נוסע ונוסע ללא תכלית בתחתית ../images/Emo168.gif
ערן צור בהופעה 28.07.06 כבר הרבה שאני מקטרת שאני רוצה הופעה של ערן לבד עם ההרכב, בלי אירוחים של אף אחד [עם כל הכבוד לשלומי שבן], בלי שינויים רק ערן רם ושי, הנה ביום שישי קיבלתי את ההופעה שכ"כ רציתי ובגדול! אז אחרי ההופעה הדי טובה במעבדה, עם אירוח של יוני הגעתי ליום שישי עם עודף ציפיות מהופעה ראשונה שלי מזה הרבה זמן של ערן לבד עם ההרכב התותחי שלו. זה התחיל במופע פותח די עלוב ומשעמם של אריק ברמן, והמתח והציפיות עולים עד שערן וחבורתו עולים לבמה. והנה זה קורה והם שוב מתחילים בקצב טוב עם כרמלה גרוס ואגנר מה שישר מקפיץ אנרגיות טובות של לרקוד ולהשתולל והנה הופעה חשמלית כמו שצריך. השירים הראשונים [כרמלה, שולחן הכתיבה, המכסה הירוק] נורא מקפיצים אווירה כיפית, כמובן שרוב הקהל יושב בכסאות שלו ומהנהן בראש, אבל מה אכפת לי כל עוד לידי יש את ניצן משוגעת כמוני שכל מה שחפץ ליבה זה לרקוד ולהשתולל בהופעה של ערן? אז שהשאר ישבו להם בכיף, אנחנו נעשה את שלנו ובטוח שנהנה עוד יותר. אח"כ באים השירים החדשים מהאלבום החדש שלא כ"כ ברור מתי הוא יצא
זה מתחיל עם הג'ינס הנמוכים שגם בשיר הזה כמו בבטי אני אוהבת לנסות למצוא את אלו ששומעים את השיר פעם ראשונה ובזעזוע עמוק [אם כי פחות מבהיל מבטי] כיף גם לדעת את המילים בזמן שכולם רק בוהים ותוהים על קנקנו של השיר החדש. ומשם לשיר שבנתיים אני הכי אוהבת מהאלבום החדש, שדי חסר לי בהופעה הקודמת "גלגל"! אין לי אפילו הסבר למען האמת למה, פשוט אוהבת את השיר את המילים העוצמה, והוא כ"כ כיפי בהופעה אז ...
בכל מקרה זה נותן סימן לבאות לעוד שירים מהאלבום החדש, בכיף. ממשיכים להוא והיא ומשם לעוד שיר מהאלבום החדש "והחיים". ואז לאחד השירים היותר טובים בהופעות שערן הסביר שנורא אוהבים בסיטי הול כשהוא מבצע את השיר הזה "עלבון" השיר הזה פשוט חובה בהופעות, כ"כ כיפי איך אפשר לשבת
טוב הבטחתי בלי ירידות על הקהל אז הלאה. ירושלים אהובתי - עוד אחד מהאלבום המתקרב ועוד שיר שערן לא כתב, יהיו עוד כאלה בהמשך. והנה עוד אחד כזה דווקא אחד האהובים עלי ולא חשוב שערן לא כתב אותו "תותים"
הרכות והשלמות של השיר הזה, הלחן פה פשוט מעולה ובהופעה ביצוע מושי מושלם. טוב נו מה אני מברברת רק על השירים כל היום בלי מילים טובות לרם ושי המופלאים שנמצאים גם על הבמה ונתנו לי בדיוק מה שאני רוצה בהופעה הזאת? הופעה מושלמת [זה מה שרציתי] אז הנה מילה טובה, שניהם פשוט מעולים. רם בלי סיגריה כל הערב דבר שהטריד אותי משום מה ותעיד עך כך ניצן.... שי קטר כל הערב מעשן חופשי, עושה עבודה מופלאה על התופים. הרכב מושלם כבר