ההנקה לאן?!

moriabar

New member
ההנקה לאן?!

ביתי ניצן בת 3 חודשים. עד גיל חודש היא ינקה יפה כל 3 שעות כמו בספר.. אבל לא עלתה במשקל. בטיפת חלב אמרו שהיא לוקחת את הפטמה מצוין והאחיזה טובה אז כנראה אני צריכה להניק יותר. חיברתי אותה לשד כל הזמן אבל היא לא היתה רגועה, כל הזמן בכתה, חשבנו שזה הגיל של הגאזים.. בגיל חודשיים לאחר כאבים וגודש בלתי פוסק בפטמות החלטתי ללכת ליועצת הנקה מומחית, שילמתי לה טבין ותקילין והיא פסקה: הילדה רעבה. היא מוצצת ולא יונקת. קודם כל לתת לה תוספת כדי שתרגע ואח"כ לנסות לשפר את זויות ההנקה (שכפי שראתה היו מוצלחות אבל לא היתה לה סיבה אחרת..) וללכת לאוסטאופט (בקופ"ח לא שמעו על רופא כזה וגם רופאת הילדים שלי בררה ולא מכירה). ניסיתי לשפר אחיזה ולא הולך, יש לי גושים של גודש שלא מקלחת חמה ולא מסאז'ים ובטח ניצן לא מצליחה לשחרר (האם יכול להיות שאני מגדלת גביניות?). כמובן שמאז ניצן ניזנת מתוספת של מטרנה והיא עולה יפה במשקל וילדה חיכנית ורגועה. ניסיתי לשאוב בכמה משאבות אך לא כ"כ הצלחתי ולא היה לי נעים כל הקטע הזה אז ויתרתי.. אני שואלת: האם יש סיכוי שאוכל להמשיך בהנקה ללא כאבים וגודש? האם שווה להמשיך ולהתעקש על הנקה כאשר אני סובלת והיא כבר אוכלת מטרנה לאחר כל הנקה?

1טלטלים

New member
אוי...נראה שאת עוברת תקופה לא קלה

בכלל... ראשית כל ,כל הכבוד על הנחישות וכוח רצון! תראי קראתי את הסיפור שלך ,מאוד עצוב לי שסבלת כאשר הנקה אמורה להיות דבר מהנה ופשוט ולא כואב ואני עצובה בגלל שיש אנשים שעושים שם רע למקצוע ולא ממש עוזרים.(כולל אחיות בטיפת חלב שחושבות שיודעות הכל(לא כולן!!!)). ניתן לנסות להציל הנקה ,אך יהיה חשוב שתפני ליועצת הנקה מוסמכת ו...שאר דברים יהיו תלויים בך וברצון שלך להניק,בכוח התמדה וסבלנות(ויש לך כאלו אפילו בשפע!!!)... שלחתי לך מסר,דברי איתי. אמא של טל

sagitlaleche

New member
ההנקה לאן ../images/Emo20.gif

באמת נראה שאתם עומדים בצומת דרכים, ואת צריכה לקבל החלטה איך להמשיך ולאן לפנות מכאן. תינוקות רבים שאינם תופסים טוב את השד מצליחים לינוק תקופה קצרה, בדרך כלל עד קפיצת גדילה, ואז כשהם צריכים להעביר לשד ולגוף האמא שיש צורך בייצור חלב נוסף, מפאת תפיסה שאינה אופטימלית, המסר לא מצליח לעבור, האמא לא מצליחה לייצר את כמות החלב שהתינוק זקוק לה ויש לנו תינוק רעב. לשמחתי, קיבלת שירות טוב מיועצת הנקה מוסמכת IBCLC וזה מצויין. לא תמיד ניתן לקבל שירות טוב בטיפת חלב מכיוון שצריך נסיון קליני רב, ולאו דווקא בגלל חוסר רצון לעזור. אני מציעה לך לחזור ליועצת ההנקה שנפגשת עמה בעבר (מה שמה?) להמשך טיפול. למרות שאת צריכה לשלם שוב, בדרך כלל ביקור חוזר עולה פחות כסף ושווה כל אגורה. האם שווה להמשיך ולהתעקש על הנקה? זו השאלה שאת צריכה לענות עליה. האם שווה לך? האם שווה לתינוק? מה יתרונות ההנקה עבורך? מציעה לך להציץ באתר האינטרנט של ליגת לה לצ'ה הבינלאומי.

רציתי להוסיף עוד משהו

כשהשד גדוש החלב יוצא מאד לאט, אבל במשך היניקה (במקרה שלי - השאיבה) כשהשד מתחיל להתרוקן (כ-5 דקות אחרי שמתחילים לשאוב/לינוק) הזרימה גדלה בצורה משמעותית וקל יותר וגם לא כואב. הבעיה היא באמת כשהשד גדוש ואולי היניקות הראשונות מעייפות את הקטנה שלך וכשבאה הזרימה הטובה היא כבר לא מקבלת אותה. וזה גורר שוב גודש כמו שרשרת בלי סוף. ובנוסף התחליף לא עושה אותה ממש ממש רעבה ליניקה ארוכה ורצופה. אני לא יודעת למה יש אנטי ממשאבות או משילוב משאבה עם יניקה, לדעתי זה עדיף ממתן תחליף גם מבחינה תזונתית וגם מהעובדה שזה שומר על כמות חלב טובה וסדירה. וזה גם מקל על הגודש ונותן אפשרות לשלוט על האי נוחות והכאב (אפילו למנוע אותם!)

למעלה