ההגדרה של IT

• פותח הנושא mizu
  • פורסם בתאריך

mizu

New member
ההגדרה של IT

כל פעם שאני עובר בפורום הזה, אני מבין שמה שאני מחשיב בתור IT ומה שרוב הכותבים מחשיבים בתור IT, זה לא אותו דבר. IT בשבילי זה Information Technology. ממה שאני רואה כאן, אני מתרשם שההקבלה הרווחת היא IT = System. אז באיזה IT הפורום הזה בעצם עוסק? מיזו

antidot

New member
הםםם

אני לא אגיד לך שאני לא מסכים איתך. מצד שני הפורום עדיין צעיר ואני מתאר לעצמי שכבר הבנת שמקימי הפורום מגיעים מתחום הSystem וטבעי שיכירו יותר טוב את תחום הSystem. תביא שאלות, תפתח דיון, תעלה סוגיה. אני איתך לכל אורך הדרך.

Rיקושט

New member
מומחי IS לא נשמע טוב...

זה הכל.

Rיקושט

New member
נו טוב.

לא הייתי ביום הזה שלימדו את הראשי תיבות. לא נורא.

Teo Toriatt

New member
IS = Information Systems

דוקא מדוייק (מה לעשות אבטחת מידע עמדה בסוף התור כשחילקו ראשי תיבות - כמו שקורה תמיד - אבטחה בסוף) לגבי התהייה - מה רע בSystem? IT לתפיסתי היא כשמה - טכנולוגיות מידע. System הוא לא הכל אבל בהחלט חלק ניכר Information : יש לכך הרבה הגדרות אבל בואו נסכים על אוסף נתונים ברי משמעות לישות מסויימת (אדם, קבוצה או ארגון) Technologies - כל מה שקשור לטכנולוגיה - שים לב טכנולוגיה לא רק מחשבים. כיום זה מקושר למחשבים, ועל כן מומחי מחשבים הם מומחי טכנולוגיות המידע (בעבר היו אלא הספרנים, הסופרים, הארכיבאים) כשמסתכלים על IT כיום המשמעות היא תחזוקה כוללת למידע, החל ממסדי הנתונים המחזיקים אותו, דרך התקשורת המעבירה אותו וכלה בתחנות הקצה המביאות אותו לעובד המידע. וכמובן לכל זאת מתלווה האבטחה (שכרגיל מגיעה אחרונה
) נראה לי שאנו דנים בכולם בפורום הזה, לא? טכנולוגיות מידע הן אוסף כל הטכנולוגיות המאפשרות לנו להעביר ולעבד מידע ונראה לי שעל כך הפורום. אשפר לשנות את שם הפורום למומחי System אבל אז מה יהיה על אנשי מסדי הנתונים? מה יהיה על אנשי הקוד? מה יהיה על אנשי הMesseging? מה יהיה על אנשי האבטחה? בזמן קצר גיבשנו כאן אוסף אנשים עם ראיית עולם ייחודית והתמחות ספציפית שבייחד מרכיבים את המושג IT. (סליחה על הקיטש, אני אכפר עליו עם הציניות הרגילה בשבוע הבא) תודה, סליחה, שלום

Rיקושט

New member
../images/Emo45.gif ----->

אפשר גם:
IS IT מומחי System​
מה שבטוח, הפורום הזה מתקדם בכיוון הנכון.

antidot

New member
חחח

זה מה שקורה כשאתה עובד יותר מדי זמן בארגון ענק שמרשה לעצמו להמציא הכל מחדש לפי השקפת עולמו. שלא תדע עם כמה ר"ת אני נאלץ להתמודד כל יום

JonDoe2

New member
באמת תמוה

אני דווקא חשבתי שהפורום יותר לכיוון מה שנקרא "מערכות מידע" (ולא התרגום הישיר של "טכנולוגיות מידע"), כי אני מנתח מערכות ואני יודע שהטרנד היום זה לכנות מנתחי מערכות ומנהלי מערכות מידע "מומחי IT" (זה גם היה הטון שהכתיבה לשכת מנתחי המערכות לישראל). לכן באמת התפלאתי שמרבית ההודעות שכתובות בפורום (מצטער, בינתיים עברתי רק על הדף הראשון) מתייחסות לנושאי סיסטם שונים (למרות שההצעה לגבי סריקת מיילים מוירוסים יכולה להחשב כרעיון למערכת IT). אם באמת מטרות הפורום לא מובנת למשתתפים אני ממליץ למנהלי האתר לשים הבהרה האם מדובר בפורום עבור אנשי מערכות מידע או עבור אנשי תשתיות (system כדבריך).

antidot

New member
ואי אפשר לשלב ?

