ההבדל בין working visa לworking per

GAL426

New member
ההבדל בין working visa לworking per

working permit או working visa מה ההבדל בין שני המושגים? כי הצלחתי לארגן לעצמי(אירגנו לי יותר נכון) working visa ואותה בחורה שמארגנת לי את זה בקוסמוי,מסבירה לי שאם אני רוצה לא לעבוד בקוסומי,אני יכול למצוא לעצמי מעסיק אחר,שיארגן לי working permit, למה התכוון המשורר? האם הויזה יכולה לסלול לי דרך ביותר קלות working permit? אני אשמח להסברים,זה מאוד חשוב בשבילי בשביל לקחת החלטות מאוד משמעותיות בימים הקרובים. תודה.

קרלטון

New member
הסבר

אין דבר כזה working visa. יש: - Business Visa, או בשם הרשמי שלה, Non-Immigrant B Visa, שזה כנראה מה שסידרו לך. הויזה הזאת היא ל-3 חודשים או לשנה (עם יציאות כל 3 חודשים), תלוי באיזה שגרירות/קונסוליה קיבלת אותה. כאשר יש לך כזאת ויזה בדרכון, אתה יכול לבקש ממשרד העבודה התאילנדי לקבל גם: - Working Permit, שזה המסמך שנותן לך את הזכות החוקית לעבוד בתאילנד. זה ספרון קטן כזה, (דומה לדרכון, רק יותר מעפן) שמנפיקים לך במשרד העבודה התאילנדי. התוקף שלו נקבע לפי התוקף של הויזה האחרונה. כאשר אתה מאריך את הויזה, אתה מאריך במקביל גם את ה-WP הזה. WP תקבל רק אם יש חברה תאילנדית שמוכנה להעסיק אותך, ויש לה הון עצמי של 2 מיליון באט לכל זר ורשומה במע"מ התאילנדי.

Benkok

New member
אין דבר כזה WORKING VISA

הויזה שהיא מתכוונת אליה נקראת NON IMMIGRANT BUSINESS VISA והיא מקנה לך את האפשרות להגיש בקשה לאישור עבודה WORK PERMIT. בדרך כלל מדובר על ויזה של 3 חודשים או שנה (תלוי כמה שילמת) שמתקבלת בעקבות בקשה לשגרירות תאילנד (מחוץ לתאילנד מן הסתם). הויזה מאפשרת לך לשהות בתוך תחומי המדינה לתקופה של 3 חודשים (אם עשית ויזה לשנה אז כל 3 חודשים תצטרך לצאת ולהיכנס) עם ויזת תייר, לדוגמה, אי אפשר להגיש בקשה לאישור עבודה. לא חובה שתקבל אישור עבודה בגלל ויזת עסקים. בטוח שלא תקבל אישור עבודה בלעדיה...

GAL426

New member
אוקי אז.......

במידה והשגתי ת'ויזה הזאת,אני אמור למצוא כביכול מישהו בעל נכסים וחברה שיעסיק אותי, האם אותו אחד אמור לשלם עליי כסף,או שעצם זה שהוא מבקש להעסיק אותי זה מספיק? במידה וכן,והוא משלם עליי כל מיני מיסים וכו',באיזה סכום מדובר?

קרלטון

New member
חייב לשלם עליך

מס הכנסה לפחות לפי גובה המשכורת עליה הצהרת בטופס הבקשה לרשיון עבודה (מקובל מינימום 35,000 באט, שעליהם תשלם כ-2000 באט בחודש מס הכנסה - יורד מהמשכורת שלך) וביטוח לאומי (750 יורד מהמשכורת שלך, 750 המעסיק צריך להשלים).

Benkok

New member
אתה בטוח לגבי הבט"ל?

לפי מה שהבנתי מרואת החשבון שלי, בעקבות החוקים החדשים זר לא יכול לקבל בט"ל. אני משלם מס הכנסה 2470 באהט לחודש (על חישוב של 40K משכורת) רק על עצמי (העובדים לא עוברים את הסף
) ועוד אלפיים ומשהו בט"ל ל 4 עובדים (אני משלם 10%...לא חותך מהעובדים) *בשנה הראשונה של האישור עבודה שילמתי 210 באהט לחודש. לפי החוק החדש, אישור עבודה יוארך ויאושר אך ורק אם החברה מציגה הכנסות שיכולות לתמוך בהוצאות של המשכורות. אם למשל המשכורות בעסק שלי הם 67,400 (5,800 כפול 3, 10,000 כפול אחת ועוד 40 אלף שלי) אז אני חייב להראות הכנסות של לפחות 100,000 באהט בחודש (כולל שכירות והוצ' שוטפות). בקיצור - בניגוד לעבר, חברה חייבת להציג רווח או באלאנס של 0 כדי להצדיק העסקת זר. ישבתי אתמול עם הרו"ח וזאת התמונה העדכנית שקיבלתי.

