ההופעה בראשל"צ

Purzelbaum

New member
ההופעה בראשל"צ

וואו, יהודית, כמה התגעגתי...
בניגוד להופעה הקודמת שהייתי בה, אי שם בסוף אוגוסט, הפעם באמת התרגשתי לקראת ההופעה, וחיכיתי בקוצר רוח. הייתי יחד עם שתי ידידות שלי (סופסוף הצלחתי לגרור אנשים להופעה של יהודית, אחרי שאני מדבר עליה כ"כ הרבה...). היה מדהים... יהודית נתנה את כל הלב, למרות שהקהל - בעיקר בהתחלה - היה די יבש ומאופק, אבל כמובן שבסוף ההופעה, ב"באה מאהבה", כולם כבר עמדו על הרגליים. עמית יצחק חזר, אבל המתופף (רן שמעוני?) לא היה שם... זה יהיה קבוע מעכשיו? אני לא מבין בזה יותר מדי, אבל לי לפחות היה נראה שהחדש לא השתלב כ"כ טוב בקצב של ההופעה... הפלייליסט היה די דומה להופעה עם מתי כספי בשוני... (יכול להיות שאני מבלבל בסדר) כשתבוא אהבה תמונה (חורשות הכבשים...) איזו מין ילדה באהבתנו שוב מתחלפת העונה עם מתי כספי : מישהו - מתי כספי לא זכר את המילים, ונראה די מעופף... שיר ללא שם (דואט עם יהודית) מתי כספי לבד: עוד מעט כמעט ילדותי השנייה - הוא התבלבל בתווים בהתחלה וקינח את האף תוך כדי השיר
הנה הנה (בשלב הזה התחלתי להגיד "שמישהו ייקח לו את הפסנתר ויחזיר את יהודית!") את לא איתי...קצב ברזילאי דואט עם יהודית (אם אינך לצידי אז אני לא כלום) געגוע עיר קטנה שבתות וחגים סוף לסיפור- בביצוע מדהים האיש ההוא לא טוב היות האדם לבדו לקחת את ידי בידך הילדה הכי יפה בגן - רק יהודית והגיטרה (יהודית אמרה לקהל "נו באמת, אחרי כ"כ הרבה שנים אתם לא צריכים אותי... שירו אתם"
והלכה אחורה... אח"כ כשהקהל שר חלש, אז היא אמרה "אתם לא מספיק רוצים את השיר הזה!"
ענקית...) את עושה אותי אמא - רק יהודית והגיטרה, עם כמה הפסקות, כי הגיטרה לא הייתה מכוונת. מילה טובה רחבת הריקודים באה מאהבה - וכולם כבר היו על הרגליים. ונגמר
כ"כ רציתי שזה יימשך... יש עוד כ"כ הרבה שירים שרציתי לשמוע... אחחח, יהודית, יהודית

חחחחחח

נשמע שהמשפטים החדשים הזה הולך גם להיכנס לאוסף האינסופי שלי
שמחה שנהנית
וכמובן ירוקהההה מקנאה....

לקשמי

New member
גם אני הייתי בהופעה

אחרי שכבר הרבה זמן לא הייתי בהופעה כלשהי. מאוד נהניתי וחבל שנגמר כל כך מהר. ה"יובש" של הקהל בהתחלה, אני חושבת שזה בגלל שהיא שרה שיר לא מוכר (אני בכל אופן לא מכירה ואם אף אחד לא שר כנראה שרוב האנשים גם לא מכירים
). אחר כך הקהל "התחמם" כשהגיעו גם השירים הישנים (והיפים) יותר. הקהל היה גם מעורב, צעירים ומבוגרים כאחד, דבר שהוא מאוד יפה לדעתי ולא קורה בהרבה הופעות אחרות. ו"באה מאהבה" זה באמת שיר שמעמיד על הרגליים ועושה חשק לרקוד.

PianoGirl20

New member
ההופעה אתמול בראשון...

