ברוכה הבאה כנחל הזורם ../images/Emo42.gif../images/Emo23.gif|בלו
ם העיסוק שלך בשלמות פנימית בא מתוך פרפקציוניזם הייתי ממליץ לעצור רגע. כן לחשוב לרגע על הרעיון הזה שבעצם אין שום דבר מושלם, שבעצם מושלם זו המצאה יפה שלנו. יכול להיות שאת משנה כיוונים משנה דרך חיים, ופשוט לא מוצאת יותר עניין באנשים מסוימים ובדברים מסוימים שנהגת לעשות פעם, וזה בסדר. ויכול להיות שיש לך נטייה לשקוע בעצמך. אבל לי נראה יותר מכל שהבידוד הזה שאת מדברת עליו בא ממקום של ביקורתיות שיש לך כלפי החברה מתוקף העיסוק שלך בשלמות הפנימית . ואז קשה לך לראות אחרים דופקים את הראש בקיר , וקשה לך להבין אנשים שפוגעים בעצמם בהתנדבות, וקשה לך להבין אנשים שלא מודעים כמוך. לשאוף לשלמות זה יפה אבל זה לא תמיד מחובר למציאות, ועוד יותר מזה הרבה פעמים זה גורם לך להתקע במקום משום שאת לא מוכנה לעשות משהו שלא יהיה מושלם ואת לא מוכנה להיות במקום לא מושלם ואת כל הזמן מחפשת את הדברים שהיו יכולים להיות ולעשות את זה אן זה יותר מושלם.... ואין לזה סוף!!! אז אני ממליץ לך להתבונן פנימה ולשאול את עצמך מדוע כל כך חשובה לך השלמות? מדוע את מחפשת כל הזמן מה לא בסדר, ושואפת לתקן את כל העולם? אני מאוד מזדהה איתך וזה מאוד מוכר לי , גם אני הייתי מאוד ביקורתי ושואף לשלמות בדומה למה שאת מתארת, וגם אני חשתי מין בידוד מהחברה עקב כך. הבנתי שמשום שאני מביט על פרטים ומכלול יחד אז אני רואה תמונה מאוד חדה וברורה שאולי הרבה אחרים לא רואים. פעם זה היה מטמטם אותי והייתי מנסה להסביר ולשכנע , הייתי מתעייף ומתבודד עקב כך. את יודעת מה גיליתי? גיליתי שזו לא הדרך שבה טוב לי , וככה אני לא רוצה להיות, ואז החלטתי לעבוד על הביקורתיות שלי על הפרפקציוניזם שלי, לשחרר אותו, כל הזמן עלה לי המשפט "שום דבר לא מושלם" וככה לאט לאט הפכתי פחות ופחות ביקורתי ופרפקציוניסט. הבנתי שאני מרגיש לא מושלם ולא בסדר ולכן מפנה זאת החוצה, שאני עסוק במה אין לי ומה הייתי יכול לשפר ולכן מפנה זאת החוצה, שאני ביקורתי מאוד כלפי עצמי, ויש לי דרישות לא מציאותיות מעצמי ולכן גם כלפי החברה. ודרך תהליך השינוי וההתעוררות למדתי שהביקורתיות והפרפקציוניזם יכול לעזור לי ויכול לתקוע אותי במקום, ואז התחלתי להביט על החיובי שבזה, וזה עוזר לי לעשות דברים בצורה שאני אוהב, ולעשות דברים באחריות ורצינות כמו שאני אוהב, ואני שמח שיש לי תכונה כזו. היא רק לא משתלטת יותר ואני לא עבד שלה.