ההגירה האידאלית

• פותח הנושא ai27
  • פורסם בתאריך

ai27

Well-known member
מכיוון שהגלויות מתרוקנות להן במהירות מיהודים (86% מהיהודים גרים בישראל וארה"ב, ולעומת הפריון המרשים של יהודים בישראל - מחוץ לה היהודים סובלים מהתבוללות מואצת והמנעות מילודה)
כדי להמשיך להיות מדינה מעניינת המעורה בעולם - על ישראל לעבור מהסתמכות על הפזורה היהודית, למדיניות הגירה מתוכננת.

למעשה זה תואם לחלוטין את חזון הרצל: קהילות לא-דתיות שלא מטפחות זהות לאומית חזקה (ציונות) - נוטות מאוד להתבוללות מואצת והמנעות מילודה,
ובעקבות הצלחת ישראל - כמות היהודים שנמצאים בסכנה פיזית חמורה מצומצמת, ומצויה מלכתחילה במקומות לא אטרקטיבים: בדרום אפריקה (50 אלף יהודים) טורקיה (14000) ואיראן (10 אלף יהודים)
קהילות דתיות-אורתודוקסיות (רפורמים הם לא באמת דתיים), ממשיכות לשרוד כפי ששרדו אלפי שנים
החידוש (כל הקרדיט להרצל) הוא שקהילות ציוניות-ישראליות מגובשות, מצליחות לא רק לשמור על זהותן, אלא גם לשגשג, ולתמוך בקהילה היהודית-חילונית החלושה

אבל החלק הכי טוב הוא שבהסתכלות ארוכת טווח - מעל 70% מהמהגרים הישראלים שבים: עם הנסיון המקצועי, הכסף והרכוש שהם צברו - ומקימים בארץ סניפים של החברות שהם עבדו בהם. חלק גדול מהם משכנעים יהודים אחרים לחמוק מהתבוללות - ולהצטרף אליהם
ורוב הנותרים - היו מלכתחילה עולים שזכו בישראל לקצבאות גבוהות, התאמתם לישראל נמוכה (מתבוללים וגויים שעלו לישראל עם קרוב משפחתם, מחפשי מקלט-זמני וכו'), ועזבו כשכספים אלו אזלו
משמע - מדובר כמעט לחלוטין ברילוקיישן זמני, המועיל לישראל.

בכל שנה מדינת ישראל נולדים בערך 135 אלף תינוקות יהודיים (פלוס 4 אלף, של אוכלוסיה מתבוללת שמצבה לא ברור)
אלו מקוזזים ע"י 45 אלף יהודים שנפטרים מדי שנה,
מה שמייצר פער קבוע - שמתורגם לגידול טבעי של 90 אלף יהודים בשנה
ובהתחשב בהיקף החזרה הגבוה, הגירה שמגיעה אפילו לחצי מכמות זאת (45 אלף) היא חיובית ביותר

ניתן לבחון את הקהילות היהודיות כנייר לקמוס למקומות בהם לרוב - יהודים וישראלים מתקבלים ברצון
ועל פי מפתח ה(הגירה סבירה חלקי יהודים במדינה) לקבוע מה היקף ההגירה ההגיוני ליעדים אלו (נבחרו יעדים אטרקטיבים בלבד)
מה שיוצא מחלוקה זו - זה מפתח חצי אחוז מאוכלוסיית היעד.

נתחיל ב15 המדינות האטרקטיביות בהן קהילה יהודית גדולה - מחוץ לארה"ב (ונזכור שבכל הנוגע לרוסיה ואוקראינה - מדובר במה שיקרה אחרי המלחמה, לא במהלכה)
2114​
צרפת​
1929​
קנדה​
1509​
בריטניה​
820​
ארגנטינה​
603​
גרמניה​
593​
רוסיה​
564​
אוסטרליה​
435​
ברזיל​
217​
הונגריה​
198​
מקסיקו​
169​
הולנד​
145​
אוקראינה​
140​
בלגיה​
130​
איטליה​
90​
שוויץ​

נערך לאחרונה ב:

ai27

Well-known member
כעת נוסיף את מדינות ארה"ב - שבהן קהילה יהודית משמעותית המצדיקה הגירה של 90 ישראלים ומעלה בשנה (בערך חצי ממדינות ארה"ב!)
(למרות שאולי במקום רוד איילנד שמשמשת כפריפריה של ניו יורק - עדיף לשלוח ישראלים חובבי-קור לאלסקה)