ההופעה היתה טובה מאוד, כמובן שנהניתי...אבל, אני לא יודעת למה בדיוק, יכול להיות שזה בגלל שהייתי כבר בכל כך הרבה הופעות שלה בשנתיים האחרונות (אני חושבת שזה כבר מגיע לסביבות ה-25 הופעות..), כנראה שיש לי אובר-דוז מהופעות של יהודית.. יחסית, ההופעה הזאת פחות ריגשה אותי מהופעות אחרות. אני חושבת שהסיבה העיקרית היא שההופעה התקיימה בתיאטרון, והופעות בתיאטרון הם הרבה פחות טובות מהופעות במועדון או בפאב ששם אפשר לרקוד ולהתפרע וממש להתנהג בצורה חופשית. בתיאטרון זה נורא מגביל, חייבים להיות נורא בשקט רוב הזמן, חייבים לשבת במקום ולא לזוז..יש בזה משהו קצת מגביל ומבאס. יהודית עצמה הייתה אנרגטית ומדהימה כרגיל, אם כי אני זוכרת אותה יותר טובה בהופעות אחרות (קשישה שכמותי...), אבל יכול להיות שאני טועה והיא הייתה בדיוק כמו בכל ההופעות הקודמות. מתי כספי בהחלט תרם לאירוע, אם כי יש בו משהו קצת מעצבן לדעתי (אבל זה בלי קשר לאיך שהוא מופיע, והוא באמת גאון מוזיקלי ברמה בינלאומית..). אז ככה, בהתחלה יהודית שרה לבד, השירים היו (לפי מה שאני זוכרת): כשתבוא אהבה, שוב מתחלפת העונה, תמונה, איזו מין ילדה, געגוע ולקחת את ידי בידך. אחרי 'לקחת', יהודית סיפרה שאת השיר הזה הלחין ידיד קרוב שלה- מתי כספי.. ואז מתי נכנס והם שרו ביחד את מישהו, כשמתי מצטרף בקול שני עם הרמוניות מאוד יפות שלדעתי היו מאולתרות אפילו. אחרי מישהו הם עשו ביחד את שיר ללא שם, כשלפני כן יהודית ניסתה לקחת איזו גיטרה ובזמן שהיא גררה אליה את הגיטרה, החוט של המגבר התנתק מהגיטרה וזה היה דיי מצחיק, יהודית גם אמרה משהו על זה שעכשיו זה 'אנפלאגד', ושאלה את מתי 'מזה אנפלגד'? או משהו כזה, ומתי אמר שזה על שמה..(אן פלאגד..) לא משנה, זה היה משעשע.. הם אז שרו את 'שיר ללא שם', עם הרמוניות מאוד מאוד יפות, ובכלל זה היה מאוד מרגש וגם מעניין לשמוע את מתי שר שיר שלא שלו. אחרי זה יהודית פינתה את הבמה ומתי נשאר לבד ליד הפסנתר המיוחד שהביאו לו לשם. הוא התחיל עם ילדותי השנייה. אני באופן אישי פחות נהניתי מהשיר הזה, ואף על פי שמתי באמת ניגן מדהים ומרגש והכל, אני דיי חיכיתי שזה יגמר ויעבור כבר לשיר הבא. האמת שהייתי מעדיפה שהוא היה עושה את 'סליחה' במקום. אחרי השיר, הוא ביקש 'אם אפשר הפעם עם מוניטור'... מסתבר שהוא בכלל לא שמע את עצמו כל השיר.. (וזה באמת לא היה נשמע ככה בכלל). אחר כך הוא עשה את 'הנה הנה', בביוצע אקוסטי רק עם פסנתר וזה היה ממש יפה. ניסיתי כל הזמן לעקוב אחרי הידיים שלו כדיי להבין איך בדיוק הוא עושה את הליווי היפה הזה.. לקראת סוף השיר הוא גם התחיל לעשות כל מיני אילתורים כאלה בסגנון של שלמה גרוניך (כשלא אומרים מילים וסתם כזה מאלתרים כל מיני הברות..) וזה ההי ממש מגניב. מתי סיים את זה ואז יהודית חזרה, וביחד הם עשו את 'סמבה בשניים' המפורסם. זה היה מאוד יפה. בכלל, זו הייתה פעם ראשונה שראיתי אותם ביחד, ואני חייבת להגיד שהם משתלבים מאוד טוב ביחד..הייתי שמחה בהחלט לראות אותם בעוד כמה שירים. לאחר מכן מתי ירד מהבמה, ויהודית נשארה לבד. היא התחילה עם 'שבתות וחגים', אחרי זה 'האיש ההוא', 'עיר קטנה', 'לא טוב היות האדם לבדו', ונראה לי שאז היא יצאה וחזרה להדרן. בהדרן היא התחילה עם 'הילד הכי יפה בגן', ואחרי זה פתאום בא איש עם ילדה קטנה לכיוון הבמה, והם הגישו ליהודית זר פרחים ענקי!! יהודית המופתעת לא כל כך הבינה מאיפה זה צץ לה פתאום ושאלה אותם אם זו יוזמה מתוכננת... היא הודתה להם מאוד ולקחה את הזר, וגם נתנה נשיקה לילדה הקטנה..זה היה ממש ממש חמוד ומרגש.. אחרי זה היא עשתה את 'את עושה אותי אמא' שהיה מאוד מתאים אחרי כל הסיפור הזה.. אחרי זה כל הלקה עלתה והם עשו ביחד את 'מילה טובה', 'רחבת הריקודים' וכמובן, איך לא- 'באה מאהבה'.. שאיתו תמיד חייבים לסיים כל הופעה. 'בבאה מאהבה' כל הקהל נעמד על הרגליים (גם אם לא רצית לעמוד היית חייב כל כל מי שלפנייך נעמד והסתיר לך..), ובזאת ההופעה הסתיימה, לא לפני שבסוף השיר יהודית שלפה ורד אדום וזרקה אותו לקהל, ואז עזבה את הבמה. לסיכום, ההופעה באמת הייתה מיוחדת ומדהימה, למרות שאין מה לעשות, הופעות כמו ההיא במצדה, או ההיא שהייתי בה בזאפה ביום האהבה לפני שנתיים תמיד ישאירו בי חותם יותר גדול. (אח, נוסטלגיה נוסטלגיה).