אני אישית לא רואה סיבה שמונעת שילוב של שני התחומים.

JonDoe2

New member
לדעתי זו לא השאלה

מצטער על ההשוואה, אבל זה כמו לשאול אם אי אפשר לשים בפורום תכנות שאלות שקשורות לניהול רשתות. אם הפורום קשור לתחום מסוים במערכות מחשב, אז ניתן לשער שהאנשים שנכנסים לפורום ושכותים בו מתייחסים לתחום הפורום ולא לתחום אחר. תחום אבטחת המידע ותחום ניהול מערכות מידע הם לא אותו תחום, בדיוק כמו שתחום התכנות מערכות ותחום ניהול רשתות אינו אותו תחום (אך שניהם קשורים למערכות מחשב). לכן, לדעתי לפחות, מומלץ להגדיר מהי מטרת הפורום, ובהתאם לכך לשנות את שמו.

H N 1

New member
ממממ

אני מסכים אתך לגבי הטרנד, זה באמת מה שקורה היום - מנתחי מערכות מוגדרים כמנהלי IT. התוצאה של זה הרבה פעמים היא אפליקציות מרכזיות בארגונים שלא יודעות לדבר עם התשתיות של הארגון/ פוגעות בצורה בוטה בנושא אבטחת המידע ועוד... כמו שאני רואה את זה מערכות המידע בנויות משתי שכבות: 1 - תשתית 2 - אפליקציות את שתי השכבות האלו עוטף תחום אבטחת מידע. כבר היה פה פעם דיון בנושא אבטחת מידע ואמרתי גם אז שאם יש לך "מומחה" אבטחת מידע שלא מכיר תשתיות - יש לך "כאילו" אבטחת מידע בארגון. אם האפליקציות בארגון נכתבות ללא מעורבות אנשי התשיות - הן יראו כמו הצרות שלי. לעניין הפורום - כמו שאני רואה את זה - זה המקום שאנשי האפליקציות יתייעצו בתחום תשתיות ואנשי תשתיות ישמעו קצת על אפליקציות ואנשי אבטחת מידע יציקו לשתי האוכלוסיות האלו גם יחד (ויש פה כבר אנשים שניתן לקרוא להם מומחי אבטחת מידע בלי המרכאות)

JonDoe2

New member
אני פתוח להצעות

אפשר לנסות, אבל לצערי אין לי כרגע שאלות בנושא IT כי הפסקתי להתעסק עם הנושא לפני חודש ורק אתחיל בעוד כמה חודשים. אם למישהו יש שאלות IT "אמיתיות" (לא שאני יכול להגדיר מהי "שאלת IT") אשמח לשמוע.

antidot

New member
'צטערת, אבל זה עובד הפוך

אנחנו פתוחים להצעות. מנהלי הפורום לא מכתיבים נושאים לדיון. אנחנו כאן בשביל להעיף טרולים, למחוק שטויות ולספק במה אופטימלית לאחרים עבור דיונים. אולי אתה רואה את התחומים כנפרדים, אבל אני טוען שיש קשר הדוק בין התחומים והמטרה של הפורום היא להפגיש בין העולמות. במקום להפיל את התיק על אחרים, תסתכל טיפה למטה. mizu שאל לגבי מהות הפורום. אמרנו: shoot at your will והוא העשיר את הפורום בדיון מעניין שהרחיב קצת את תחומי העניין בהם הפורום עסק עד עכשיו. אבל שוב, כולם כאן ילדים גדולים ואני לא אנסה אפילו להגיד לכם מה לעשות.

פוֹלי

New member
מר ג'ון דו 2...

