ההפגנה

ההפגנה

ההפגנה נגמרה, אספנו את הניירות וחזרנו הביתה. ראיתי אתכם ראיתי אותנו יצאנו שוב לכיכרות. האם זאת התשובה? האם האנשים האטומים למעלה יסיקו את המסקנות או יחכו לד"ח הסופי שללא ספק ישים סוף לסיפור?? חייבים להמשיך בלחץ,אין זמן.. הרבה לא ישתנה שם למעלה עד הדו"ח הסופי. אנחנו נמשיך ולא נרפה כולנו יחד נשים סוף לסיפור ורק נקווה שהתחליף יהיה טוב יותר. בשיטת הממשל הנוכחית אני קצת בספק... שבת שלום שוקי

y u v a l l e v

New member
זו לא התשובה שוקי.

ההפגנה גם איננה הפתרון. גם מטרת ההפגנה איננה ממש הפיתרון. כי נגיד שאולמרט יתפטר בגלל ההפגנה. נגיד! זה לא עומד לקרות, אבל נגיד! אז מה השגנו? יש לך ראש ממשלה אחר? טוב יותר? מוצלח יותר? יש לו קואליציה יציבה יותר? חכמה יותר? בעלת כישורים גבוהים יותר? באמת. אני כל הזמן שואל את עצמי. יוצאים עשרת אלפי ישראלים לרחוב ומפגינים. נואמים ומשליכים כל רהב לכל כיוון, ומראש כולם יודעים שלא יצא מזה דבר. האין לנו דברים טובים מזה לעשותם? רק לבזבז אנרגיית כעס? מישהו טבע את מטבע הלשון שמי שקילקל אינו יכול לתקן. יופי. למה? האם מטבע לשון זו נבחנה באיזה מקום? האם ביבי יכול לתקן? האם כל החוכמולוגים האחרים יש להם את הכלים לתקן? הנה מה עשה הרמטכ"ל חלוץ? הכין וביצע את כל התחקירים הנחוצים להפקת לקחים ומסקנות, הכין את כל הכלים לתקן, ואז פינה את מקומו. גם זהו כלי לביטוי האחריות הלאומית. העם שלנו אוהב מאד לשנוא. לשנוא אחד את השני, לשנוא את המנהיגים, לשמוח על כשלונם, להחליף מנהיגים וממשלות כמו שמחליפים גרבים, אפילו שיודעים מראש שגרב משומשת מיד היא מתחילה להסריח. האם ניתן לכבס מנהיג שסרח? האם לאחר הכביסה יצא נקי וטהור? האם לאחר הכביסה יפסיק ביבי להיות שקרן מועד? האם החלפת ממשלה והחלפת שרים ומנכלים כל כמה חודשים, תורמת משהו לפעילותם התקינה של משרדי הממשלה? בוודאי שהתשובה היא שלילית, אבל הצורך הנורא להכפיש ולזרוק את הממשלות המכהנות, חזק מכל דעת. אתם שם, בראשות התנועה לאיכות השלטון, האם אתם נותנים לעצמכם דין וחשבון על הנזקים הנוראים הנגרמים למדינה עם כל שינוי והחלפת שילטון לזמן קצר? האם מצאתם פעם שזה מביא תועלת? שהממשלה הבאה תלמד ותהיה טובה יותר? הרי ברור לכל אחד שמביט בעין בוחנת על המדינה והממשלות שלנו, שהמצב רק נהייה גרוע יותר ויותר. אז אולי צריך להרים את הכפפה ולהתחיל לעשות איזה סוויץ' בחשיבה? לחפש את השינוי המיוחל שלא מתחת לפנס? אולי יש מקום להסיק שמה שלא עבד אף פעם גם לא יעבוד להבא, ויש למצוא תחליף לשיטה? יובל לב

שקדי

New member
קשקוש מקושקש ברשותך

מי שנכשל והכשיל חייב ללכת הביתה ואין שום קשר לשנאה או שטויות כנ''ל הציבור חייב להפעיל לחץ על הכישלונרים עד שיפנו את מקומם וילכו הביתה

שקדי

New member
מה יש כאן לפרט??

מי שנכשל בצורה כ''כ שלומיאלית וקטלנית לגבי עם ישראל אסור שיקבל הזדמנות נוספת לחזור על הקטסטרופה....קאפיששש??

y u v a l l e v

New member
לא קפיש ולא אגוזים.

