ההלבשה שהתנפחה

סיגלי41

New member
ההלבשה שהתנפחה

שולחת, באיחור, תמונה של ההלבשה שהתנפחה לאחר שטיפת הרצפה ה ר א ש ו נ ה לאחר תום הבניה. בבקשה תגובתכם. המנקה לא השתמש בחומצות ולא הציף את הרצפה. בוודאות.

לצערי זה ממים. ללא ספק.

לאור הניסיון שלנו והידע הרב שנצתבר הן מהפורום והן מביקור בהרבה בתים, למדנו כי מים הם הגורמים להתנפחות עץ, MDF ודומיהם. זה רק ממים. בימים אלו אנחנו מתחילים לייבא דלתות מאיטליה, בדלתות אלו מסופקים סנדלים פלסטיים אותם מרכיבים בין הדלת לרצפה במטרה למנוע את ההתנפחות שאת מציגה. שרון

calila

New member
לשריונית יש משקופי עץ?

אני חשבתי שלשריונית אין משקופי עץ אלא מתכת, אני טועה? אם אני מזמינה דלת פנים של שריונית, האם היא תגיע עם משקוף מתכת, עץ או פלסטי?

לשריונית חסם יש חידוש והוא...

שריונית חסם החלה לייבא/לייצר דלתות עץ עם משקופים מאיטליה.. טרם יצאנו בקמפיין היות ואנחנו מכינים את אולמות התצוגה קודם. השיווק יחל בתחילת 2009, אבל כבר יש לנו הרבה לקוחות. ניתן לקרוא עוד בכתבה שכאן. עברנו כברת דרך, ממש מסע שלם עד שהגענו לרמות אותן ביקשנו. יצרן איכותי, בשיטות ייצור ירוקות, ועוד הרבה תכונות טובות. הדלתות תהיינה מצופות פורניר אמיתי. בימים אלו, אנחנו עובדים גם על להביא ללקוחות דלתות למינטו. דלתות העץ אינן תחליף לדלתות המתכת האיכותיות שלנו, דלתות העץ מהוות נדבח נוסף בסל המוצרים אותו אנו בונים עבור הלקוחות באשר הם. כמו שמשנת 2001 הובלנו את השוק לכיוון הדלתות המעוצבות עם החלונות, כך נוביל את השוק לכיוון של דלתות פנים איכותיות יותר. בברכה, שרון דרורי

סיגלי41

New member
אבל זה לא עוזר לי עכשיו!!

מה אני יכולה לעשות עכשיו? יש לציין, שהיצרן הסכים להחליף, על חשבוני, את ההלבשות, אך מי יתקע לי כף שגם החדשות לא יתנפחו???

זה לא תקין מחד, אבל סביר מאידך.

כיצרנים אנו מתריעים ומזהירים כל לקוח שרוכש מוצר העשוי מעץ/MDF/סיבית או כל דבר שהוא רגיש לשמש או מים. זו הנחיה כתובה. (לדוגמה, ראי הערות באדום הכתובות במפרט הטכני לדלת עם פורניר של חברתנו). זו הנחיה שקבלו כל המשווקים המורשים שלנו, ואם הם לא עשו כן, יהיה עליהם לשאת בתוצאות. זה כתוב בתעודת האחריות של החברה, אותה ניתן ומומלץ (ע"י המועצה לצרכנות, אמון הציבור וכו') לדרוש לפני ביצוע העסקה. כך גם יצרן הדלתות שסופקו לך היה אמור לעשות. מאידך, ישנם דברים שנתפסים כמובן מאליו כמו: "עץ ומים לא הולכים ביחד". זה משהו שמגיל קטן אנחנו לומדים, מים גורמים לעץ לצמוח. מים גורמים לעץ להתנפח. הבעיה מחולקת לשלושה חלקים: 1 - אתם שלא שאלתם את היצרן בזמן הרכישה ושלא התרעתם בקבלן הניקיון. 2 - קבלן הניקיון שיודע ומנוסה במקרים כאלו מתנער מכך שהוא עבד עם כמות גדולה של מים. (וע"פ התמונה הסיבית/MDF או מה שלא יהיה) בא במגע עם הרבה מים ולא ניתן להכחיש זאת. זה לא קרה משטיפה קטנה ורגילה. 3 - היצרן שהתקין את המשקוף ללא סנדלי הפרדה בינו לריצוף. ולא מיגן את החלקים עם סיליקון או כל חומר מבודד יעיל אחר. במידה ואין לו סנדלים היה עליו להתקין את המשקוף בגובה 5 מ"מ מהריצוף לפחות ואת החלל למלא בסיליקון. במבחן המשפט, ונתקלתי בו המון כאשר נוחכתי במשפטים של חברות המתעסקות בעץ, שופט יפסוק כי יש שלושה צדדים אחראים לעניין כפי שציינתי לעיל. הפניה שלך ליצרן צריכה להיות ברוח הזו; "אתה התקנת את הדלתות, אתה יודע מה הן ההנחיות שלך ועל המתקין שלך מוטלת האחריות ליצור הפרדה בין המשקוף לריצוף". הפניה שלך לקבלן הניקיון צריכה להיות ברוח הזו; "אינך תמים ואתה יודע טוב מאד (לאור ניסיונך הרב) כי מים מזיקים למשקופים, ואתה לא התרעת בפני אלא ביצעת את עבודתך בחוסר אחריות וחוסר תום לב". שניהם כולל את צריכים לשאת באחריות. רוב האחריות מוטלת על היצרן היות והוא לא ביצע את ההתקנה כראוי. היצרן גם לא התריע בפניך על הרגישות של המוצר למים. פני לשניהם בכתב ונמקי את הערותיך. דרשי מהם השתתפות בתיקון. היה וסרבו, היות ואת לא יצרנית ולא חברת ניקיון, שופט גם יוצא מנקודת הנחה שאת לא מנוסה כמוהם. דהיינו, חוסר הענות מצידם מצדיקה הגשת קובלנה (תביעה קטנה). הערה: לעניות דעתי, החלפת המסגרת איננה מספיקה ורצוי לבדוק גם מה קרה למשקוף. לי זה נראה למינטו וייתכן שההדבקה של הציפוי על העץ נפגעה. בברכה, שרון דרורי

