ההדרים שלי

ההדרים שלי

שלום, עצי ההדר שלי (תפוז, קלמנטינה, לימון ואשכולית) לא מוציאים עלים חדשים! התפוז והקלמנטינה כבר חודשיים אצלי ולא הוציאו אפילו עלה אחד, בדיוק הפוך העלים שלהם מתחילים להיות צהובים. האשכולית הוציאה לבלוב אבל רוב העלים התייבשו או התנוונו. והלימון, בינתיים נשאר אותו דבר. מה לעשות???!!! אני שולח למי שרוצה קישור למתכון לאבקת השרשה טבעית. תודה רבה, שבוע טוב.

טסונמי1

New member
האים אלה יחורים או עצים?

מאין עצי ההדר? היכן הם נימצאים? בעציץ? אדמה? ואים באדמה איך שתלת? מה הוספת להם?

תשובות

קניתי אותם במשתלה. הם נימצאים במרפסת בעציצים גדולים והוספתי להם זבל אורגני. זה לא העונה שלהם להוציא עלים? כל עצי ההדר אצלינו באזור עכשיו פורחים ומלבלבים ורק שלי לא! זה לא פייר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! תודה רבה,

אני משקה בערך כל

שלוש ימים. ואני לא יודע לגבי השעות שמש, הם נמצאים במרפסת של חצי שמש. כמה מים בערך כדאי לשים להם? תודה רבה,

ואם כבר פתחתי שרשור אז

יש למישהו במקרה זרעים של בזיליקום שיכול לשלוח לי (שיפנה אליי בפרטי)? היום קיבלתי מהגננת מהגן של אחים שלי "שתיל" של שסק. (יש להם בגן עץ שסק וכנראה הילדים אכלו שסק וזרקו את הגרעין ליד הקיר ונהיה שמה "שתיל" של שסק) מה לעשות איתו? הוא עם שורשים שמתי בנתיים בכוס עם מים. היא גם אמרה לי שהיא תביא לי עץ "מילה" מישהו יכול לשים תמונה בבקשה? ועוד באותו עניין, ביום שישי מצאתי ליד עץ מנגו ענף שנשבר כנראה מהרוחות, ולקחתי אותו, מה אני צריך לעשות איתו? גם אותו שמתי במים. אם כבר דיברנו על עצי הדר, אני רוצה לעשות לי כמה עציצים עם עצי הדר כאלה קטנים לנוי, אולי להכין בונסאי (אני אוהב לראות עצי הדר ובעיקר שהם קטנים) מישהו יכול להגיד לי איך מנביטים זרע של קלמנטינה? תודה רבה, ופורים שמח.

oferessel

New member
"תפסת מרובה לא תפסתה"

אתה רוצה לדעת ולעשות הכל ביום אחד. מצטער ככה זה לא עובד.

../images/Emo201.gifאם אני ישאל...

כל שאלה בנפרד ויפתח לכל שאלה שרשור, תתעצבנו אם אני ישאל את כל השאלות בהודעה אחת לא תתעצבנו ואני לא יפתח סתם שירשורים. לגבי הפירות הדר כנראה היה חסר מים.

oferessel

New member
לא הבנת כנראה

תחשוב שהיית צריך לדעת את כל החומר שלמדת השנה כבר בסוכות...

מה עושים עם שתיל????

אין צורך לעשות הרכבה לעץ שסק. חקלאים המתמחים בגידול שסק,זורעים כל שנה אלפי חרצנים,משום שכל חרצן עשוי לפתח זן חדש. במידה ומצאו עץ המניב פרי מיוחד,לוקחים ממנו ענפים להרכבה. אצלי למשל,, בנערותי זרעתי חרצנים. היום יש לי עץ אחד שנותן פרי ענק ומתוק אני ממליץ לשתול את העץ. מנגו - חבל על הזמן, זרוק. עצי הדר - חייב הרכבה. כל הזרעים מפרי ההדר עשויים לנבוט בקרקע לחה. תתחיל בעציץ קטן.

למה...?

לזרוק את המנגו? אני לא רוצה שיצאו לי פירות אני סתם רוצה עצי הדר לנוי כבר יש לי 4 עצי הדר בבית, ואני לא יודע איך מנביטים את הזרעים, שמעתי שמקלפים אותם ואני לא יודע איך. תודה רבה,

drorjs

New member
ראיתי כבר מנגו שהצליחו להנביט בבית

אני ניסיתי גם ובאותה שיטה שמנביטים אבוקדו וממש לא הלך לי...

זואי11

New member
לפני המון המון שנים אמא שלי הנביטה

שני גלעינים של מנגו ויצאו מהם עצי פרי ענקים ומניבים פרי מדהים. לצערנו בית ילדותה נמכר עם העצים אבל אני זוכרת את הפירות המופלאים שלהם. יתכן שבתקופה ההיא לא היו מרכיבים בארץ מנגו (בערך 50 שנה אחורה) ולכן העצים הניבו פירות כאלו. אין לנו מושג אפילו מה שם הזן ההוא. מצטערת שלא לקחתי כמה פירות/גלעינים כשנמכר הבית, אבל לפעמים אני עוד עוברת שם, רואה את העצים, ונזכרת בערגה.

gitta

New member
זואי אולי אפשר

להסביר לדיירים הנוכחיים ולבקש מהם פרי שנשר על הקרקע. תמיד יש מנגואים שנופלים בצידי העצים, נחבאים ונרקבים. אז במקום להשליך אותם לפח הם יוכלו לתת לך גלעין או 2. זה יפתור את עניין הערגה.

למעלה