ההיסטריה סביב "ג'ורה"

ההיסטריה סביב "ג'ורה"

כפי שכולכם יודעים, בשבוע שעבר שודר הפרק "ג'ורה" שהיה מעין פארודיה מצחיקה (או שלא?) של הפיג'מות לסדרת הילדים דורה. החבורה רצתה ליצור קלטת ילדים, בדיוק כמו ב"פיק פיק פוק" והחליטו ללכת על גרסה ללימוד התרבות העיראקית. גולש/ת נאמן/ה החליט/ה לעשות מעשה ולהעלות את קלטת הילדים המלאה (בלי כל קטעי המסך הלבן וכד') ליו טיוב. הקישור לפניכם target=_blank rel=nofollow>http://www.youtube.com/watch?v=B29DgRs-qhw הווידאו הועלה ליו טיוב לפני 3 ימים בלבד. כבר יש לו (נכון לכתיבת שורות אלה, מניח שאם תקראו את זה בעוד 3 שעות זה כבר יעלה) 39,363 צפיות. זה אומר קרוב ל-13 אלף צפיות ביו טיוב ביממה. הווידאו הזה הופץ והפך להיות בדיחת היום, בעיקר דרך הפייסבוק והפורומים השונים. אישית אני יכול להעיד שאצלי 6 חברים שיתפו את הווידאו הזה בפחות מ-24 שעות. ואני שואל - למה?!?!?! לעשות פרק על בדיחות עדות? לשם הקהל הישראלי שלנו מכוון? זה מה שמצחיק אותו? יסלחו לי כל הפיג'מיסטים למיניהם, לדעתי 'ג'ורה' זה אחד הדברים שייזכרו מהפיג'מות. לא כל הקטעים מהעונה הראשונה והשנייה, אלא ג'ורה. אז נכון, לפני 7 שנים לא היה יו טיוב ולא היה פייסבוק ואולי אם אנשים היו עושים מהפרק "קצר במוח" איזה ווידאו מצחיק - אולי גם הוא היה הופך לקאלט, אבל אני בספק גדול מאוד. הדרדרנו כל כך, שבדיחות על עיראקים - זה מה שעושה לנו את זה? בדיחות על עדות, זה מה שהפיג'מות היו צריכים כדי לחזור לתודעה הציבורית? מה דעתכם בנושא?

אל תיקח את זה כל כך קשה

הפארודיה הזאת מצחיקה קודם כל בגלל שהיא פארודיה על דורה. התוכנית המעצבנת הזאת כנראה שיגעה את כל המשפחות שיש להן בבית ילד או ילדה קטנים. אישית אני שמעתי על הרבה בדיחות שלא הבנתי (כמו עם המהבולה אסור לך לחרפן) כי לא ראיתי את הסדרה, ומי שכן ראה התפקע מהם. נכון הם צוחקים גם על עדות, אבל כאמור, הם צוחקים. זה הכול בצחוק, הם יורדים על כל העדות. זה כמו סאות'פארק, אי אפשר לבוא אליהם בטענות כי הם יורדים על כולם כולל כולם. ואישית אני שמח שג'ורה מצליח כל כך, לא כי זה באמת הפרק הכי טוב בהיסטוריה כמו שאומרים (למרות שהוא כן נמצא בטופ 5 שלי של העונה), אלא כי עכשיו זה מחזיר את ההתעניינות בסדרה, ותאמין לי אני מכיר יותר מאיש אחד שהתחיל פתאום לדבר על הפרק וולמן ששודר אתמול. אני שומע על הפיג'מות ברחוב, במסעדות, זה ממש כיף. מזכיר לי את הפרק "רינגטון", גם סביבו הייתה היסטריה דומה, וזה מה שהקפיץ את העונה הרביעית. אגב, לרינגטון יש 78,000 צפיות, הדבר היחיד שחבל לי מכל הסיפור הוא שג'ורה כנראה יעקוף אותו. ואני היחיד שחושב שהקטעים הכי מצחיקים של הפרק הם דווקא המסך הלבן?

מהבולה אסור לך לחרפן=חטפני אסור לך לחטוף../images/Emo131.gif

בדורה המקורי, יש שועל שקוראים לו חטפני, וכל פעם שהוא מגיע צועקים "חטפני אסור לך לחטוף!" ואז הוא אומר "אוי, חבל" והולך. ממש ממש צחקתי בקטע עם ברכה.. זה היה ענק

אין ספר שהפרק הזה הצליח בענק ../images/Emo45.gif

גם אני רואה בפייסבוק אנשים רבים שמשתפים את הקישור הזה. הסיבות שהפרק מצליח: החיקויים של קובי, הפארודיה על דורה נכתבה בצורה מעולה ומי שמכיר את התכנית רואה עד כמה זה דומה וזה מרשים.

טווול

New member
אני חושבת שתשובה נמצאת בפרק עצמו

הרי הם מדגישים שם את הקטע של ימית שאומרת וחוזרת על זה שזה "גזעני" לעשות פרק שמבוסס על עדות וקובי עונה לה בצורה חד משמעית ,קובי הוא הרי עירקי והוא לא מתבייש במי שהוא ,דורה מלמדת אנגלית ואיך מתנהגים בארצות הברית או וואט אבר אז ג'ורה מלמדת מנהגים של עירקים ותשפה העירקית ורק לחשוב שזה גיזעני לעשות כזה דבר בTV זה גיזעני כי מה ההבדל בין אנגלית לעירקית למה בתודעה שלכם זה גזעני וזה לא תחשבו על זה ...... ולקחת את זה למקום שאתה לקחת את זה ,זה לקחת את זה למקום מגעיל שאני בטוח שהפיג'מות לא רצו בו.

Jen74

New member
חבל רק שהורידו את קטעי המסך הלבן

דווקא המסך הלבן מוסיף המון הומור. להוציא את המסך הלבן מהפרק זה להוציא את ההומור מהקשרו. בסך הכל, פרק משעשע לכל מי שמכיר את דורה המקורית ואולי קצת הזוי למי שלא מכיר, אבל עדיין מצחיק.
גם "הישראלים" זה המון עדתיות ולא, לא הייתי קוראת לזה גזענות. זה מה שמדבר לעמחא, לאזרח הקטן. אם תשים להם הומור גבוה הם לא יבינו, ישתעממו ויעבירו ערוץ.

barak97

New member
אני חושב שאין סיבה לחשוב שזה גזעני

יש כאן הגזמה מטורפת, צחוק עצמי של קובי ואחרי הכל זה בצחוק...

למעלה