בינא

Member
ההתנפחות הזאת אינה של עץ אלא "מזונית"

"מזונית" הוא סוג של קרטון לחוץ המיוצר בשכבות. החומר הזה אינו מסוגל לקבל מים ולכן אפילו רטיבות מרצפה לאחר שטיפה תביא לתוצאה שרואים בצילום. עם דיקט או MDF לאחר שטיפה אחת זה לא היה קורה וגם לא היה נראה כך. מה שרואים בתמונה זה היפרדות של שכבות הקרטון הלחוץ, אחד מהשני וכך נוצר ה"ניפוח" של החומר. זכותכם לבקש החלפה של ההלבשות האלה מהיצרן/יבואן במידה וקיבלתם בכתב הצעת מחיר בה כתוב "הלבשות עץ או MDF". במידה ולא מוגדר ממה עשויות ההלבשות בכתב, עדיין יש לכם זכות לבקש ולשרון דרורי יש אפשרות לעזור במקרה זה...

סיגלי41

New member
כיצד יכול שרון דרורי לעזור?

הרי שילמתי במיטב כספי על הדלתות כולל ההלבשות. אמנם לא מוגדר חומר ההלבשות, אבל האם לא ברור ומובן מאליו שיהיה מחומר שיכול לבוא במגע עם מים? או שמא, עלינו להזהר ולא לנקות את הבית? היצרן טוען בחוזה העבודה שאין אחריות על דלתות שהורכבו לפני ריצוף ולא מציין דבר הקשור לשטיפה. תודה לכם.

binbal3011

New member
אין שאלה זו תקלת יצרן

מה זאת אומרת "אין אחריות על דלתות שהורכבו לפני ריצוף ולא מציין דבר הקשור לשטיפה"?? ההרכבה היתה לפני ריצוף או לא לפי ההוראות של היצרן? מי הרכיב - לא היצרן או מרכיב מטעמו? בנוסף ברור שמים לא אמורים ליוצר נזק כזה, הטענה שלו מגוחכת וגובלת במרמה כלפייך! זה כמו לכתוב שמכונת כביסה לא תתקלקל במגע עם מי הכביסה... ברור ששוטפים רצפה עם מים ואם הוא לא הנחה אותך אחרת הוא אחראי! את חייבת להתעקש שיחליף את ההלבשות על חשבונו וכן לברר את החומר שבשימוש. בנוסף בררי אצל מי עוד עשה עבודות והאם זו פעם ראשונה.

סיגלי41

New member
לא, לא פנדור.

חברה גדולה אחרת,שלא תאהב פגיעה בשמה הטוב. אשת המכירות שלהם אמרה לי שהיא לא מבינה למה לא ממליצים להתקין אחרי הפוליש (אגב, הריצוף שלי הוא גרניט פורצלן ולא נזקקתי ל"פוליש", אלא לשטיפה רגילה).

calya

New member
סליחה על המגעילות אבל לא מבינה מה עניין

השירשור הזה לפה. ממליצה על פורום שיפוץ ובניה שנועד לדיונים הטכניים האלו... בהצלחה.