אתה מנסה לקבוע קביעות, שמקובלות עליך אבל אינן בדיוק "כל האמת". לכן, עליך חובת הפירוט, עליך החובה להסביר את דבריך, ויותר מהכל, עליך החובה ל נ מ ק !! אחרת, אני רואה את דבריך חסרי קשר לשום דבר, והמשפט היחיד העולה לנגד עיני בתגובה הוא: "יופי, אמרת ונשארת בחיים" ! "נכשל בצורה כ"כ שלומיאלית" - פרט, הסבר ונמק. "קטסטרופה" ? - פרט, הסבר ונמק. היו כשלים. ועדת וינוגרד מצביעה עליהם. אני לא ראיתי בשום מקום שמדובר על שלומיאליות. הממשלה קיבלה החלטה פה אחד על יציאה ל- "מבצע" תגובה, אחרי שקיבלה יעוץ מגורמי הביטחון - הרמטכ"ל, וגיבוי של כל הכנסת. (איפה השלומיאליות? אתה היית מטיב לעשות?). "קטסטרופה"? את זה אתה באמת צריך להסביר. זו המלחמה עם הכי פחות נפגעים מכל מלחמות ישראל, מאז הקמת המדינה. חודש של מלחמה! במלחמת ששת הימים, בכל יום נהרגו יותר מאשר בכל מלחמת לבונון השניה. קטסטרופה? התוצאות אינן קטסטרופה מיסטר שקדי. התוצאות בסופו של דבר טובות יותר מתוצאות מלחמת לבנון הראשונה, והרבה הרבה פחות קורבנות. החיזבאללה לא יושב יותר על הגבול שלנו עם לבנון, כוחות או"ם חזקים יותר מפטרלים שם, צבא לבנון ירד לדרום, לטריטוריה שהייתה של החיזבאללה, נאסראללה יודע ומבין שחטף מכה קשה הרבה יותר משהוא מוכן להודות, ומאז יש לנו שקט בגבול ההוא, ותושביו מרגישים הרבה יותר נוח. אני לא רואה את זה כ- קטסטרופה. אבל אם אתה רואה כך, אתה מוזמן להסביר, לפרט ולנמק, כמו אדם מבוגר, לא כמו ילד שבועט וצורח כשלא נותנים לו גלידה מיד כשמתחשק לו. "אסור שיקבל הזדמנות נוספת? נו באמת, למי אתה מבקש להעניק את ההזדמנות הנוספת הזו? לביבי? הוא לא נכשל, הוא לא קטסטרופה? הוא לא מילא מאות בתי תמחוי? הוא לא גרם לאינטיפאדה השניה? הוא הצליח במשהו? (אולי, אם לשקר לכולם זו הצלחה!). ואולי לטעמך מר שקדי הנכבד, אפשר להסתדר גם בלי ממשלה? לפחות יחדלו לגבות מס הכנסה! תחפש מר שקדי הנכבד. תחפש למי אתה מבקש להעניק את ההזדמנות הבאה להכשל. מיהו הגאון התורן שלך? אני לא מנוי על תומכי אולמרט, אם התקבל אצלך הרושם הזה. אני ממתנגדי ההתלהמות. אני בעד חשיבה ישרה, אני נגד לזרוק סיסמאות חסרות קשר לשום מציאות. אמרת את הגיגיך, זה לא מספיק. תגן עליהם! איך כתב חיים נחמן ביאליק? "אם יש צדק בעולם, יופע נא מיד. אך אם אחרי השמדי מתחת לרקיע הצדק יופיע, ימוגר נא זכרו לעד", או במילים אחרות (שלי) "אם יש לך פתרון לבעיה, תראה אותו. אך אם אתה סתם זורק מילים בכדי להירגע, אתה יודע לאן אתה יכול ללכת". יובל לב

שקדי

New member
נשבע לך שאתה נשמע.......

כמו טוקבקיסט בשכר של אולמרט /או פרץ הועדה המכובדת קובעת במפורש שאולמרט ופרץ נכשלו הדבר הבסיסי הוא שמי שכשל ונכשל והכשיל ילך הביתה ומייד יש לי משום מה הרגשה שלא קראת את הדו''ח....או שיש לך לקות בהבנת הנקרא אז לפני שאתה קופייץ.....אנא קרא את הדו''ח ואח''כ תספור עד מיליון ותענה

y u v a l l e v

New member
האם אתה ספרת עד מליון לפני שקפצת?

