ההרס שבכעס

dragonfly17

New member
ההרס שבכעס

שלום לכולם! אני מקווה שהגעתי למקום הנכון, אני זקוקה ליעוץ והכוונה ממי שיכול להושיט יד. אני מכירה אדם עצבני וכעוס על העולם. ילדון בן 26 שזקוק להדרכה כיצד להשיל מעליו את הכעס על העולם, על נסיבות חיו ועל עצמו. ההרס שגורם ה"כעס" לחיו משפיע על היחס שלו לאנשים (כולל משפחתו) ועל צעדיו לעתיד. האם משהו ממשתתפי הפורום יוכל להציע לי ספר כל שהוא, שאוכל להעניק לאותו אדם, שיוכל להדריך אותו איך להגיע למקום רגוע וטוב יותר בתוך עצמו? תודה רבה! וגם שנה טוב!

hilabarak

New member
אולי תנסי את הספר שאני כתבתי

אני הייתי בזמנו איש עם נטייה רבה לכעוס (אפילו הדוגמאות בפרק הראשון מדברות על כעס, למרות שהכוונה היא להסרת דאגות ופחדים בכלל - אבל קל יותר לכתוב על המגרש הביתי המוכר לך). דרך אגב, עד היום כשיש בעיות הנטייה הטבעית שלי היא לכעוס, רק השתנו הפרופרציות. פעם זה היה בעוצמה רבה ועל דברים קטנים, היום העוצמה ירדה והדברים לפחות בעלי משמעות (לא על כל שטות). אז אל תצפי לניסים, מצד שני שיפור מהותי בהחלט ייתכן.

טיך

ממליץ על ספרים של טיך נהת האן, נזיר בודהיסטי שמלמד במערב. לדעתי הסגנון שלו ברור ופשוט, גם למי שלא מכיר שום דבר בנושא. הוא נוגע הרבה בשליליות וטרנספורמציה שלה. אני מכיר שניים שיצאו בעברית - השלום הוא בכל צעד לגעת בשלווה הכוונה היא לא להיהפך לבודהיסט, אלא ללמוד לפחות את הבסיס של החוכמה הזאת, שלהבנתי בעלת פוטנציאל לעזור לאנשים להשיל (למשל גם) כעס, עצבים והרס ולבנות מקום רגוע וטוב בפנים ובחירות חיוביות בחוץ. צריך לציין, שזה רק ספר (כמו כל ספר), שיכול להוות השראה ראשונית, ואולי התקדמות ראשונית, שרק ידרבנו הלאה לשינוי אמיתי כי יראו שאפשר גם אחרת. בהצלחה

אופיפה

New member
ממליצה על:

כוחו של התת מודע/ של ג'זף מרפי. קבלתי אותו מתנה לא מזמן. הספר בדיוק מדבר על איך להפוך מצבים בחיים על ידי שינוי צורת החשיבה שלנו לחיובית ונותן שיטות ודוגמאות רבות. וכן ממליצה בחם על ספרי פיזיקה משפחתית/ של אירנה אוסוסקין. ניתן להשיג דרך האתר הבא:

לשפירית

כינוי יפה ומיוחד בחרת לך. השפירית ע"פ הפילוסופיה האינדיאנית מדברת על האשליה ועל הצורך להתעורר ממנה. לגבי שאלתך, יש לי שאלה אליך בחזרה: האם בכך שאת נותנת לו ספר רוחני על מנת שיפסיק לכעוס, את מקבלת אותו כפי שהוא? אם את באמת רוצה לעזור לו, השלב הראשון הוא לקבל אותו כפי שהוא עם הכעס שלו ועם ההתנהגות שלו. אני מאמין שלאחר שתצליחי לעזור לעצמך (או לאלו שמתקשים לקבל אותו), כבר תדעי את התשובה כיצד לעזור לו. מקווה שעזרתי במשהו, יוסי.

שובטמה

New member
תשובה לההרס שבכעס,,,,,,,

מה שעזר לי זה מדיטצית ויפאסאנה. לקבל אחריות על הכעס הזה. לקבל אחריות על זה שהוא יוצר את הכעס. לחפש בעצמו פנימה מאיפה זה מגיע. בלי להאשים אף אחד אחר. להפנות את האצבע לעצמך ולשאול -מה אצלי גורם לי לכעוס. םפר מומלץ-האומנות לחיות-ויפאסאנה.

האם הוא מחפש הדרכה ?

האם רוצה להפטר מהכעס ? אולי זו דרך ההתמודדות שלו עם הדברים והוא לא מוכן לשנות אותה השיטה או הספר פחות חשובים אם אתה רוצה ללמוד, ההדרכה תגיע רק אם תחפש בעצמך, תמצא למי הכעס שלו מפריע ? זה נשמע כמו נסיון לעזור אבל רק הוא יכול לעזור לעצמו אני לא מנסה להניע אותך מלנסות לעזור רק מייעץ, מנסיון, להבין שהוא צריך לעשות את השינוי חתימה טובה שנה טובה

שובטמה

New member
תשובה ללא כל כך,,,,,

אני גם מיעץ מניסיון. ניסיון של חוויות בחיים, ואני מגיע מאהבה. והוא יעשה מה שהוא מוצא לנכון.

למעלה