בינא

Member
זו לא "מגעילות", אלא אי-הבנה בסיסית שלך

מדובר על דלת חדשה במבנה חדש. גם את תרכשי דלתות פנים לקראת סיום הבניה של ביתך. לכן חשוב שתראי מה קורה כשרוכשים סוג דלתות לא טוב / זול / בנוי מחומרים שאינם מתאימים ו/או אינם טובים למטרתם. הרבה פעמים מראית עין אינו מספיק וחייבים לבדוק ממה מורכב האלמנט שנקנה ובעיקר חומרים מוגמרים שנראים יפה בעיניכם אבל עשויים מכל הזבל של העולם. התראה לידיעת כולם: הרבה מאוד מהיבוא שמגיע לארץ בצורה של אביזרי בניה גמורים, מיובא ע"י יבואנים שמנצלים מצב של יצור לא תקין במפעל שמבצע מכירה מוזלת באירופה או בארה"ב או בכל מקום אחר בעולם. היבואן הישראלי רוכש בזול ומוכר ביוקר כ"מוצר מיובא באיכות מעולה" והישראלי המצוי שעדיין חושב ש"תוצרת חוץ" טובה יותר, רוכש את המוצר שגם אינו תקין וגם אין לו "אבא", כי אותו יבואן יעשה הכל כדי להתחמק מאחריות ויאשים את כולם, כולל הקונה בפגיעה במוצר "המעולה " שלו.

זו פעם ראשונה שאני חולק עליך בינא.

מה שכתבת על יבואנים כל כך לא נכון שזה ממש לא אופייני לך. אני אגלה לך סוד. כל הדלתות שנתקלתי בהן ושנפגעו ממים היו תוצרת ישראלית נטו. אני נוטה להאמין שאתה יודע שאני מבקר ביותר בתים בשבוע ממה שאתה עושה בחודשים רבים, כך שהידיעה שלי היא רבה בתחום. כל הליקויים תמיד אבל תמיד נובעים מאותן הסיבות: 1 - לקוח שלא יודע לשאול בעת ביצוע העסקה. 2 - ספק שלא מתריע בעת ביצוע העסקה. 3 - התקנה לקויה. 4 - חברת ניקיון שעשתה את הנזק. בכל מאות המקרים שאני מכיר, התופעה זהה. חקרתי הרבה מאד מקרים ולמדתי אותם טרם הוחלט אצלנו להתחיל ולייבא. אצלנו הציבו רף מאד גבוהה ליצרן אותו חיפשנו. אחרי מסע ארוך של יותר משנתיים מצאנו כזה. אין כל קשר לייבואן דלתות, ההיפך הוא הנכון, כל המוצרים המיובאים מגיעים כאשר הם עומדים בדרישות התקינה האירופאית. וכפי שאתה יודע, אירופה היא לא ישראל ולא סין. כמובן שאני כותב את זה לכאלו שמייבאים מאירופה ולא מסין. למרות שגם האיכויות של הסינים מתחילות לעלות בקצב מסחרר. תמיד, אבל תמיד יש לקחת בחשבון את כל הגורמים שציינתי בסעיפים הממוספרים שלעיל ולהלן: כלקוח: 1 - תמיד תשאל, גם אם נראה לך ואתה מרגיש שהשאלה שלך דבילית. אתה אף פעם לא יודע מה תלמד. 2 - תמיד תבקש לדעת איך מתקינים את המוצר. 3 - תמיד תתריע בפני בעלי המקצוע בביתך לפני שהם מתחילים להשתולל אצלך בבית. 4 - תמיד להיות עם היד על הדופק היות וזה שמכר לך לא יודע איך בעלי המקצוע שלך עובדים בבית. סוד קטן, לרוב גם אתה כלקוח לא יודע מה הם עושים בבית שלך כשאתה לא שם. 5 - ותפסיק להיות תמים ולהאמין שעץ לא יושפע ממים ומשמש. אין כזה דבר. ותחשבו על זה.

בינא

Member
שרון דרורי הנכבד - לא כתבתי "כל היבואנים"...

כתבתי : "הרבה מאוד מהיבוא שמגיע לארץ..." זה כמובן לא כולל את כולם. גם ההמשך כתוב על אותו חלק מהיבואנים. לגבי החברה שלך - יש לכם פאשלות אחרות...אבל לא כאלה שלא ניתן לתקן...לכן אני עוד ממליץ עליכם...

הנה כמה דוגמאות לדלתות עץ שנפגעו ממים.

אמנם הן חיצוניות אבל היי, תראו מה מים עושים לעץ. זו דלת הנמצאת במקום מקורה. לא, לא יורד עליה גשם. הדלת נפגעה ממי שטיפה. הדלת תוצרת הארץ. לא אפרסם את שם היצרן מטעמים ברורים.

שכחתי לציין לגבי התמונה הראשונה.

שימו לב לחלק התחתון. תגדילו את התמונה ע"י לחיצה עליה. בתמונה הזו ניתן לראות עוד שלת מקורה שנפגעה ממי שטיפה. הדלת פונה לכיוון צפון וממולה יש עוד מבנה, מי גשמים לא מגיעים אליה כלל.

יש לי מאות דוגמאות כאלו.

אני מחפש קטע ווידאו בו מצולם עובד של חברת ניקיון שוטף את הדלתות הפנימיות בבית חדש לגמרי. הוא שוטף עם צינור מים. שימו לב שברוב הדלתות המצולמות, יש מקל של מגב ליד הדלת.

למעלה