New York​
8610​
California​
5952​
Florida​
3242​
New Jersey​
3019​
Pennsylvania​
2093​
Illinois​
1568​
Massachusetts​
1456​
Maryland​
1158​
Texas​
847​
Ohio​
731​
Virginia​
726​
Georgia​
680​
Arizona​
597​
Connecticut​
571​
Colorado​
474​
Michigan​
424​
Nevada​
385​
Washington​
363​
Missouri​
327​
Minnesota​
318​
North Carolina​
236​
Oregon​
196​
Wisconsin​
161​
Indiana​
126​
Tennessee​
110​
Rhode Island​
90​

נערך לאחרונה ב:

ai27

Well-known member
לבסוף - ניתן להתייחס לחריגים, ואסכם:
בדומה לאוסטרליה, ניתן להוסיף את ניו-זילנד כיעד אטרקטיבי דומה,
אלא ששם לא רק הקהילה היהודית מצומצמת - בניו זילנד יש חמישית מהתושבים של אוסטרליה, ולכן הגירה של 100 ישראלים בשנה - עדיין סבירה מאוד.

בנוסף, יש מעט מדינות מתקדמות ופרו-שמיות - ללא קהילה יהודית כלל, שהקמת קהילה ישראלית שם - תחזק את הקשר עימן
ניתן להתייחס לגרעין הגירה של 100 כמפתח סביר.
בסין - יש 5 ערים עם מעל 10 מליון תושבים: שאנגחי, בייג'ין, טיאנג'ין, גואנגג'ואו(שבעבר נקראה קנטון) וכמובן שנזן הסמוכה להונגקונג
הודו מאוד מאוכלסת, אבל יש בה רק שתי ערים מתקדמות מספיק (בומביי ובנגלור). בנוסף, יש בה כבר נוכחות רבה של ישראלים מה שמייתר צורך בעידוד נוסף.
יפן מדינה מאוד מתקדמת ומאוכלסת - אבל רק בטוקיו יש 10 מליון איש. שאר הערים קטנות יותר - ומצטמקות.
באופן דומה להפליא - דרום קוריאה מתקדמת ומאוכלסת - אבל רק בבירתה סיאול יש סביב 10 מליון תושבים

כך שב10 יעדים מיוחדים אלו הגענו לפוטנציאל הגירה נוספת - של אלף ישראלים בשנה.
(בנוסף לכמעט 10 אלף ליעדים מחוץ לארה"ב)
ובארה"ב עצמה - 34 אלף (כן, זה המון - אתייחס לזה)
מה שמביא אותנו - בדיוק למקסימום של 45 אלף מהגרים מדי שנה
ל50 יעדים

אם נרצה להפחית - מכיוון שכבר יש בארה"ב יהודים [וישראלים] רבים - ניתן לשלוח לשם חצי מהישראלים שחושבו לפי המפתח
ואז - נגיע להגירה של 28 אלף ישראלים בשנה
באופן מפתיע - בעשור האחרון ההגירה מישראל הייתה סביב 35 אלף ישראלים בשנה
משמע - בדיוק באמצע הטווח

נערך לאחרונה ב:

