לא קפיש ולא אגוזים.
אתה מנסה לקבוע קביעות, שמקובלות עליך אבל אינן בדיוק "כל האמת". לכן, עליך חובת הפירוט, עליך החובה להסביר את דבריך, ויותר מהכל, עליך החובה ל נ מ ק !! אחרת, אני רואה את דבריך חסרי קשר לשום דבר, והמשפט היחיד העולה לנגד עיני בתגובה הוא: "יופי, אמרת ונשארת בחיים" ! "נכשל בצורה כ"כ שלומיאלית" - פרט, הסבר ונמק. "קטסטרופה" ? - פרט, הסבר ונמק. היו כשלים. ועדת וינוגרד מצביעה עליהם. אני לא ראיתי בשום מקום שמדובר על שלומיאליות. הממשלה קיבלה החלטה פה אחד על יציאה ל- "מבצע" תגובה, אחרי שקיבלה יעוץ מגורמי הביטחון - הרמטכ"ל, וגיבוי של כל הכנסת. (איפה השלומיאליות? אתה היית מטיב לעשות?). "קטסטרופה"? את זה אתה באמת צריך להסביר. זו המלחמה עם הכי פחות נפגעים מכל מלחמות ישראל, מאז הקמת המדינה. חודש של מלחמה! במלחמת ששת הימים, בכל יום נהרגו יותר מאשר בכל מלחמת לבונון השניה. קטסטרופה? התוצאות אינן קטסטרופה מיסטר שקדי. התוצאות בסופו של דבר טובות יותר מתוצאות מלחמת לבנון הראשונה, והרבה הרבה פחות קורבנות. החיזבאללה לא יושב יותר על הגבול שלנו עם לבנון, כוחות או"ם חזקים יותר מפטרלים שם, צבא לבנון ירד לדרום, לטריטוריה שהייתה של החיזבאללה, נאסראללה יודע ומבין שחטף מכה קשה הרבה יותר משהוא מוכן להודות, ומאז יש לנו שקט בגבול ההוא, ותושביו מרגישים הרבה יותר נוח. אני לא רואה את זה כ- קטסטרופה. אבל אם אתה רואה כך, אתה מוזמן להסביר, לפרט ולנמק, כמו אדם מבוגר, לא כמו ילד שבועט וצורח כשלא נותנים לו גלידה מיד כשמתחשק לו. "אסור שיקבל הזדמנות נוספת? נו באמת, למי אתה מבקש להעניק את ההזדמנות הנוספת הזו? לביבי? הוא לא נכשל, הוא לא קטסטרופה? הוא לא מילא מאות בתי תמחוי? הוא לא גרם לאינטיפאדה השניה? הוא הצליח במשהו? (אולי, אם לשקר לכולם זו הצלחה!). ואולי לטעמך מר שקדי הנכבד, אפשר להסתדר גם בלי ממשלה? לפחות יחדלו לגבות מס הכנסה! תחפש מר שקדי הנכבד. תחפש למי אתה מבקש להעניק את ההזדמנות הבאה להכשל. מיהו הגאון התורן שלך? אני לא מנוי על תומכי אולמרט, אם התקבל אצלך הרושם הזה. אני ממתנגדי ההתלהמות. אני בעד חשיבה ישרה, אני נגד לזרוק סיסמאות חסרות קשר לשום מציאות. אמרת את הגיגיך, זה לא מספיק. תגן עליהם! איך כתב חיים נחמן ביאליק? "אם יש צדק בעולם, יופע נא מיד. אך אם אחרי השמדי מתחת לרקיע הצדק יופיע, ימוגר נא זכרו לעד", או במילים אחרות (שלי) "אם יש לך פתרון לבעיה, תראה אותו. אך אם אתה סתם זורק מילים בכדי להירגע, אתה יודע לאן אתה יכול ללכת". יובל לב