ההצתה

• פותח הנושא D122
  • פורסם בתאריך

D122

New member
ההצתה

באתר של "תמרור" כתוב שפעולת ההצתה מתרחשת בזמן "פעולת העבודה" ואילו בתוכנה "נהיגה נכונה 2006" כתוב שזה קורה בסוף פעולת הדחיסה. אז כמובן שאני לא יודע מה נכון לכן מישהו יכול לענות לי על זה בוודאות?

הזכרת נשכחות..

טו האמת שאני לא ממש זוכר את זה ב100% אז אל תסתמך על זה יותר מדי.. (בכל זאת עברו 10 חודש מאז שעברתי תיאוריה..) אז ככה: יש 4 פעולות למנוע: -יניקה -דחיסה -עבודה -פליטה בפעולת היניקה- נכנסות לבוכנות של המנוע דלק ואוויר בפעולת הדחיה- כשמה כן היא.. דוחסת את התערובת שנוצרה כמה שאפשר כלפי מטה. לאחר מכן יש את תהליך העבודה- שזוהי בעצם ההצתה וזה מה שגורם ללחץ של התערובת. ומהלחץ מגיעה פעולת הפליטה שהבוכנות נדחפות כלפי מעלה. ככה שאין סתירה בין מה שלמדת ב2 המקורות.. פעולת ההצתה היא בעצפ בפעולת העבודה ופעולת העבודה מגיעה לאחר פעולת הדחיסה.

איך אתה זוכר אחרי 10 חודשים

את פעולות מנוע וכל שמותיהם!!! כל מה שקשור למנוע, אני שכחתי חוץ מהדברים הבסיסיים: דלק, אוורור, מים וכו'

D122

New member
אז בשורה התחתונה

אם יש שאלה מתי יש הצתה אני רושם בפועלת העבודה או בסוף הדחיסה? כי יש בשאלה את שתי האפשרויות הללו...

אם יש לך

את 2 האפשרויות- הייתי הולך לכיוון של סוף פעולת הדחיסה. פעימת העבודה היא בעצם מה שקורה לאחר ההצתה.. תיגש לספר תיאוריה אני בטוח שרשום שם יותר במדוייק על כל פעימה ופעימה.. פשוט אין לי פה ספר..

כנס..

על 4 הפעימות אתה יכול לקרוא ביתר הרחבה פה (השפה קצת מקצועית ומסובכת אבל אני מקווה שתבין את זה בגדול..)

Superdror

New member
לאחר שהתערובת נדחסת

מתבצעת ההצתה. כלומר, התערובת נדחסת, המצת(פלאג) "זורק" ניצוץ, התערובת נדלקת, הבוכנה נדחקת בעקבות השריפה והלחצים - ונוצרת העבודה, עבודת המנוע.

למעלה