מצטער אדוני הנכבד, טוקבקיסטים יש מאות ואלפים, ואני טרם הצלחתי לאפיין אותם כמותך. אבל אני אינני כותב מטעם, אלא מתוך חשיבה אישית שלי, וכל השפעה זרה, היא זרה לי! נכשלו, נכון. אתה לא נכשלת אף פעם? לא למדת לקח משום כישלון? נולדת החכם באדם שאינו טועה ואינו נכשל? האם אתה מכיר מישהו כזה? אם לא, אז מה הועילו חכמים בתקנתם? תזרוק את הנכשלים בעלי הנסיון, ותביא תחתם או טירונים חסרי נסיון, או פאשלונרים אחרים, ששגו לא פחות, וכבר נזרקו בעבר. צריך גם לחשוב רגע לפני שצורחים. שתיית כוס מים קרים יכולה לעזור כשחם לך בנשמה. לא צריך לספור עד מיליון, ואתה לא ספרת, אבל תשתה כוס שתייה קרה, תספור עד 10, תרגע, ואחר כך תתחיל לחשוב מחדש על כל המצב וכל האופציות. עזוב את הטוקבקיסטים. אלה לא חושבים. הם יורים מהמותן ומתבטאים מהבטן (במקרה הטוב) או מהתחתונים. כשתתחיל לחזוב ברצינות, מהראש ולא משום מקום אחר, תתברר לך תמונה הרבה יותר מורכבת מזו שאתה קופץ וזועק עליה. יתברר לך, שלזרוק את הממשלה על ראשיה, איננו פתרון אולטימאטיבי, ולמעשה אין לך פתרון טוב מן המוכן, ואולי תתחיל גם להבין, שהפוליטיקאים המדברים בסיסמאות שחוקות, להם יש אינטרס אישי ברור, ואתה משמש להם חמור למשוך את עגלתם התקועה בבוץ. זה בדיוק מה שביבי ודומיו מנסים לעשות. להלהיט אותך ואת שכמותך, כדי שתשאר בלתי שקול, ויוכלו בקלות לתמרן אותך למען עצמם. הם רק ינסו להסתיר את העובדות הכושלות של עצמם. הם סומכים על הזיכרון הקצר של ההמונים. אתה "המונים" מר שקדי ?? הזיכרון שלך קצר כל כך? אתה לא מסוגל לעבד חשיבה עצמאית, שאתה נגרר ככה? יובל לב

גאיה111

New member
מי היה מאמין שיבוא יום ואני אסכים איתך שקדי..

כנראה אולמרט מוכשר במיוחד אם הוא הצליח להביא לכזה איחוד בעם (שניכר גם בהפגנה).

גאיה111

New member
אתה לא מעודכן צר לי.

אכן מסכימה עם שקדי, אתה כנראה לא התעדכנת בדוח ולא מעורה מספיק. לגבי אופן קבלת ההחלטות למשל. בנוסף- זו המלחמה הראשונה שנהרגים בה גם אזרחים! שמת לב?? החיזבאללה כבר מזמן התחמש מחדש. וכל רגע שאתה כותב כאן הוא מוסיף להתחמש עוד. כמו כן הם כבר מנסים לרדת שוב דרומה. הברחות הנשק נמשכות. סוריה הציבה כוחות כמו שלא היו מזה שנים, לאחר שקיבלה עידוד מאובדן כוח ההרתעה שלנו. ארהב האמון שלה בכוחנו נחלש, מה שמתבטא בלחץ רב יותר עלינו, למשל. ביבי אינו טירון פוליטי וגם לא נכשל בכהונתו. נהפוך הוא - בתקופתו ירדה דראסטית רמת הטרור, הוא הוכיח את עצמו מבחינה כלכלית, והצליח לכהן תקופה ארוכה יחסית לכל הממשלות האחרות בהרבה מאוד השנים האחרונות. פרט לכך, אין שום קשר ל-מי ייבחר, סמכות באה עם אחריות ומנהיג שכשל צריך לקחת אחריות וללכת. זה קורה בארצות אחרות, זה היה קורה גם אצלנו פעם, רק היום עם ירידת הערכים אין בושה ונאחזים בקרנות המזבח. ואסיים במה שפתחתי- קרא שוב כיצד נתקבלה ההחלטה בממשלה לצאת למבצע, ורק אחכ תבוא לכתוב כאן על זה. גאיה.