ציינתי? [לפחות מבחינתי] עוברים לשירים השקטים יותר עם שיתוף פעולה של הקהל עם הלה לה לה בערב ב' כסלו, ואז לשיר האחרון בערב שערן לא כתב, "על קו העימות" כאן ערן מספר שלא ידע שנשארו שירים לא מולחנים של ענבל ז"ל והוא שמח מאוד לקבל לידיו את הטקסט הזה. שיר אדיר, אקטואלי מאוד וזה אחד הדוגמאות הטובות יותר לזה שנשים כותבים יותר טוב לערן... [דוגמאת יונה וולך וענבל, למרות שבמקור השירים לא נכתבו לו...]. ואז הוא אז החלק הכי טוב של הערב חלק הרוק לחלוטין תקפצו ותשתוללו [למרות שאתם קקות יושבים על כסאות, אופס...] קרבות תרנגגולים, ערב חולה בביצוע מעולה לא שיש ספק שם, והגיטרה של רם כ"כ מעולה בשיר הזה, ושומעים כ"כ טוב, ופשוט נפלא
, קיץ, עולה שהוא גם מהאלבום החדש וגם הזוי משהו..., קצת רגיעה בלילות של ירח מלא, וירידה להדרן עם תמונה אימפרסיוניסטית שוב שיתוף פעולה עם הקהל רק שהוא לא ממש יודע מתי להכנס, וכל פזמון שר "הכל לכדי" למרות שזה אמור להיות רק בסוף, נו שויו שיהיה. ביצוע ענק כיפי לרקוד, והנה נגמר לו החלק הראשון של ההופעה
בשלב זה של ההופעה אני קצת בהלם, הופעה שלמה עברה ועוד לא שמענו את פרפרי תעתוע? מה נסגר שם? אז הנה חוזרים מההדרן, פרפרי תעתוע ביצוע מושלם שמכפר עד מאוד על הביצוע של השבוע לפני עם יוני בלוך הורס על הפסנתר. הפסנתר פשוט לא מתאים לשיר הזה!!! הגיטרות כן, תופים כן! פסנתר פשוט לא!~ אז זהו היה סוגשל פיצוי. מפרפרים מעבר טבעי לציפורים השיר האחרוןל לערב מהאלבום החדש, הסינגל השני שיצא מתוך האלבום הזה, כמובן מדובר בכן לציפור. הלחן של כן לציפור חביב כזה קצב אבל לא רוק שאנחנו מורגלים של ערן, ניצן קצת מתחרפנת גוררת אותי לטירוף, היה מזעזע
[מבחינתנו]. ולסיים את ההופעה עם עוד שני השירים הכי הכי מקפיצים RUSH TIME - שהיה חסר לי מאוד בהופעה הקודמת, ורטוב וחם. הם יורדים מהבמה ואז חלק מהקהל הקקה [כן ההוא שהבטחתי לא לרדת עליו] פשוט קם והולך... אנחנו בשלנו ממשיכים לקרוא לערן וחבורתו לחזור לבמה לעוד כי פשוט כיף וחייבים עוד. בתחילת ההופעה בערך אמרתי לניצן שאחד השירים שנורא חסרים לי בהופעה זה "תכלית בתחתית" שמחתי לשמוע אותו מבוצע בחלק האחרון של ההופעה, נורא התאים לי לאותו רגע להתשחרר עוד קצת רגע לפני הסוף. ואז כהרגלו בקודש ערן שואל את הקהל מה הוא רוצה לשמוע ובכ"ז לא סוטה מהפליי ליסט שלו ומסיים עם ערב שחור. כי מה לעשות זה פשוט מושלם לסיום, ושיר מקסים. זהו הסתיימה לה עוד הופעה של ערן, עוד לא בסיבוב החדש כי אין אלבום חדש אבל כולנו נקווה שבקרוב המלחמה תסתיים הדיסקים ישחררו מהמקום בו נשבו בעל כורחם בכרמיאל, ויהיה לכולנו רק טוב עם המוזיקה הנהדרת שלו.