ההסכמה הרביעית...

Cheetah

New member
ההסכמה הרביעית...

בסופו של דבר אדם לא יכול לגרום לעצמו לפתח את ההסכמה הזאת במלואה.. או לפחות זה יהיה קשה מאוד, וחסר גורם מבקר שיודא שאתה עושה את המיטב. עכשיו אם יש לך מערכת צבאית על הראש 24 שעות ביום זה כבר ניהיה יותר "קל"... דוגמא "20 שניות, נגעת בפח נגעת בפוד, וחזרת, טוס!" אני עושה את זה ב18 "אם זה ככה כנראה שאתה יכול לעשות את זה ב16, טוס!" 17 "טוס!" 17 "...טוס!" 17 "...טוס!" 16 וחצי "טוס!" 16 וכמה שניות "טוס!" ... "נו... אתה מבין שיכלת פשוט לעשות את זה פעם אחת ב16 שניות במקום לעשות את זה 10 פעמים ב18 שניות... כל מה שאני רוצה זה שתעשה מה שאתה יכול (כל מה שאתה יכול)"... ... מכריחים אותי בכוח ללמוד את ההסכמה ברביעית... אולי אחרי שהעצמות שלי יפסיקו לכאוב אני יודה להם... עד כמה שזה לא סביר

L i z a r d

New member
חחח.... העניין הוא....

בעצם, שברגע שאתה בודק ומרענן את הנחותיך הבסיסיות לגבי העולם ולגבי מה שמוגדר כ"כפי יכולתך" או "יעיל" או "טוב/רע", יצא שמאליו תעשה כמיטב יכולת.... כל העניין הוא מאיפה אתה מסתכל על זה.

Cheetah

New member
בכל זאת

השגת יותר/ הגעת לתוצאות יותר טובות... משמע הוצאת יותר מהיכולת שלך אתה מתרגל תמיד להגיע ישר לתוצאות הכי טובות שאתה מצליח...(או קרובות להם מעשית) -אתה מתרגל לעשות את המיטב באופן מסויים.

L i z a r d

New member
../images/Emo13.gif

אי אפשר לשפוט את המעשים של האדם, וזה לא יהיה יעיל... אם לדוגמה אתה מת מעייפות, ואז אתה מתחיל להקיף את המחנה נגיד בעשר דקות, אז אומנם זה על הפנים אבל ביחס למצב אכן עשית כפי יכולתך.... ובסה"כ כל דבר שהאדם עושה הוא כפי יכולתו ומודעותו באותו הרגע. ואם תראה אדם ש"יכול יותר", אבל לא משתדל, אי ההשתדלות היא מקומו בחיים כרגע.... בשלבי ההתקדמות, זהו מקומו... אי אפשר לטעון שזה לא כפי יכולתו באותו הרגע, למרות שיש לאן לשאוף בהתקדמות.

מיטב היכולת

נניח שאני רוצה לרוץ כמיטב היכולת. עכשיו, אני אומר לעצמי: "כדי לרוץ כמיטב היכולת, אני צריך לשפר את כל המרכיבים של הריצה... למשל... את הנעליים". ואז אני מחפש נעליים טובות. ומוצא. אבל לא מסתפק בזה. "אם מצאתי את הנעליים האלה, אני יכול למצוא גם יותר טובות". לאט לאט אני נכנס לזה ומתמכר לזה - ומשקיע 20 שנה מהחיים שלי בהסתובבות בעולם אחר חיפוש נעליים... האם בינתיים אני רץ כמיטב יכולתי??? אותו הדבר, לעשות כמיטב יכולתי זה דבר שאיננו יכול להיות מנותק. מיטב היכולת צריך לקחת בחשבון את הסיבה האמיתית של כל פעולה. אם אני נמצא בצבא, יש לכך סיבה כלשהי. ואם אני רץ, יש לכך סיבה כלשהי. מיטב היכולת לא יכול להיות "הצטיינות" מלאכותית בפעולה מסויימת, לפי פרמטרים שרירותיים שאני הגדרתי. לדוגמא, יתכן שאני "אצטיין" בריצה, אבל לפי פרמטרים אחרים, הבודקים את מידת ההשפעה החיובית של הריצה עלי, יתגלה שהריצה המיטבית ביותר דווקא היתה צריכה להיות איטית יותר, שלא לדבר על כך שאולי בתוך סיטואציית הטירונות מיטב היכולת היה בכלל לחמוק מהריצה בעזרת הוצאת פטור... לא יודע, זו רק דוגמא.

Cheetah

New member
המממם..

נגיד יש השקעה ויש כוונה להשקיע.. לעשות את המיטב זה כאשר ההשקעה הממשית היא בהתאם לכוונה. נגיד אני רוצה לרוץ הכי מהר שאני יכול... זה דבר אחד. זה דבר אחר באמת לתת את הכל ובאמת לעשות בצורה הכי טובה שיש את הדבר שאתה גם ככה מתכוון לעשות. (זה נכון גם להגיד שההשקעה בכל מקרה תמיד תיהיה בהתאם לכוונה.. בכל זאת אני סומך עליך שאתה יודע למה אני מתכוון) זה לא משנה מה התנאים... הכוונה היא בסופו של דבר של הבנאדם.. ובמקרה המסויים הזה.. כאשר הכוונה שלי מתאימה עם הרצון של הצבא.. הצבא מבקר ו"דואג" לכך שאני ייתן הכל לאיזשהי המטרה שנקבעה. בעצם עוזר לי ללמוד להוציא את המיטב... וזה לא משנה עם מדובר בריצה או כל דבר אחר... מדובר במיומנות מנטלית

אם אתה באמת רוצה לרוץ מהר יותר

תמצא מישהו עם אקדח. תיתן לו שטר התחייבות על סך 10,000 שקל במידה ויצליח להרוג אותך. תתחיל לברוח.

בעזון

New member
אין מוצא

אני רוצה לרוץ מהר. אתה מציע לתמרן את עצמי למצב של אין ברירה, במצב בו לא תהיה לי ברירה. מישהו עם אקדח מאחורי... אניכברררררץ (לא היה לי זמן לרווח בין המילים או לתיקון ררר). אבל כדי להצליח במשהו באמת, ההצלחה חיבת לבא במתינות ורכות, בהדרגתיות. זו הסיבה ( אחת מהסיבות ) מדוע לא להשתמש בסמים, שווודאי יניעו את נקודת המאסף מהר יותר מהרץ המהיר ביותר
אפשר להניע את עצמך גם באמצעות ארבע הסכמות: תאמר שאתה רוצה לרוץ , תכריז זאת לפניך ולפני העולם כולו, אתה מחוייב לשמור על טוהר המילה...

הצבא הוא מקום מצוין בשביל זה

חבל שלא ידעתי את זה כשהתגייסתי, אבל בחלק השני של השרות שלי כבר הבנתי שיש פה מסגרת שמאלצת אותך לעשות את המיטב (דרך אגב, זה הרבה מעבר לריצות מטורפות מסביב לגבעות). אתה קולט פתאום שהמיטב הוא פרמטר לא פשוט. זה מין איזון בין הצורך שלך לצורך של המערכת, ואף אחד לא מספר לך מהו. אפרופו סקרים, נראה לי שהכי קשה לי לעשות את המיטב.

למעלה