ההסכמה השניה

gershon17

New member
ההסכמה השניה

חשבתי שידעתי בעל-פה את המספר של פורום אקלים ואטמוספירה, אבל מסתבר שטעיתי, וכך הגעתי לפורום הזה. קראתי בו קצת, קראתי על ההסכמות, ואני חייב לציין שיש לי בעיה קשה עם ההסכמה השניה. ואני אסביר. אם שום דבר שנעשה לי הוא לא אישי כלפי, מה עם כל הדברים הטובים שהאנשים שסובבים אותי עושים למעני? גם הם לא אישיים כלפי? ודברים שאני עושה למען אחרים - הם לא אישיים כלפיהם? לא יודע, בעייתי לי מאד.

kung fu

New member
ברוך הבא ../images/Emo39.gif ../images/Emo13.gif

אתחיל ואומר שמומלץ לקרוא את הספר. הוא נותן מידע מפורט יותר, והרבה דוגמאות ומאד עוזר. (לספר קוראים: "ארבע ההסכמות"). לגבי מה ששאלת, אענה בהמשך
או אולי אמצא הודעה שפירטתי כבר על זה באריכות.

kung fu

New member
המשך התשובה (כמו שהבטחתי)

אם מישהו שונא אותך, או אם מישהו אוהב אותך - הוא מרגיש כך בגלל החיים שהוא עבר, האמונות שלו, הדברים שהוא מחשיב כטובים, האופי שלו, האנרגיה שלו, האישיות שלו וכדומה. הרי יש אנשים שמאד אוהבים אותך ויש כאלו שלא אוהבים אותך. אם תחשוב על זה רגע, הרי ברור שזה קשור אליהם בלבד, ולא אליך. הרי אתה זה אתה. זה אומר שכל דבר שחושבים או עושים עבורך, קשור אל האנשים האחרים בלבד. זה לא אישי מהבחינה שזה קשור אליהם. באותה מידה הם היו עושים את אותו הדבר לאדם עם שם אחר, ובגדים אחרים, אבל עם אותו האופי או ההתנהגות. זה לא אומר שאתה אמור להיות אטום לדברים. אם עושים עבורך דברים טובים, אז אחלה. תהנה, תשמח, תחגוג. זה שאתה יודע שזה לא אישי כלפיך, זה לא אמור להפחית הנאה או משהו כזה.
לגבי מה שאתה עושה לאחרים, אז כמובן שזה לא אישי כלפיהם. נניח שאתה מאד אוהב את דינה הבלונדינית, שהיא חכמה, ומוכשרת, ומעצבת פנים מבריקה ואתה מאד מעריך אותה..... אז היחס שלך כלפיה קשור אליך בלבד. דינה מעוררת בך דברים מסוימים. אתה אוהב בה את X. יש בה מכלול של תכונות שנוגע בך. מקווה שהצלחתי להבהיר. בכל אופן זה לא היה מדויק מה שכתבתי

לא לקחת דברים באופן אישי

היא רק הסכמה אחת מתוך 4, למרות שהיא קיימת בפני עצמה היא קיימת בעיקר כחלק של הרביעה... למעשה אי אפשר לקיים הסכמה אחת בודדת, אלא רק את כולם יחד. "הנחת" שאתה זוכר ... טעית, סימן שלא הנחת נכון... לא שומר על טוהר המילה אלא רואה את מה ש"על פניו" תוך כדי חלוקות. 4 ההסכמות הם דבר אחד ולא ארבע.

נראה לי...

שהכוונה היא, בגדול, לשים לב לעובדה שכל אחד פועל מתוך העולם שלו ומתוך המושגים שלו ומתוך איך שהוא רואה את הדברים.

למעלה