ואווו!!

הקטע עם הילדה נשמע ממש חמוד!!
הם עלו לבמה או שיהודית התכופפה אליה ונתנה לה נשיקה?? מה הם ענו לה? זו היתה יוזמה מתוכננת?? ואיזו מקסימה שהיא זרקה בסוף ורד אדום!!חח הלכתם אליה למאחורי הקלעים?

PianoGirl20

New member
חח, זה באמת היה חמוד..../images/Emo13.gif

הם לא עלו לבמה, הם הלכו לבמה ונתנו ליודית את הזר, ואז האבא הרים את הילדה ובהתחלה יודית כזה לחצה יד לילדה, ואז התכופפה קצת ונתנה לה נשיקה על הלחי והילדה גם נתנה לה..זה היה ממש ממש חמוד!.. לא יודעת מה הם ענו לה כי לא שמעו אותם בכלל, אבל אני בטוחה שזה היה יוזמה מתוכננת. וכן, זה היה ממש יפה שבסוף היא זרקה את הורד האדום לקהל.. ולא, אחר כך לא הלכנו אליה אל מאחורי הקלעים, זה קצת בעייתי במקום מסוג כזה כי זה תיאטרון, והאמת שזה גם לא כל כך התאים הפעם.. אולי בפעם הבאה..

tiramisu1

New member
כל פעם שאני רואה "האיש ההוא" לוקח לי דקה

להיזכר שהיא לא עשתה גרסת כיסוי לשלמה ארצי ושזה שיר אחר. לא יכלה לחשוב עוד קצת על שם מקורי?
ולדעתי "באה מאהבה" ממש ממש מיותר בהופעות.

דבר עם אהובה עוזרי.

אחרי הכל היא זו שכתבה את השיר. כמו הנטייה הרגילה של יהודית לקרוא לשירים בשמות שהם בעצם שורות מתוך השיר <למשל : "חורשות הכבשים", "שקרים שקטים", "הירוק היום ירוק מאוד" וכו'> הייתה תקופה שהיא קראה ל"האיש ההוא" - "חלף הזמן". ובאה מאהבה מיותר? טווווווווווווווווווב... זה כמו שתגיד ש"סליחות" מיותר.

אגב...

כתבת שהיא עשתה הפסקות ב"את עושה אותי אמא" כי הגיטרה הייתה לא מכוונת. זה הזכיר לי את ההופעה הראשונה שהייתי בה, בבארבי בכ"ס. בהדרן הראשון יהודית לקחה את הגיטרה ורצתה לנגן את "שיר ללא שם", ובמשך איזה שתי דקות היא ניסתה לכוון את הגיטרה, שהייתה לא מכוונת... מנסה ומנסה ומנסה, ובסוף התייאשה, ולקחה גיטרה אחרת. האמת שלדעתי צריך להיות לי איפשהו וידאו של זה שצילמתי.

למעלה