מה יהיה היום, מחר או מחרתיים עם החייל החטוף, מאשר ספקולציות לגבי עוד שנה, שנתיים או שלוש.

רע מאד, מאד!

כולם כאן בהיסטריה בגלל הטרור, נכון יש טרור, זה לא חדש וניתן לטפל בו אבל מה פתאום זה קשור להתכנסות, ללא קשר לכלום למענו חייבים להפרד מהפלשתינים, להוריד את החיכוך למינימום האפשרי, למען הדמוגרפיה הישראלית, חוץ מגושי ההתיישבות הגדולים ומעט איזורי ביטחון באמת, ללא קשר לכלום, זה לא קשור ל"לתת" להם או למען השלום, פשוט אין לנו מה לחפש שם.

ירד מאד, רק שאנחנו לא ניצלנו את

המצב לקבוע חוקי משחק חדשים, אנחנו עדיין מגיבים כאילו אנחנו שם! אז אנחנו חוטפים מאות קסאמים על שדרות, מה הפלא? החמאס לא ישתנה כי פינינו את עזה, גם הג'יהאד האיסלמי לא, הדבר היחידי שישנמה אותו אלה חוקי המשחק, הרתעה, לדעת מה המחיר על טרור. אולי עכשיו נלמד? אני בספק! הטרור לא התגבר כי יצאנו מעזה, הטרור תמיד היה, הטרור התגבר כי לא נתנו לו סיבה מספיק טובה להיפסק או כי לא העלמנו אותו, זה בגלל שאנחנו מתרגשים יותר מידי בכל פעם שקוראת איזושהי טעות או נהרגים אזרחים, הרי אין לנו ברירה, כאשר המחבלים פועלים מתוך אוכלוסיה אזרחית הם עדיין מחבלים ועדיין צריך להוריד אותם ולכן עדיין יפגעו אזרחים ואין מה לעשות.

טשאפק

New member
וכי כרם שלום פחות מחוככת מניסנית?

היה רווח טקטי מסוים, בעיקר בנצרים, ולא יותר.

gershon17

New member
אז תסביר לי שוב למה התכנסות?

אם אנחנו לא "משנים את חוקי המשחק" כדבריך, ולא לומדים - למה שנחזור על צעד מטופש?

כמה סיבות:

מיליון+ פלשתינים בשטחים - הסיבה הדמוגרפית בגלל הנטל לאבטח צירים מרחוקים וישיבי הזויים על גבעות רחוקות שרק מתלוננים בפניך כאילו אתה חייב להם משהו - זה נטל לשמור על המאחזים זה נטל לשמור על ישוב מבודד בקרבה לשכם או ג'נין, זה נטל כלכלי, זה נטל ביטחוני וזה נטל מדיני. כדי להפרד מהפלשתינים, פשוט למען ההפרדה, אנחנו כאן והם שם, שם זה אומר בגדה, לא הירדן, יש שם כבר מדינה וזה לא עיניינו אם יש שם מיליוני פלשתינים או לא. שורה תחתונה - אין לישראל צורך לשאת בנטל הזה, אין לישראל סיבה להיות בגדה פרט לישובי עוטף י-ם, גוש אדומים, גוש עציון אריאל ומעט איזורי ביטחון כמו בפרוזדור בינימין הבקעה מדבר יהודה ליד ים המלח. הרבה יותר קל להלחם כאשר את עסוק רק בלחימה והתקפה ולא בהגנה, כאשר מתפנים לך כוחות שהם חופשיים ללחימה. יש יותר לגיטמציה להלחם כאשר את לא באותו שטח, לגיטימציה זה כוח. מטופש זה שאוגדה תשמור על 10000 איש בלב מיליון וחצי פלשתינים, זה מטופש, ללא קשר למה שהחמאס אומר, וולא קשר לסלוגן הדיבילי "נותנים פרס לטרור" שום פרס, זה רק יסבך את הטרור, מאחר והוא חי על לגטימציה, הוא חייב הכרה, הוא ניזון ממנה, ברגע שיצאנו מרחב התימרון שלו קטן. למה הטרור נמשך? כי לא השכלנו לנצל את המומנטום של היציאה כדי להבהיר מעכשיו המציאות הולכת להשתנות והתגובות יהיו יותר קשות, לא אנחנו, אנחנו היינו צריכים לחכות שיחפרו מתחת למוצב מנהרה באורך ק"מ יהרגו 2 חיילים ויחטפו חייל.

gershon17

New member
כי זה עבד כל כך טוב בעזה?

זה היה נסיון כל כך מוצלח, שחייבים לחזור עליו בקנה מידה גדול יותר? הרי כמו שממשלת שרון הבטיחה שנשאר בציר פילדלפי ויצאנו ממנו תוך דקה וחצי, כך גם ישראל לא תצליח למנוע הברחות מירדן. וכן, אפשר להצהיר שנשאר ונשמור, אבל כמו שלא שמרנו בגבול הקצר עם מצרים, לא נשמור בגבול עם ירדן. אני באמת לא מבין למה לא עושים את זה מיד. תוך שניה! הי, אולי במקום נפגיז אנחנו את עפולה ואת כפר סבא, ונחסוך לפלסטינאים את המאמץ?

