ההההאאא!!!!!!!

beagle

New member
ההההאאא!!!!!!!

93 ביסודות תורת ההחלטות!!!! 93! 93! 93! מי גאונה! מי!!!! טוב, כבר המגלומניה עוברת. שניה... תשעים ושלוש!!!!!!! זהו. עבר.

shonshon5

New member
אני נראה לי שזה יופלה-דייאט... |יין

או אולי השמן-כמהין.. ההוא שמשמש ובא ממישורי טוסקאנה.. הא, ביגל?

beagle

New member
לא מישורי טוסקנה...

עמקי פרובאנס. ויש עוד שבוע עדש שיגיע למקום חפצו (או יותר נכון - למקום חפצי...). זה לא המטרנה, ולא היופלה. זה העצבים שחטפתי כשהוצאתי במבחן אחר, על אותו נושא (קורס מידע בתהליכי קבלת החלטות) רק 73, וזה עוד כשיצאתי עם הרגשה טובה מהמבחן! רציתי להוכיח לעצמי משהו

עטרה

תיזהרי שאמא שלי לא תשמע אותך, כי אני הסכמתי לאכול רק סימילאק, וירקתי את המטרנה כמו מזרקה

beagle

New member
קצת הסתברות, קצת עצי החלטה,

קצת לוגיקה פשוטה, קצת תורת המשחקים. אבל בתורת המשחקים, ממש לא לעומק - דילמת האסיר מלחמת המינים, המשחקים הפשוטים ביותר. נורא מעניין. רוצה הסבר (אני גרועה בלהסביר, אבל אני יכולה לנסות בלי להכנס לתיאוריות המתמטיות)?

Druyanizem

New member
נשמע מעניין מאוד

כן הייתי רוצה הסבר ואם בא לך גם עם נוסחאות מתמטיות

shonshon5

New member
פפפשששטט.... שווה, שווה... ../images/Emo106.gif

דילמת האסיר - מוכר וידוע מימי נעורי אבל מה הקטע עם מלחמת המינים? ממש לא מוכר לי בקונטקסט נשוא הדיון.. פרטי ונמקי! נו, אפשר גם בכלליות, בלי פיתוח חלופות.. אבי, יועץ רה"מ לחליפות ואופנה עילית.

beagle

New member
אוקיי, תן לי להזכר.

דילמת האסיר: שני אסירים נלקחים לחקירה. אם אחד מודה, והשני לא - זה שהודה יוצא לחופשי, השני מקבל 10 שנים בכלא. אם שניהם מודים - כל אחד מקבל 5 שנים בכלא. אם שניהם מחזיקים מעמד ולא מודים - שניהם יוצאים לחופשי (חוסר ראיות). אין אפשרות לשיתוף פעולה, כלומר, הם לא יכולים לתאם עמדות. הקיצור - מה יהיה? האם תודה או לא? אם אתה תודה והשותף שלך לא - יצאת נשכר בהרבה. אבל השותף שלך בטח יחשוב על האפשרות הזו, לא? ואז הוא יחליט להודות, ושניכם חטפתם. אם היתה אפשרות לשיתוף פעולה, הייתם שניכם משחקים אותה חפים מפשע. אבל אין... למעשה מחפשים שיווי משקל, ואין כזה במקרה הזה. (שו"מ נאש, ע"ש ההוא שעשו עליו סרט). את הבעיות שאלה פותרים באמצעות אסטרטגיות מעורבות. הנה דוגמא למשחק שניתן לפתור באמצעות אסטרטגיות טהורות (כי יש לו שו"מ): הזמינו ממך אוכל לחבורת תיירים. אתה יכול להביא או אורז, או תפו"א. החבר שלך הוא מדריחך תיירים, והוא יכול להדריך קבוצת אירים או סינים. אם אתה מגיש אורז והם סינים, תקבל טיפ של 100 ש"ח, והחבר של 70 ש"ח. אם אתה מגיש אורז והם אירים, תקבל טיפ של 20 ש"ח, והחבר של 60 ש"ח. אם אתה מגיש תפו"א והם סינים, תקבל טיפ של 20 ש"ח, והחבר של 80 ש"ח. אם אתה מגיש תפו"א והם אירים, תקבל טיפ של 20 ש"ח, והחבר של 70 ש"ח. אם תסדר את הסכומים במטריצה תראה שיש אופציה שהיא השיווי משקל - אורז לסינים. וזה בלי המתמטיקה (אני יותר מדי עייפה מלחשוב על הסתברות כרגע). ולאבי - מלחמת המינים היא : לזוג יש שתי אפשרויות - ללכת למשחק כדורגל או לאופרה. אם הם מתפצלים, וכל אחד הולך למקום אחר - שניהם מדוכאים מרוב געגועים לבני זוגם, ואין להם כל תועלת מהערב. אם הם הולכים לאופרה, הגבר נורא נהנה, נניח תועלת 5, והאשה ישנה כל ההופעה, אבל שמחה להיות עם בעלה, אז התועלת שלה היא 3. אם הם הולכים לראות כדורגל, האשה באטרף לא נורמלי, והגבר מתעצבן שמפצחים לו גרעינים באוזן, אבל לראות את אשתו מקללת את השופט מזרים לו את הדם לכיוונים הנכונים. אז התועלת שלו 3 ושלה 5. הקיצור - לאן ילכו? אחלה דילמה

Druyanizem

New member
את יודעת...

זה מזכיר לי בצורה כלשהיא תיכנון ליניארי. לומדים את ב-3 יחידות מתמטיקה... אבל זה עדיין מגניב. יענו מה צריכים לעשות מכל דבר כדי לקבל את התועלת המירבית

astral travel

New member
טוב אז התשובות שלי הן כלדהלן:

דילמת האסיר: אני שותק, ובונה על חוסר ראיות - אם הייתי מבצע פשע עם מישהו - סביר להניח שהמישהו הזה מספיק אינטיליגנטי והקשר ביננו מספיק חזק בשביל לא להודות - ועל זה אני מתבסס. לא הייתי בוחר שותף לפשע שאיני יודע ממה לצפות בו בסיטואציות כגון אלו... דילמת המינים: כדורגל. גם באופרה וגם בכדורגל יש איזון של 3 לכאן ו-5 לכאן - אבל בכדורגל יש גם בסוף הערב סקס יותר טוב.

ליטן א

New member
אלא אם כן הקבוצה מפסידה ../images/Emo4.gif

ואז האישה באה מעוצבנת הביתה, הגבר, כדי למנוע אי-נעימויות, הולך לישון בסלון...

אוי וי זמיר

תורת ההחלטות, בבקשה תגידי לי שזה רק בתיכון שלך (דמיון מפותח יש לי)?

למעלה