ההרפתקאה שלי!!!!

Guy24Gold

New member
ההרפתקאה שלי!!!!

הרפתקאה זו מיועדת בתור הרפתקאה ראשונה לקבוצה בת כארבעה שחקנים בדרגה ראשונה. בהרפתקאה זו הם מכירים אחד את השני ומתחילים להכיר את העולם קפינולה(שם זמני) שאני הכנתי. הרפתקאה זו היא הראשונה מבין מספר הרפתקאות על אלת הרוע שיבה. דרך הרפתקאות אלו הם יכירו את מנהגיה של שיבה, ותוך כדי יתחילו ללמוד על שאר האלים. האלה שיבה היא כאמור אלת הרוע, ובהרפתקאה זו הם יכירו גזע אחד של מאמיניה-האורקים. המספר הקדוש לאלה שיבה הוא 23. במקדשם של מאמינה ישנם 23 פסלים של האלה. מאמינים שמקריבים לשיבה 23 נשים צעירות(אלפיות, בנות אדם או חצאי אלפיות) מקבלים ממנה מתנה- נשק או חפץ קסום. בנוסף הם מקבלים כוחות מחוזקים כגון פלוסים להתקפה או לדרג"ש. השחקנים אינם צריכים לדעת מידע זה. בתחילת ההרפתקאה חברי הקבוצה אינם מכירים אחד את השני. המשותף לכולם הוא שהם באו לבלות בעיירת החוף ויקינה. בויקיניה יש מספר רב של פאבים ובארים, אלפיות יפות ששוכבות על החוף, מוכרי לידה שצועקים בקול "אייס קרים, אייס קרים
", שמשיות שמש צבעונייות וכו. ניתן לאפשר משחק תפקידים אישי לכל אחת מהדמויות בחוף. כשחום הצהריים מתחיל, הדמויות נפגשות בפאב בסביבה וניתן לאפשר להן משחק חופשי יחסית. לאחר זמן מה חברי הקבוצה מתחילים להכיר אחד את השני. לאחת מהדמויות יש חברה אלפית יפה בעלת 18 לכריזמה אבל מינוסים כבדים לחוכמה ולתבונה. בשלב מסויים מאוחר יותר היא נפרדת מהחבורה (בשביל ללכת לשרותים או כדומה) ושני בני אדם רעולי פנים חוטפים אותה. הם לא נתקלים בהתנגדות מצד הסביבה, מכיוון שכבר נחטפו קודם 22 נשים אחרות על ידם. פרט זה נודע לקבוצה בבאר, אבל רק אחרי שהאלפית הלכה לשרותים. הקבוצה המודאגת יוצאת החוצה לחפש את האלפית(או שהם שמעו את הצעקות שלה) ורואה שהיא נחטפת. הם לא מצליחים לעצור את החוטפים בזמן, שעולים על סוסים ובורחים מהאזור. דרך הבריחה שלהם מצורפת. במקרה ואחד מהד"שים מצליח לפגוע בקשת או כדומה באחד מהסוסים, החוטפים ישאירו שביל דם מאחוריהם. החבורה הולכת בכיוון שבו החוטפים ברחו, ומספיקה לראותם פונים שמאלה בפניה. אם הם לא פגעו באחד הסוסים הם יבחינו בעקבות בולטים לאורך המסלול המסומן במפה. אחרי שהקבוצה פונה שמאלה הם פוגשים אורק שיכור עם חבית שיכר. במקרה והם הוריגם אותו-זבש"ם. יש להבהיר לשחקנים שהאורק אינו יכול להלחם נגדם כשהוא שיכו, ואינו מהוו אליהם איום כלל. אם הם מדברים אם האורק הם מגלים: 1)שהוא אינו זוכר את שמו(ג'רו) 2)שהוא הולך למחנה שלו 3)שהוא לא זוכר את הדרך למחנה שלו אחרי לילה של מנוחה האורק יזכר בדרך למחנה שלו(אותו מקום שאליו הלכו החוטפים) הקבוצה כנראה תישן למרגלות ההרים. למחרת הקבוצה מתחילה לטפס במעלה ההרים, באמצע השביל ישנה התפצלות שמאלה, אם הם הרגו את האורק ולא פגעו בסוס, הם יראו עקבות ברורים של סוסים מובילים שמאלה. האורק יראה להם את הדרך, ואז יקלוט שהוא היה צריך לתקוף אותם! הקרב לא יהיה קרב קשה במיוחד. אם הם הרגו את האורק הדם אמור להראות להם את הדרך בבהירות. בקצה השביל יש פתח של מערה, ולידו 2 סוסים קשורים לסלע. הד"שים עלולים להפלא למה אין שומרים מחוץ למערה- ואז להכנס לתוכה מוכנית. במקרה שהם לא היו מוכנים האורקים יפתיעו אותם. את המפה של המערה אני אצרף יותר מאוחר עם תאורים של כל החדרים המשך יבוא....