ריקי זו אני

Well-known member
כשאני קוראת, וקראתי בעניין את הכתוב, כי עסקינן בנושא סופר חשוב ולא מסוקר בכלל... על הצעה ל'הגירה מתוכננת' אני מתחלחת. ממש...
כי אני חושבת שכל אחת וכל אחד מכירים את ההיסטוריה שלהם בכמה וכמה רבדים... והרובדים המשמעותיים הם הרבדים המשפחתיים...
והרובד המשפחתי שלי מעורר בי פלצות כל פעם שאני עוסקת, או מהרהרת בהורי מולידי... ומה שסביבם ואיזה החלטות של 'תכנון' היו באות על ההורים שלי לולא...
כי ממשלת ישראל, לא ממשלה של בן בגירים וביביסטים..., קבלה החלטה שלא להעלות למדינת ישראל יהודים מצפון אפריקה שהם אינם בריאים די..., שאינם בריאים בנפשם די... ושגילם די כדי לא להעלותם. לא ניכנס כאן להבנות ראשי הממשל בישראל בסוף שנות ה-40, תחילת שנות ה-50, לשאלת 'מי היא ומה היא המדינה היהודית'
כי אין הבטחה שהגלגל הזה לא יסתובב עלינו בשנים הבאות כשכבר ב2024/5 ידוע לנו שאין הרבה סיכוי לשם משפחה 'ביטון' להיות שופט עליון כאן... ואני לא יודעת (או שכן...) האם 'ביטון' כטייס קרב זו ברירת מחדל... וכו.
כי בואו נודה על האמת... ההחלטה של ממשלת ישראל אז היתה הגיונית...; המדינה עניה, עליה מטורפת לגמרי, מגוון של עדות, אמונות ומה לא... הרבה יותר מהגרים מקולטים... כל מה שהוכן קרס... בעיקר מערת הבריאות, ואפילו מערכת החינוך...
בואו... למי זה נשמע לא הגיוני שברקוביץ' לא יקבל טיפול מציל חיים כי סוויסה עכשיו טופס מיטה???
כן... הורי מולידי קבלו את ההודעה הממשלתית שהם אינם ראויים לעלות לאוניה... על כבש האוניה ממש. לא מספיק בריאים... 'עליה תכנונית'... בצר להם, בבכי קורע לב הורחקו ונשלחו חזרה. הם על צרור שצררו וילדהם. בלוב..., כש ברור להם שהמוסלמים גוזלים באותם רגעים את בתי היהודים... ושהמסכנים שהיהודים מישראל לא צריכים... ישחטו כשחוט עיזים זקנות...
הדמעות של אימי הן ההשראה שלי... הן סם החיים שלי מיום שנולדתי... וכנראה מלפני שבאתי לעולם... בביתנו בשכונת הבלוקים/רכבות... שם שוכנו דרי המעברה...

ai27

Well-known member
כשאני קוראת, וקראתי בעניין את הכתוב, כי עסקינן בנושא סופר חשוב ולא מסוקר בכלל... על הצעה ל'הגירה מתוכננת' אני מתחלחת. ממש...
כי אני חושבת שכל אחת וכל אחד מכירים את ההיסטוריה שלהם בכמה וכמה רבדים... והרובדים המשמעותיים הם הרבדים המשפחתיים...
והרובד המשפחתי שלי מעורר בי פלצות כל פעם שאני עוסקת, או מהרהרת בהורי מולידי... ומה שסביבם ואיזה החלטות של 'תכנון' היו באות על ההורים שלי לולא...
כי ממשלת ישראל, לא ממשלה של בן בגירים וביביסטים..., קבלה החלטה שלא להעלות למדינת ישראל יהודים מצפון אפריקה שהם אינם בריאים די..., שאינם בריאים בנפשם די... ושגילם די כדי לא להעלותם. לא ניכנס כאן להבנות ראשי הממשל בישראל בסוף שנות ה-40, תחילת שנות ה-50, לשאלת 'מי היא ומה היא המדינה היהודית'
כי אין הבטחה שהגלגל הזה לא יסתובב עלינו בשנים הבאות כשכבר ב2024/5 ידוע לנו שאין הרבה סיכוי לשם משפחה 'ביטון' להיות שופט עליון כאן... ואני לא יודעת (או שכן...) האם 'ביטון' כטייס קרב זו ברירת מחדל... וכו.
כי בואו נודה על האמת... ההחלטה של ממשלת ישראל אז היתה הגיונית...; המדינה עניה, עליה מטורפת לגמרי, מגוון של עדות, אמונות ומה לא... הרבה יותר מהגרים מקולטים... כל מה שהוכן קרס... בעיקר מערת הבריאות, ואפילו מערכת החינוך...
בואו... למי זה נשמע לא הגיוני שברקוביץ' לא יקבל טיפול מציל חיים כי סוויסה עכשיו טופס מיטה???
כן... הורי מולידי קבלו את ההודעה הממשלתית שהם אינם ראויים לעלות לאוניה... על כבש האוניה ממש. לא מספיק בריאים... 'עליה תכנונית'... בצר להם, בבכי קורע לב הורחקו ונשלחו חזרה. הם על צרור שצררו וילדהם. בלוב..., כש ברור להם שהמוסלמים גוזלים באותם רגעים את בתי היהודים... ושהמסכנים שהיהודים מישראל לא צריכים... ישחטו כשחוט עיזים זקנות...
הדמעות של אימי הן ההשראה שלי... הן סם החיים שלי מיום שנולדתי... וכנראה מלפני שבאתי לעולם... בביתנו בשכונת הבלוקים/רכבות... שם שוכנו דרי המעברה...
שמת לב שמדובר בכיוון ההפוך?

למעלה