ההופעה בזאפה...

ההופעה בזאפה...

(מצטערת, אין תמונות...) אז מה היה בעצם? יום ארוך ומתיש שנגמר בסופו של דבר בהופעה מעולה, במקום די נחמד (פעם ראשונה שלי בזאפה). אותו הרכב כמו בהופעה בקמלוט, כלומר - עמית יצחק (גיטרה) ואלון פרידמן (קלידים) היחידים מההרכב המקורי, אז קיבלנו את ישראל נחום המתופף הנהדר (למרות ששוב - רן מאוד חסר לי בזמן האחרון, אבל זה לא משהו אישי) ומיקי ורשאי (בס), שמוכיח את עצמו לאט לאט בפניי. אנרגטי, חמוד, חייכן, וגם אפילו מניע את השפתיים מידי פעם, למרות החוסר במיקרופון. הביצוע של "עכשיו הכל בסדר" היה חסר לי מאוד, אבל... ויש אבל גדול. לפני זה תבינו קצת את הרקע - השירים של יהודית באים אצלי לפי תקופות. תלוי במצבי רוח ובתקופות בחיים, אבל יש שניים שתמיד ישארו אצלי מקום ראשון, שהם בעצם בין הראשונים ששמעתי, שזה "באהבתנו" ו"אהבה יומיומית". בהדרן הראשון, אחרי שקיבלנו ביצוע יפהפה כתמיד של "שיר ללא שם", היא שאלה כרגיל "מה אתם רוצים?" ואני לא התאפקתי ואמרתי שהפעם אני אקבל את השיר שאני אוהבת, וצעקתי "אהבה יומיומית". והיא התחילה לשיר, ואני התחלתי לרעוד (חברה הכי טובה שלי הייתה די בהלם מזה. וגם אני.). השיר הזה מסמל מבחינתי כל כך הרבה, הוא העביר איתי הרבה תקופות קשות בחיים שלי, ונתן לי כל כך הרבה אנרגיות. "אתה יודע מי אני יודעת מי אתה הכל בסדר" לשמוע אותה שרה את זה בלייב זה פשוט חוויה שאי אפשר לתאר. מבחינתי זה היה השיא שלי, אני יכולה לא ללכת להופעות עכשיו לפחות שנה (לא שזה יקרה...
) שאר ההופעה, לפני ואחרי, הייתה כרגיל - מדהימה. בהחלט הצליחה לשפר את הטעם הקצת מר שנשאר מהקמלוט, והביאה איתה אנרגיות חדשות ואם זה אפשרי - עוד המון המון אהבה ליהודית. המקום היה נחמד, המחירים מופקעים, אבל אווירה נחמדה. אין הרבה מה להרחיב במילים, אבל באופן כללי היה מאוד טוב, הקהל היה מאוד חם (כולל הזוג שישב איתי בשולחן ולא הפסיק להתחרמן... טוב, יום האהבה, אין מה לעשות) ומאוד אוהב כלפי יהודית, ובסה"כ הייתה הופעה מאוד מוצלחת. אני מאוד נהניתי, והערב הזה היה אחד המדהימים מבחינתי. אז שיהיה לכולם לילה טוב. והפסדתם!
(אני סתם רעה)

הרגילה פחות או יותר...

אם אתה מתעקש, אני חושבת שזה היה משהו בסגנון הזה (יכול להיות שאני מתבלבלת בסדר) בך לא נוגע מילה טובה דרך המשי באהבתנו לקחת את ידי בידך איזו מין ילדה תמונה האיש ההוא צא מזה שבתות וחגים לא טוב היות האדם לבדו געגוע 4 לפנות בוקר רחבת הריקודים באה מאהבה הדרן : שיר ללא שם אהבה יומיומית (
) את עושה אותי אמא מישהו (הלהקה חוזרת) ארץ טרופית יפה בוא לריו הדרן II : הילדה הכי יפה בגן (אחרי שמישהו שישב מאחוריי מ-מ-ש התעקש על זה) סליחות וזה פחות או יותר הפלייליסט הרגילה, רק שוב נציין - היה חסר את עכשיו הכל בסדר.