l o r e

New member
אם חברי הקבוצה אינם מכירים אחד את

השני, מדוע שישבו יחדיו בפאב? או שחלקם מכירים אחד את השני, למשל קבוצת חברים בעיירת נופש, או שתיצור ארוע היכרות, למשל כיוס של מס' הדמויות ומרדף משותף אחרי הגנב, שבסופו שתיית בירה. תחשוב על קצת יותר אפשרויות לרמזים מאורק שיכור וקצת דם. ייתכן שהחבורה שלך תצליח לעצור את המזימה (מכשף עם הקסמת איש או הרדמה למשל או פגיעות טובות עם קליעים). תדאג לבנות את החוטפים, למשל מה הם אומרים אם הם נתפסים ומה יש על הגופות שלהם. תוסיף שמועות (חלקן נכונות וחלקן לא) שהדמויות יוכלו לשמוע אם הן יחקרו מסביב וכו'... בנוסף, הוסף דברים נוספים לעשות באזור, היות ויכול להיות שהדמויות יצילו את הבחורה, ולא יעניין אותן להמשיך לחקור. אל תסבך את הדמויות בהרפתקאה בכל מחיר. הדבר שהכי שנוא על שחקנים הוא להיות מגלגלי קוביות ללא בחירה ממשית בגורלן. גם אם הדמויות לא יחקרו תוכל לפתח את העלילה, כך שהדמויות יפגשו איתה בהמשך. לדוגמא: הם מצליחים בטקס הנלוז בפעם הראשונה מזה 200 שנה, ומנהיג אורקי קם ומתחיל לאחד את השבטים, דבר שמוביל למלחמה. גישה עדינה יותר, קבוצת הרפתקנים אחרת יוצאת ומסיימת את קבוצת האורקים, בין האוצרות שהם מציעים למכירה יש ספר עתיק העוסק באלה שיבה.

Guy24Gold

New member
תשובות

1)יש הרבה אנשים שמכירים אנשים חדשים בפאב. אני מתכוון לאלתר בפגישה שלה לפי מה שהשחקנים יחליטו לעשות 2)אני עובד עכשיו על רשימת שמועות שאני אולי אפרסם אחרי שאני אסיים את העולם שלי 3)הקבוצה לא תצליח לעצור אותם. למה? כי הם לא יספיקו. הוספתי עוד חוטף שמעכב את הקבוצה. בכל מקרה הם לא יצליחו כי אני לא רוצה שהם יצליחו לעצור אותם

l o r e

New member
Never Say Never

חסוך לך בעיות, והתחברות קבוצתית לא הגיונית, ותן להם רקע משותף ביחד. דמויות שהגדרת בתור אחים או חברים וותיקים ישתפו פעולה טוב יותר. לא משנה כמה חוטפים הוספת, וכמה מתוחכמים החוטפים, תמיד קיים מצב שבו החבורה תצליח לתפוס אותם. יש שתי שיטות לנהוג במצב שכזה: 1. שיטת ה-DM הילדותי - פתאום מופיע ענק וחוסם אתכם, והברנש שנכשל בגלגול ההצלה, סתם עשה את עצמו. 2. שיטת ה-DM הבוגר - החוטף נופל מסוסו, והשני עוצר עם מבט מטופש על הפנים. לא חשבתי שתצליחו לעצור אותם, אבל כל הכבוד. תמיד תהיה מוכן לזה, זהתוכניות שלך לא יעבדו, ותהיה גמיש. החלק הכיפי במשחק זה שהוא לא מקובע, והוא מלא אפשרויות.

Guy24Gold

New member
יש עוד אפשרות

באורח פלא יש לסוסים דרגש 28 ואף אחד בדרגה 1 לא יכול לפגוע בהם. נ.ב תמיד אפשר לאלתר

Guy24Gold

New member
וגם...

אני כבר הכנתי רקע מלא לחוטפים שיופיעו בהמשך ההרפתקאה

Guy24Gold

New member
אני לא יכול לתת להם רקע משותף

כי אני עדיין לא יודע מה יהיו הדמויות
. מחר כשאנחנו נכין את הדמויות אני יאלתר רקע משותף בשבילם(שמתאים גם לעולם שלי).

סנדרין

New member
היחס בין הדמויות בקבוצה ../images/Emo142.gif

הוא אחד הדברים החשובים ביותר במשחק, ולכן אין לתת להם להפגש בצורה מאותלרת. דוגמאות פשוטות - אחים, חברים, מכרים. שיחקתי פעם קוסמת ששכרה שומר ראש, אבל באופן אישי, אני הכי אוהבת שהדמויות נתקעות יחד וצריכות ללמוד להסתדר
.

אלדריון

New member
אגב, שיווה הינו אל, לא אלה.

הוא אחיה של האלה קאלי, במיתולוגיה ההודית, שעבורה הוקרבו קורבנות אדם. (למרות שאולי גם עבורו הוקרבו- אינני יודע; כך או כך, קאלי מפורסמת יותר בשל כך)

l o r e

New member
קצת מידע על שיווה

ניתן למצוא באנציקלופדיה מיתיקה (אתר דגול בפני עצמו, משכיל מידע על הפנטאונים של עולמנו) בקישור המצורף. ספר נפלא, שמכיל הרבה מידע על דת ההינדו הוא אדון האור של ז'ילז'ני.

Guy24Gold

New member
את השם שיבה לקחתי מכינוי של מישהו

שקראו לו "שיבה האלה ההורסת" אז חשבתי שהיא אלה. אבל לא משנה, שיבה יותר מתאים בתור שם של בת.

למעלה