ההורים שלי

ההורים שלי

...נראה לי שהורי קיבלו את הבשורה באופן רגוע יחסית, מעצמת ההלם. עם הדקות, השעות, והימים הם מתחילים לעכל את הנושא ומבחינים בכך שאני רצינית בדבריי ובמעשיי. אמא שלי בחרה באופציית הדיכאון-הסתגרות, וגשאני רואה את זה,כואב לי קצת. אבא שלי בחר בתגובת הכעס הפאסיבי -אלים. וזה אומר, שהוא עושה עלי מעין ברוגז שכזה, לא מדבר איתי ככה ביומיום, וכשצריך כבר לדבר, הוא עושה זאת בכעס מתפרץ. היום בבוקר, כשסיפרתי לו שאני טסה בסוף השבוע הזה לרומניה, לבחור האהוב שלי, הוא קיבל עליי קריזה והוציא את מה שהוא לא הוציא כשסיפרתי לו שיש לי בכלל חבר נוצרי. ואני? אני שתקתי. לא רציתי ללבות את האש. הבנתי שאני צריכה לתת לבנאדם לבטא את עצמו. הרי הוא לא בא להתווכח איתי פה, נכון? העמדות של שנינו בנושא מנוגדות וזה ידוע. אז אני מקווה שהנסיעה שלי הזו לא תדיר שינה מעיני הורי. הם יודעים שאני עקשנית. אבל הם גם יודעים לתת לי להרגיש אשמה מטומטמת ומשוגעת. גם יחד.

Michal7

New member
"Jewish Guilt"...

היי גליה, כן אני מכירה היטב את אומנות גרימת תחושת האשמה שההורים יודעים כה טוב לעולל לנו. אימא שלי היא רב אומן בנידון... (מה גם שהיא גדלה בפולין, כך שאת יכולה לתאר לעצמך שהיא למדה מהטובים ביותר...
) היי חזקה, גליה. זה ידוע שאלו שאנו אוהבים, והקרובים אלינו ביותר, יודעים גם כיצד הכי לפגוע בנו... טיסה בטוחה ותיהנו! מיכל פיניקס, אריזונה

blixgirl

New member
היי../images/Emo24.gif../images/Emo20.gif../images/Emo24.gif

היי חזקה...איתנה ובטוחה במה שאת מאמינה בו ויהיה בסדר,מי שאכן אוהב אותך אהבת אמת לעולם לא יפנה לך עורף...ואין לי ספק שהורייך אכן אוהבים אותך...אינכם חיבים להסכים ..הם צריכים לקבל ולהבין עם הזמן יהיה טוב יותר... זה לא קל לאף אחד...אבל אנחנו פה בשבילך ושולחים לך חיבוק עז!
בליקסי - סקוטלנד
(קר פה...
)

GalGula

New member
גליה... אני כל-כך מבינה מה את עוברת

כי אצלי היה די דומה. אמנם ההורים שלי השתדלו תמיד להכחיש את קיומו של ה"נושא", כביכול כדי לא לפגוע בי, אמא שלי אמנם פחות, אבל ה"נושא" ריחף כמו עננה שחורה מעל כל הזמן. הכי הכי כאב לי זה שאחרי שחשבתי שהם כבר התחילו להשלים עם זה ולאהוב את הבחור, אחרי שסיפרתי לאמא שלי על הפרידה שלנו - היא טרחה לציין שהיא כבר שנתיים לא ישנה טוב בלילות ושאני "החזרתי להם את החיים". התודעה הזאת היתה מבחינתי מאד מיותרת וגרמה לי לרגשות אשם לא מוצדקים. כשחשבנו על לחזור לקשר, התודעה הזאת מאד הקשתה עלי אבל לא נתתי לזה להוות גורם משפיע. בסופו של דבר נפרדנו בלי שום קשר. אבל התודעה הזאת, הלא הוגנת הזאת, תמיד איכשהו מרחפת מעל... אל תתני לזה להשפיע על מה שקורה ביניכם. זה לא הוגן. עם הזמן הדברים יהיו קלים יותר אנחנו כאן בכל מקרה

adsn33

New member
היי גליה ! ../images/Emo24.gif

אני שמחה בשבילך מאוד שהחלטת את ההחלטות האלו ואת שלמה איתן. ההורים שלך אומנם כועסים, אבל הם נשארים ההורים שלך ואוהבים אותך. אני מאחלת לך המון בהצלחה. את נוסעת בסוף השבוע הזה נכון? אז, נסיעה טובה מאוד. מקווה שתעדכני ותספרי על המתרחש.

למעלה