ההפתעה, הקופסא שבתוכה וילדה קטנה אחת (חלק א')

ההפתעה, הקופסא שבתוכה וילדה קטנה אחת (חלק א')

שלום לכולם, שמי שבלולנה ואני חדשה לגמרי פה. היה לי אהוב שתמיד רצה שאספר או אכתוב לו סיפור. דווקא אחרי שהוא עזב אותי (על הסיבה תקראו בהמשך), מצאתי את עצמי הבוקר כותבת לו סיפור. אשמח אם אקבל את חוות דעתכם והשאלה הגדולה היא- האם לתת לו לקרוא את הסיפור. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ההפתעה, הקופסא שבתוכה וילדה קטנה אחת - "ברגע הכי לא צפוי בחיים אתה פוגש את ההפתעה של חייך". "טובה או רעה?" שאלה את עצמה הילדה הקטנה כשהתבוננה בהפתעה ישנה שינה כל כך טובה. "הפתעה לכשעצמה יש בה גורם חיובי", לכן החליטה בוקר אחד הילדה, תוך כדי התבוננות בהפתעה ישנה, כי טובה היא ההפתעה שקיבלה. ומתי ייקחו לה את ההפתעה? שאלה שתמיד שאלה את עצמה הילדה. בעולם הסיפורים שלנו, הפתעות באות, הפתעות הולכות או פשוט נגמרות להן באותו תזמון שהגיעו- בלי כל הודעה. אז מה יש בהפתעה הזו שכל כך שונה משאר ההפתעות שקיבלה או לקחה, שאלה הילדה, רגע לפני שידעה שההפתעה הזו קיבלה שתי רגליים ומבלי שתשים לב או תבחין בכך- ההפתעה הזו תתחיל לפסוע לה לכיוון אחר- לילדה אחרת שזקוקה להפתעה. כבר אמרתי שההפתעה מגיעה ברגע הכי לא צפוי בחיים, אבל ההפתעה הכל-כך מיוחדת הזו הגיעה גם במקום הכי לא צפוי ואפילו אמונה לא הייתה לה שזו הולכת להיות הפתעה, כי לפעמים היא מרגישה שזו אולי תהיה לה הפתעה. אך הפעם- לא העלתה בדעתה הילדה הקטנה כי זו תהיה הפתעת חייה. "אני גם לא זוכרת מתי הבנתי שזו הפתעה כי היא הגיעה בלי ברכה או פתק החלפה ותאריך ושם לא היה עליה חוץ מזה שנדמה היה כאילו הייתה קצת ישנה בשבילי, אולי גם קצת גדולה בשבילי". העטיפה של ההפתעה הייתה כה גדולה וארוכה, נדמה שהאדם האחרון שזכה להפתעה הזו בעבר, עטף אותה כל כך חזק ועם הרבה מדבקות וסרטים ולא רצה שמישהי אחרת תזכה להפתעה זו?! שאלה את עצמה לסיבה שכך עשתה להפתעה, אך הניחה לשאלה. "אני גם לא זוכרת מתי התחלתי להסיר את העטיפה אבל נדמה כאילו זה קרה ברגע הראשון שנגעה בליבי. מוזר הדבר כי אם היא שנגעה בי- זה השלב שהיא החלה בהסרת העטיפה שלי". אלא שהיא לא היתה ולא תהיה הפתעה בשבילה". "מדוע" שאלה את עצמה, מדוע ההפתעה הגיעה דווקא אליה. יש ילדות רבות בעולם הסיפורים שמחכות להפתעה, היא לא חיכתה. "מי זה הסופר שהחליט שדווקא לי מגיעה ההפתעה? יש ילדות כואבות ובוכיות שמצפות להפתעה כזו, אז למה בחרו דווקא בי?!" תהליך הסרת העטיפה היה קסום ורצוף שמחה וכאב, לעיתים גם צחקו השניים- היא מסירה עוד סרט, קורעת עוד חלק מהעטיפה. לעיתים אף בכו השניים- היא בוכה על שכואב או אולי על זה שהצליחה והיא בוכה על שהכאיבה להפתעה שלה. היו גם פעמים שרק היא בכתה על שההפתעה מחביאה את כאבה. הרגעים אותם תזכור הילדה לעולמים הם לא רגעי הסרת העטיפה אלא הרגעים שבין הסרת עטיפה אחת לשניה. אלו היו רגעים בהם המתנה והילדה היו מחוברות. עטיפה אחת ירדה ועכשיו עושים הפסקה עד לעטיפה הבא שתרד. היו ברגעים אלו שלווה מיוחדת, בעיקר של המתנה. מנוחה נעימה ומלטפת לקראת הכאב הבא. מה שלא ידעה המתנה כי באותם רגעים בהם היא נחה לה, הילדה הסירה בעצמה את עטיפות ליבה. מין מחווה ילדותית למתנה על שנחשפה בפניה. המתנה מעולם לא ביקשה מהילדה להסיר ממנה את כאבה או לחשוף בפניה את עברה. היא ידעה שאם תמתין בסבלות- הילדה בזמן שלה, תעשה זאת בלי כל הזמנה. זו בעצם הפעם הראשונה בסיפורי הילדה שהיא מגלה את המתרחש בליבה מבלי כל בקשה. מעולם לא נענתה לבקשות גיבורי הסיפורים האחרים, לשתף על הסערה או הסופה שמתרחשת בראשה. ראשה של הילדה מלא עד אין מקום במחשבות והרהורים על עצמה, על אחרים, אין לה רגע שהיא עוצרת ומפסיקה, היא תמיד בתנועה גם בעת ישיבה או שכיבה. והינה, באה לה המתנה, לא מבקשת או שואלת והילדה מרצונה, נחשפת ומשתפת, מבלי כל פחד שהמתנה תצחק עליה או תהיה המומה מצורת חשיבתה או מעומס רגשותיה.