אני הצד הטרי והטירוני של הפורום. עובדת שנה כמנהלת רשת, יודעת ולא מתביישת לומר שיש עוד הרבה דברים שאני צריכה ללמוד. כשהציעו לי לנהל פה את הפורום לצידו של antidot היססתי מכיוון שחשתי שאין לי את הכלים כדי לתת מענה. אבל בסופו של דבר כמו שאמר antidot - אנחנו פה כדי למחוק, להעיף טרולים ולתת במה לדיונים. לא מתיימרת להיות מומחית IT אבל לומדת מכל שאלה שנשאלת כאן, ככה זה כשבאים מה- system, יש הרבה דברים שחשבת שאתה יודע ורק עכשיו אתה מבין שטעית, אז אתה לומד מחדש ומתקדם הלאה עם הידע שלך. בסופו של דבר, ה- system כמו שאני רואה את זה הוא שלוחה של ה- IT, לא לשווא כפופים מנהלי הרשת להוראותיהם של מנהלי מערכות המידע. שני התחומים הם כמגדל קלפים, כשהאחד נתמך בשני ומתקיים ממנו. ההפרדה לא נחוצה ומיותרת, שיתוף הידע הוא הגורם להתפתחות ולהתקדמות. אני לומדת המון מהפורום, ומן הסתם עוד אנשי system שכמותי... שבוע טוב

Rיקושט

New member
אני חושב ....

שהוא פשוט בא לציין שאם "איש IT" מסתובב לו ומחפש איזה פורום להתיישב בו, הוא יכול חס וחלילה לחשוב שהגיע לפורום שמדבר אך ורק על IT (במינוח המדויק והטהור שלו). מכוון שהיה כבר דיון איך יקרא הפורום עוד לפני שהוא נפתח נראה לי שזה יהיה מיותר לפתוח אותו מחדש. אבל בתור אחד שלא בא מתחום החברות הגדולות עם כל התארים המדוקדקים, גם אני חשבתי שIT זה SYSTEM - אז אולי אולי באמת כדאי להוסיף גם את המילה System לשם הפורום ולו רק בשביל שאנשים ידעו שIT וSYSTEM אינם אותו הדבר. אישית, ממש לא איכפת לי.

פוֹלי

New member
אני הבנתי את הכוונה שלו.

אני פשוט חושבת שאם מגיע לפה איש IT ורואה שיש פה גם שאלות system זה לא צריך למנוע ממנו מלשאול, להתייעץ או לייעץ. או כמו שאמר HN1: "זה המקום שאנשי האפליקציות יתייעצו בתחום תשתיות ואנשי תשתיות ישמעו קצת על אפליקציות ואנשי אבטחת מידע יציקו לשתי האוכלוסיות האלו גם יחד (ויש פה כבר אנשים שניתן לקרוא להם מומחי אבטחת מידע בלי המרכאות)". אם יקראו לפורום הזה "מומחי IT" או "מומחי IT ו- SYSTEM" זה כבר שולי, התברברנו בזה בעבר, זה היה מיותר.

Teo Toriatt

New member
פעם פרצה מלחמת חורמה

המלחמה הייתה בין שני עמים, האחד אמר שיש לחתוך ביצה לאורך והשני טען בחירוף נפש כי יש לחתוך אותה לרוחב. (מסעות גוליבר) חברים, IT הוא IT - שתי אותיות. שאלו שני "מקצועני IT" מה זה IT תקבלו 2 תשובות שונות לחלוטין (3 תשובות אם אני אהיה אחד משני האנשים) להתחיל להחליט מהו IT זה קצת יומרני לא? אין הגדרה לנושא, לא באקדמיה וממש לא בעולם הפרקטיקה, אז למה? למה אנחנו מתווכחים על כך? למה אנחנו מבזבזים ביטים על כך? למה אנחנו טוחנים לריק? שם הפורום הוא "מקצועני IT" מי שטוב לו - יופי. מי שלא - Tough. עד שלא תהיה הצהרה משותפת באו"ם של מנהלי מיקרוסופט, ראשי סאן, אנשי מפתח בתחום הלינוקס, מנהלי אתרים, אנשי אוראקל, ראשי האקדמיה, אנשי סיסקו, מנהלי צ'ק פוינט, מנתחי מערכות וראש ה NSA מהו IT נראה לי שלכל אחד זכות להחליט לבד. התקבלה החלטה לקרוא לפורום מקצועני IT - וזהו - עכשיו במקום להתחיל לדון בזה תתחילו לדבר על IT או שאני אתחיל לשיר! (מי שלא שמע אופרה נארנית לא יודע זוואה מה היא)

למעלה