שקדי

New member
אבוי גאיה....אני מסכים איתך בחלק מהדברים

בסוף אני אתחיל להסכים עם שירז ואז אנא אנו באים................... אגב....הסבירי ליובל שאני רחוק מלהיות מעריץ של ביבי כאילו.....יותר רחוק מאשר רחוק יכול להיות רחוק..............

y u v a l l e v

New member
הנה הורדת את האסימון שלך גאיה

יצא המרצע מהשק. אילו הזדהית מההתחלה כחסידת נתניהו, הכל היה ברור. למה כל ההסוואה מסביב? ביבי היה כישלון קולוסאלי. כל שריו אמרו באמצעי התקשורת, קבל עם ועולם, שאי אפשר להאמין למילה היוצאת מפיו. אם זו הצלחה, אינני מאחל לעצמנו הצלחה חוזרת שכזו. לפני ביבי כשר אוצר, כמעט שלא היו בתי תמחוי בישראל. כשפעם אמרה ילדה קטנה מבית שאן שהיא רעבה, כל המדינה געשה. אבל מזמן שביבי נהייה שר האוצר, פתאום התחלנו לראות מאות אלפים רעבים ומאות בתי תמחוי מספקים מזון לנפגעי ביבי, ועד היום אי אפשר בלעדיהם. ביבי הביא לפער מעמדות הגבוה ביותר שנודע כמותו. העשיר את העשירים שהפכו אצלו למיליארדרים, והביא לאשפתות את העניים. אותו את רוצה לראות ראש ממשלה, את האיש שהפך את מרכז הליכוד לקן הצרעות המושחת ביותר שנודע אי פעם. לאיש הזה את מאמינה. האיש הזה עוד פעם עובד עליך. האיש הזה שאינו מבחין בין אמת לשקר, את מקבלת את דבריו ומדקלמת אותם מחדש, כמנטרות. כעת הבנתי למה אינך מסוגלת לפרט להסביר ולנמק את דברייך. זו לא תרבות הדיון אצלך. את מדברת מהבטן, ושם לא מתרחשים תהליכי חשיבה, ושם הזיכרון הכי רלוונטי הוא מתי אכלת לאחרונה. כל הקשקש והרהב וההתלהמות שאת שופעת, אינם אלא למטרה אחת בלבד, להמליך את המשיח הנוצץ הזה שכף נראה בעינייך המסונוורות, ולא משנה מה יקרה. הנה אכניס מילים בפיך, שיסכמו את כל תגובותייך לדבריי: - אני את דעתי כבר קבעתי, ואל תבלבל לי את המוח בעובדות - . אז זהו גברת נכבדה, תמשיכי ללכת ככבשים במרעה אחר הרועה, בלי להביט ולהבין לאן הרועה שלך מוביל אותך. הוא הרועה שלך ודי לך בכך. לחשוב? לא תודה. הכבשים באחו אינן צריכות ואינן רוצות לחשוב. להן יש רק אינסטיקט העדר. הן חושבות מהבן ומטה, ראש הן צריכות רק בשביל החושים, לדעת היכן המזון. כעת ברור לי ההתרסה הזו נגדי, על שאני עוסק בחשיבה ולא ברגש. אכן גאיה, ביבי ישלח לך המון רגש על תמיכתך בו. הוא מת להיות עוד פעם ראש ממשלה, ואם צריך לשם כך להעלות כמה קורבנות על מזבח פולחן האישיות שלו, הוא לא יהסס לעשות ממך סטייקים נוטפי שומן, לכבד את מעריציו הקרובים לו ממך. יש לך ספק בהקשר זה? הצחקת אותו. (הגששים). מ ה ה ה הה ה ה ה ה ה ה ה ה יובל לב

nilb9

New member
יובל לב צודק בגישתו

ההתלהמות של גאיה אינה במקום. גאיה היקרה, את טועה בגדול. אם מטרתך המוצהרת להמליך את ביבי בכל מחיר, מבלי לבחון עניינית את המצב, מקומך באתר פוליטי ולא באיכות השלטון. לאחר המלצות ועדת וינוגרד, אנו צריכים למקד את הדיון הציבורי ב: מי כשל וצריך ללכת הבייתה, כיצד מתקנים את הליקויים שהתגלו וכיצד להחזיר את השפיות לעם ישראל.