הוא לא היה בכלל בפלייליסט...

בכל הסיבוב, עד כמה שאני יודעת. ואם יורשה לי לומר - וטוב שכך. אחד השירים היותר מדכאים והעצובים שקיימים. ברור שהוא מתאים לשמיעה, בזמנים מסויימים, אבל יש את "שבתות וחגים" שהוא הרבה יותר מרגש, הרבה יותר יפה, והרבה יותר נעים לשמיעה, ולפחות אותו היא מבצעת.

וגם...

אם כל הכבוד לעדי כהן, לפחות את שבתות וחגים היא לא הרסה. את הגרסה שלה לסוף לסיפור אני לא מסוגלת לשמוע בלי שיהיה לי רצון עז לבעוט או לירות ברמקולים. אני מבינה למה יהודית לא מבצעת אותו, כי הרסו אותו. אחד העיבודים היותר מזעזעים שנוצרו אי פעם, וזה מוציא את כל החשק לשיר אותו.

clevelandrocks

New member
כמה דברים

קודם כל, למה את רואה כוכב נולד???!!! דבר שני, דווקא אחרי ביצוע לא טוב, יהודית צריכה להראות איך עושים את זה נכון. דבר שלישי, אני דווקא חושב ש'סוף לסיפור' יותר יפה מ'שבתות וחגים' (היפה בפני עצמו)- מה תעשי לי? ודבר אחרון: מה הבעיה בשירים עצובים?

וואו, אתה קצת תוקפני...

1. אני לא רואה כוכב נולד. ראיתי במקרה את הגמר כשהייתי בצבא, אין מה לעשות, מנצלים איכשהו את הקשר היחיד שיש עם הסיביליזציה באיזור הנגב. (ובד"כ אני מעדיפה לשמוע ביצועים של שירים טובים משם ע"פ המלצה, בגלל זה שמעתי את שבתות וחגים) 2. אולי אתה צודק. אבל לפי דעתי הפלייליסט של המופע מצויין, ולסיים את המופע (לפני ההדרנים) עם באה מאהבה זה הרבה יותר טוב מסוף לסיפור. וחוץ מזה שהפלייליסט יחסית "כבד", לא יותר מידי, אבל להביא עליו את "סוף לסיפור" בנוסף לכל שאר הפלייליסט (ושים לב לפלייליסט שכתבתי, המעברים בשירים הם מספיק חדים, ככה שלהוסיף את סוף לסיפור, צריך להוסיף עליו שיר שיהיה שמח אח"כ ואין עוד שיר מספיק טוב בשביל להיכנס לפלייליסט של המופע הזה), זה מכביד, זה נותן הרגשה אומנם של התרגשות עמוקה, אבל של עצב. 3. אני לא אעשה לך כלום, הבעתי את דעתי, אני חושבת ששבתות וחגים הרבה יותר מרגש, אולי כי אני מזדהה איתו (חס ושלום רומן עם גבר נשוי, אבל עדיין) ועם העצב המהול שיש בו, וסוף לסיפור הוא פשוט שיר עצוב, שיר מסכם, שיר כואב ושיר שהמילים שלו יחסית לא מדברות אליי, זה הכל. 4. אין שום בעייה עם שירים עצובים, אבל שוב - זה כאילו מסכם איזה פרק חיים מסויים, דבר שאני מעדיפה להימנע ממנו, להשאיר דברים פתוחים. אבל זה לא פורום פסיכולוגיה, אז אני לא אתחיל פה בסיפורים מיותרים, רק אגיד ואומר שוב שזה מכביד לשמוע דבר כזה, ועוד בערב שאמור להיות כל כך מדהים. תנסה ללחוץ עליה בהופעה הבאה שתהיה לשיר את זה, אולי היא תעשה את זה.

למעלה