לא ניסיון, אסטרטגיה שלמה, גישה

לגבי פילדלפי היינו צריכים לבצר אותו ולדאוג שיהיה לא עביר, אלא רק תוך בקרה ופיקוח ישיר שלנו, כאן עשינו טעות ספיציפית, טעות חמורה, זה כדיין לא אומר שטעינו בעיניין ההתנתקות, בשמירה על גוש מנותק בלב אוכלוסיה פלשתינית, כאשר הנטל הכלכלי, ביטחוני ומדיני יקרים ופשוט לא משתלמים. לגבי ההתכנסות בגדה, אז צריך לשמור על הבקעה, היא צריכה להיות אצלינו עם רצועת בטחון, זה אולי לקח מפלדלפי. לגבי הפגזת עפולה וכפר סבא, אפשר להיות היסטרים, אך לי ברור שאם זה קורה זה בגלל שלא טיפלנו בטרור, לא בגלל ההתכנסות, חוץ מזה מי אמר שצריך לחזור לקווי 67'? אני בטח לא חושב ככה.

gershon17

New member
אז מה אם אתה לא חושב ככה?

ההתנתקות היתה לקווי 67, למרות שלא היתה שום סיבה הגיונית (פרט לקדושת קווי 67) לפרק את ההתנחלויות בצפון הרצועה. ההתנתקות כללה ויתור מוחלט על ציר פילדלפי. אחרי ההתנתקות מדינת ישראל לא טיפלה כהוא זה בהפגזות של ישובים ישראלים. וכל זה כאשר את ההתנתקות הנהיגו אותם האנשים שהיום רוצים להנהיג את ההתכנסות. תסביר לי שוב למה שמשהו יהיה שונה? מה, כבר השתלטנו מחדש על ציר פילדלפי (אנחנו יכולים לעשות את זה אם אנחנו רוצים)? התחלנו לטפל במשגרי הקסאמים כמו שצריך? שום דבר לא השתנה. למה אתה חושב שבפעם הבאה יהיה משהו שונה?

אין מה להשוות בין עזה לגדה

אלה שני תוואי שטח שונים, המציאות שונה, ריכוז הפלשתינים שונה, הרציפות או יותר נכון אי הרציפות למדינת ישראל שונה (בגדה יש רציפות מסויימת בעזה מעולם לא היתה, כל מה שהיה זה כביש מסכן בשם ציר כיסופים). לא תהיה חזרה לקווי 67' בגדה, הגושים הגדולים ישארו אצלינו והשאר יפורקו, גן ככה רוב המתנחלים גרים שם, רק ההזויים והפנאטים מפוזרים על שאר השטח ומספרם לא כזה גדול.

gershon17

New member
לא תהיה חזרה לקווי 67

כמו שלא תהיה נסיגה מפילדלפי? או כמו שלא יעופו קסאמים בלי תגובה חריפה שלנו? איך אתה יכול להאמין למילה אחת שיוצאת מפיהם של אלא שמתכננים את ההתכנסות? כמעט כל ההצהרות שלהם לגבי ההתנתקות לא יצאו לפועל - למה אתה עדיין מאמין להם?

אני מאמין ולא מאמין להם כמו לכל

פוליטיקאי אחר, הפוליטיקאים הימנים לא יותר טובים מהם ואם הם הם יפעלו כמו שהם מדברים אז אני מעדיף את ה"לא אמינים". השאלה היא ההשקפה, והמציאות, אני לא חושב שזה אפשרי לפנות רבע מיליון איש מבתיהם, 70 אלף באופו הדרגתי וכאשר בתמורה מפתחים את הגושים שלא מפנים, כן אפשרי, אני בטוח שלא נגיע לקווי 67', מאחר ויש על כך קונצזוס גדול למדי, אפילו המפות של מרצ שהן הכי קרובות לקווי 67' מכירות המציאות בשטח, ובימין גם אצל הליכוד וליברמו יש נכונות לנסיגה כזו או אחרת מהשטחים, בעבודה, קדימה והגימלאים גם נגד קווי 67', כולם בסופו של דבר בעד השארות בגושים, אני יכול להבין למה ואני תומך.

gershon17

New member
במה אתה תומך בעצם?

אתה תומך בתוכנית של אולמרט? או שאתה תומך בתוכנית שלא קשורה לתוכנית של אולמרט? כי אולמרט לא ידאג לאינטרסים הבטחוניים של מדינת ישראל כמו שאולמרט וחברי הממשלה הקודמת נטשו את ציר פילדלפי, וכמו שאולמרט וחברי הממשלה הנוכחית לא עומדים בהבטחותיהם להגיב בחומרה אם יהיו קסאמים על שדרות. אם אתה תומך בתוכנית של אולמרט, אתה צריך להתייחס גם להיסטוריה של אולמרט. אם אתה תומך בתוכנית אחרת - בהצלחה.

לגבי אולמרט, הוא עדיין לא הוכיח את

עצמו מספיק בשביל שאני אדע אם הוא מסוגל להנהיג ולקבל החלטות, השאלה היא הקואליציה, אני אישית הייתי מעדיף ממשלת ליברמן-קדימה-עבודה-גמלאים, ליברמן לא נכנס וחבל.. אם שרון היה בטוח הייתי תומך בו וסומך עליו, לצערי זה לא המצב. אני תומך בהיפרדות, אז אפשר להגיד שאני תומך בתוכנית התכנסות כזו או אחרת. יש לי המון ביקורת לעובדה שלא נצלו את ההתנתקות כדי ליצור מציאות ביטחונית חדשה, מציאות שתגן על שדרות, מציאות שלא היתה מצריכה מבצע כמו היום, מצב שלא היינו צריכים לחכות כדי "להעלות מדרגה" רק אחרי שנהרגו לנו 2 חיילים ונחטף אחר.

למעלה