ההפתעה, הקופסא שבתוכה וילדה קטנה אחת (חלק ב')

לילה אחד, הרגישה הילדה, יותר מתמיד כי הינה המתנה שלה עומדת להיגמר. אולי היה זה בגלל שהמתנה התחילה לעטוף את עצמה בחזרה, קשרה על עצמה עוד סרט ועוד חתיכת נייר, כאילו מתכוונת היא ללכת לילדה אחרת שזקוקה לה יותר. כאבה הילדה ושאלה את המתנה לאן היא הולכה לה. המתנה אמרה שאינה הולכת לשום מקום וכי היא נשארת איתה אבל בו בזמן, קשרה על עצמה עוד סרט. "מה היא חושבת לעצמה המתנה הזו?! אני אולי קטנה אבל לא טיפשה וגם עיניים רואות יש לי" אמרה לעצמה הילדה. המתנה שכבה לצד הילדה, מתבוננת בה התבוננות אחרונה, אז הילדה הייתה בטוחה כי המתנה לא אמרה לה את האמת. "מגיעה לך מתנה גדולה ויפה יותר ממני" אמרה לילדה. "עוד מעט כשתפתחי את הקופסא שבתוכי, תגלי כי תכולתה לא יפה ואף לא הולמת לילדה מדהימה כמוך". ומשאמרה לה את זה, החליקו להן בעצמם העטיפות והסרטים האחרונים שעטפו את המתנה. "הינה, אני רואה את הקופסא" צעקה בליבה הילדה. "מבחוץ היא נראית לי הקופסא הכי יפה. מה בתכולתה שלא יהלום כל ילדה? ומה לך מתנה שתחליטי מה רע ומה טוב לילדה?" המתנה לא שינתה דעתה. "קופסא זו לא בשבילך ואת ילדה קטנה, כנראה לא בשבילי. לכי חפשי לך מתנה גדולה וטובה יותר, רצוי גם חדשה ולא ישנה כמוני. אני בוטחת בך כי תבחרי את המתנה הטובה מכולן עם הקופסא המגיעה לך באמת. כל קופסא שתרצי תהיה שלך". הוסיפה המתנה. "מגיעה לי?! שוב מרשה לעצמה המתנה החצופה להחליט מה מגיע לי ומה לא". בשביל זה לילדה יש אמא ואבא שגם הם כבר לא מרשים לעצמם להחליט או לקבוע מה טוב לילדתם ומה לא. הילדה הזו אולי נראית קטנה אבל בפנים היא גדולה ורק היא יודעת מה טוב ומה רע לה ולא אף מתנה או קופסא. "זוהי לא מתנה מה שאת רואה והקופסא הזו לא תמיד תהיה לצידך ולא תמיד תהיה שלך. יש לקופסא הזו יכולת להיות קרובה כל כך ולפתע בלי כל הודעה מוקדמת, להיעלם לך. איני חושבת שתוכלי להתמודד עם כזו קופסא. את ילדה קטנה שצריכה את הקופסא ואת האהבה שלה בכל שורה ומילה בסיפור. לא תוכלי להעביר דף כשלא תרגישי את הקופסא לידך. ואיך תתמודדי כשהקופסא לא תדבר איתך? כשהקופסא לא תשתף או תחלוק איתך את חייה? לא תוכלי. זה יקרע אותך ילדה קטנה. אינך יכולה לחלוק כך אהבה, לא עם קופסא כמוני. אני כבר ישנה ועברתי מספר סיפורים גדול יותר ממך. אני חלקתי תקופות של בדידות רבות יותר ובחלקן אף מצאתי שקט בחיי. את עוד ילדה ואת זקוקה לשפע של אהבה שבגילי כבר לא ניתן להעניק. אני מתמודדת לבד עם הדברים, איני זקוקה לילדות שירגיעו אותי או יעזרו לי. אני קופסא זקנה שמעבירה דפים ללא עזרה." הילדה שאולי לא מבינה גדולה כמו ההפתעה שאלה את עצמה אם זו סופה של הקופסא שבתוכה, להיות לבדה? או אולי כך היא נהגה בכל שאר הסיפורים, מפתיעה לה ילדה קטנה ללא כל הודעה, נוגעת בליבה, היא בלב השניה, העטיפות מתחילות לרדת, הסרטים נופלים והינה מתגלה לה הקופסא והמתנה לא מרשה לה להיפתח ונעלמת לה. מדוע עושה את זה המתנה לקופסא? האם בסיפור אחר, אי שם בסיפורים