קרלטון

New member
יכול להיות שגם את זה שינו

ביטוח לאומי, גם ככה אין להם ממש שיניים לגבי אכיפה. בכל מקרה, לגבי מה שכתבת בנוגע להכנסות מינימליות, ככל שאני יודע ההגבלות האלה (שנכנסו באוקטובר) הן הגבלות של ה-Immigration ולא של ה-Ministry of Labour, והן רלוונטיות לקבלת Extension Of Stay ולא לאישור עבודה. כלומר, לא תוכל להאריך יותר את הויזה (ובעקבותיה - את האישור עבודה) בתוך תאילנד בלי להראות את הדברים האלה, אבל אם אין לך בעייה לצאת כל שנה לקבל Non-Imm-B באיזושהי שגרירות / קונסוליה שנותנת כאלה, ואז לרוץ לגבול כל שלושה חודשים, אז תסתדר בלי Extension of Stay ולא תצטרך להציג שום הכנסות. תוכל להאריך את אישור העבודה על סמך ה-Entry Permits שתקבל במסגרת הויזה הזאת. דרך אגב, אותו סיפור עם הדרישה הישנה למינימום 4 העובדים התאילנדים - זאת דרישה לשם קבלת Extension of Stay ולא בשביל האישור עבודה. אני, בשנה הראשונה הייתי על Non-Imm-B שנתי ורצתי לקמבודיה כל שלושה חודשים. לא היו לי 4 עובדים. לא היתה לי בעייה לקבל אישור עבודה. בשלב מסוים גיליתי שאם החברה מוגדרת כ"סוכן" או "מתווך", אני אוכל לקבל Extension of Stay גם עם עובד תאילנדי אחד. עשיתי את התהליך וקיבלתי Extension of Stay. אבל, במסגרת שינוי התקנות האחרונות הם שינו גם את זה (כנראה יותר מדי זרים המירו את תחום העיסוק של החברה שלהם...), כך שכיום לא משנה איך החברה מוגדרת, לקבלת Extension of Stay חייבים 4 עובדים ובנוסף חייבים להציג הכנסות מינימליות כמו שתיארת. קח לדוגמא חברה חדשה שנפתחת היום, נגיד בתחום של ייצוא, תחום בו מותר לזרים להחזיק 100% מהמניות. הם חייבים לקבל אישור עבודה ואין להם שום חשבונות להציג, הרי החברה נולדה היום. הם יכולים לעשות את זה על Non-Imm-B רגיל ולקבל אישור עבודה, אבל לא יכולים לקבל Extension of Stay.

Benkok

New member
דרך אגב...

בפגישה שנערכה שלשום אצל השגרירה בבית, בנוכחות שר המסחר והתעשייה התאי ובכירי הקהילה הישראלים/יהודים, הוא (השר) המליץ לכל הנוכחים לפנות לוועדה המיוחדת ולבקש בעלות של 100%. החוק החדש אומר שיש לנו שנה להסדיר את מבנה החברה ולהציג שותפים תאילנדים אמיתיים עם כסף ויכולות מוכחות. מסתבר שאם אתה פונה לוועדה מיוחדת הם יכולים לאשר לך בעלות של 100% (למשל אם אתה מצהיר שהשותפים התאילנדים שלך פשטו רגל ואין להם יכולת להחזיק במניות. עד היום (הוא עמד בראשות הועדה ב10 שנים האחרונות) הם אישרו 99% מהבקשות. הוא מעריך שיותר ויותר זרים ינסו את הקטע הזה אז הועדה תתחיל לבדוק יותר לעומק את הנושא. הוא ממליץ לפנות אליהם כמה שיותר מהר לפני שיווצר שם לחץ לא בריא, שיעכב את השירות. כמובן שאם אתה יכול להגיש BOI אז זה "יותר עדיף"...אבל בוא נהיה ריאליים...

קרלטון

New member
וואלה

לא קוראים לזה "Alien Business License"? או שזה משהו אחר בכלל. זה הסיפור הרגיל של לסגור פרצה אחת שנהיית יותר מדי פופולרית, כולם עוברים לפרצה הבאה עד שגם אותה סוגרים בסופו של דבר, וחוזר חלילה... כמה זמן וכסף נשפך רק על כל השטויות האלה... בכל מקרה, אני אחליט על אם אני ממשיך פה או לא (בלי קשר לשינויים בתקנות) עד סוף החודש, אם כן זה יהיה רלוונטי.

למעלה