גאיה111

New member
ובכל זאת תגובה אליך nilb

ולמרות שאינך ככ ראוי לתגובה אענה לך- שוב, אני ממש לא תומכת ביבי, אפילו נהפוך הוא אולם בהביטי על שורת המנהיגים הפוטנציאליים, איני רואה מישהו שכן ראוי לתמיכה. שלושתם רעים באותה מידה לצערי. מי כשל? חלוץ בעיקר, והוא כבר פינה את מקומו. וכך האלופים הרלנטיים. לגבי אולמרט, לדעתי עצם היציאה למלחמה הייתה חיונית ביותר, ואפילו מקבלת את דברי אולמרט שזה היה בבחינת "נס" לעם ישראל. אוי לנו אילו המלחמה הזאת הייתה פורצת עוד ארבע שנים. כמו שאמר האלוף במיל. פלד, זה כבר היה מאוחר מדיי, ואבוד לגמריי. אולמרט שם קץ למדיניות ההחלדה המטופשת, או מדיניות ה"הכלה" המטומטמת. \ ועל כך צריך להוקיר לו תודה. איני חושבת שביבי יהיה טוב יותר מאולמרט לרוע מזלו של אולמרט הוא נקלע לתקופה שבה שר הבטחון חסר ניסיון צבאי והרמטכל הוא מחיל האוויר. (וגם יהיר לא פחות ממנו עצמו). בקומבינציה כזאת לא היו הרבה סיכויים לכן לא הוגן מבחינתי להפיל את התיק כולו על אולמרט ולהרגשתי וועדת חקירה ממלכתית הייתה מוציאה אותו זכאי. ביבי הרים ידו בעד ההתנתקות, וניהל מומ למסירת הגולן כל זאת בלי גיבוי מבוחריו לכן הוא למעשה הונה את בוחריו ולכן לעולם לא יזכה לתמיכתי. מצד שני אלמרט מוכן ל"התכנסות" דהיינו תהליכים חד צדדיים שעד היום רק המיטו עלינו אסונות. ביבי לפחות כך אני רוצה להאמין לא יחזור שוב על הטעות המטופשת שבעבורה הרים ידו פעם אחר פעם. (ההתנתקות) ביבי הגיע מבית ציוני גאה, ובסופו של יום, במצב של אין ברירה, אילו דובר בבחירות אישיות הייתי מעדיפה אותו על האחרים, שהאחד מהם כבר ברח מלבנון והיה מוכן להחזיר תשעים ושישה אחוז מהשטחים והשני תוך יומיים יפרק את כל מדינת ישראל מנכסיה כך שהדילמה לא פשוטה, מסובכת מאוד.

גאיה111

New member
התקשורת שטפה לך את המוח.

ביבי אינו כוס התה שלי כבר כתבתי זאת מיליון פעם אולם אם שופטים על פי תקופת כהונתו בשורה התחתונה, היא הייתה פחות רעה משל שאר ה"מנהיגים" שלנו מזה שנים רבות. ולא הביא עלינו אסונות כדוגמת אוסלו או ההתנתקות וכו'. מי שמוחו נשטף על ידי התקשורת זה דווקא אתה שבולע בשקיקה כנראה כל מילה שיוצאת מפיהם אכן עניים הם המצאה של ביבי ומעולם לא היו כאן קודם ובכלל, את השחיתות המציא הליכוד, שנבחר לאחר שהמערך הוכיח נקי כפיים אז, כשעופר התאבד, אחרי שידלין הואשם, וכו' ללא ספק ימי מפאי זכורים כימים זכים וצחים וחפים מכל שחיתות בקיצור, אתה שונא ימין, שונא ביבי, שטוף מוח אז מה הטעם בכלל לנהל איתךדיון.

המשפט האחרון שלך

השיטה. זה בדיוק מה שאמרתי. אחד הולך והאחר בא מה ההבדל?? כלום. הואו נחשוב יחד איך נשנה את השיטה ומהי.

למעלה