הראשונים הקופסא הייתה רעה למתנה שעכשיו מענישה אותה המתנה? או אולי המתנה שומרת על הקופסא. הרי רק המתנה יודעת מה טומנת בתוכה הקופסא. אולי הקופסא מכילה חלקים קטנים מאוד וכל כך עדינים. בטוח יש בה גם חלקים מאוד רגישים. הייתכן שהמתנה שומרת ומגינה או שמא היא מונעת ומחביאה אותה. "היא פחדנית המתנה הזו. היא מפחדת שהקופסא תצטרך להישאר ולא ללכת. להתמודד ולא לברוח". הקופסא מתחה את רגליה והלכה והילדה נשארה לבדה, מוקפת בסרטים ועטיפות של המתנה. "הסופר הגדול התגלה אלי הלילה". טוב, הוא לא ממש התגלה, אלא הילדה חיפשה אותו כי רצתה לקבל תשובה. היא קראה לו. היה חשוב לה לדעת למה, לא איך וכמה. אלא למה. הסופר ניגב את דמעותיה וניסה להרגיע אותה כי אינה אשמה על שלא הצליחה לפתוח את הקופסה שהייתה בתוך ההפתעה. "עשית כל מה שיכולת. איני אומר שאינך הילדה המתאימה. איני גם אומר שיש יש ילדה אחרת או אישה אשר תזכה לפתוח את הקופסא. הסיבה לסיפור שלך ושל ההפתעה טמונה דווקא בהפתעה עצמה ולא בך יקירה. אל לך להיות כאובה. היא הסיבה. ההפתעה חיפשה אותך ולא את אותה. את לא היית זכאית להפתעה, לא בעבר ולא בעתיד". אמר הסופר לילדה הקטנה. "ילדה יפה, אני מכיר אותך גם מסיפורים קודמים, את הדרך חזרה את תמצאי, דואג אני לך כי לא תזכי עוד להפתעה כזו. הפתעה כזו פוגשים רק בסיפור אחד של החיים. אבל דואג אני יותר.להפתעה- היא הבעיה. היא היתה זקוקה דווקא לך ילדה קטנה. היא חיפשה אותך. היא ידעה שתמצא אותך, אבל תמיד פחדה מהיום הזה ופחדה כפליים מרגע שנגעתן אחת בלב השניה". "הביני, ההפתעה ידעה כל חייה לאיזה ילדה היא זקוקה ודווקא עם אלה שהיא לא הייתה זקוקה להן- לא הייתה לה בעיה. כך זה בעולם הסיפורים- אנחנו מתמודדים יפה עם אלה שהנפש שלנו רחוקה אחת מהשניה, אבל כאשר החיבור בין הנפשות חזק, ההתמודדות היא קשה ולעיתים אף בלתי אפשרית. הרי נשמע שקל הדבר להסתדר מבלי כל בעיה עם הנפש שמחברת אותנו יחדיו, קל לנו להסתדר עם מה שטוב לנו, והכי קל לנו להישאר עם רצוננו, אך לא כך הדבר". "ההפתעה כן רוצה שתפתחי את הקופסא אבל היא לא תתן לך. איני יודע להסביר מדוע כך היא מתנהגת. אבל קרב היום בו ההפתעה תקרא לי לשיחה, מבטיח לך שאשאל אותה ואם לא תימצאו בסיפור חדש- אבוא אליך ואספר לך, תקווה אני כי לא יהיה מאוחר מדי עבורך הזמן ותוכלי לפתוח את הקופסא. הפעם מבטיח שאצרף לה פתק "לאיש הקטן שלי"".

../images/Emo219.gif

אומנם לא קשור לנושא הפורום- נושא הגאווה. אבל, נהניתי לקרוא. סיפור ילדים למבוגרים. בקריאה ראשונה היה לי קצת קשה לעקוב אחר המתנה, הקופסא והילדה הקטנה אבל בקריאה שניה הכל איכשהו התבהר. ולשאלתך, תתני לו לקרוא. אני חושבת שהסיפור שכתבת אומר הרבה מילים שאולי קשה לך להגיד לו פנים מול פנים והוא צריך לדעת.

אופס...

סליחה על המיקום הלא נכון. אני כבר הולכת לחפש את המקום המתאים. ותודה על הביקורת והעצה.

ועוד דבר

לגבי הבלבול בין המתנה לקופסא- אם הוא יקרא- הוא יבין טוב מאוד למה הייתה הכוונה כבר בקריאה הראשונה.

למעלה