ההבדל בין מוזר למיוחד

ההבדל בין מוזר למיוחד ../images/Emo4.gif

נתקלתי בשאלה הזאת תוך שיחה עם ידיד שלי. מוזר. מי קובע מי מוזר ומי לא? מוזר זה בעיקרון הגדרה אישית של כל אחד. לכל אחד יש את ההגדרה שלו למוזר. מישהו אחד יכול להיחשב בעיני מוזר ולעיני מישהו אחר כ"נורמלי" לחלוטין. אני מאמינה ש"נורמלי" הוא גם כן הגדרה אישית של כל אחד, בדיוק כמו ´מוזר´. אז כל מה שרשמתי עד עכשיו היה הקדמה שמובילה לשאלה שבכותרת (או יותר נכון- הנושא שבכותרת) תוך שיחה עם ידיד שלי נתקלנו בהגדרה ´מוזר´. אני אמרתי לידידי, שלדעתי הוא מוזר. אני רוצה לציין שלדעתי להיות ´מוזר´ זה דבר נפלא. אני חושבת שאנשים שהם ´לא מוזרים´ חיים, למעשה, חיים מאוד משעממים, אבל זה כבר נושא אחר. ידידי אמר לי כתגובה, שלדעתו- הוא איננו מוזר אלא- מיוחד. מה שמביא אותי לשאלה: מהו ההבדל בין מוזר למיוחד? האם הדברים ´המוזרים´ שקיימים בנו, ברובנו, הם הדברים שמייחדים אותנו והופכים אותנו למיוחדים?

more

New member
הנורמאלי מוערך יותר מדי

כל חברה קובעת קריטריונים שהם כביכול נורמה, וכך לדעתה צריך לנהוג. אולם כל מה שלדעת החברה לא צריך לעשות, כל מה שלא נורמאלי, ואיך שאת קוראת לזה- מוזר, למרות הכל אלה שופעים בפרטים שבחברה. לכן הנורמאלי מוערך יותר מדי. ובאשר למילה מיוחד - לא ניתן להגדיר מישהו כמיוחד, כי אז יהיה כזה שלא מיוחד, ואין כזה דבר! זה כמו לומר שאלוהים ברא בריאה מיותרת.מה שכן, יש מיוחד בשביל... זאת אומרת מישהו שמיוחד בשבילינו ריגשית. כולנו שונים ומשונים. לא מוזרים ולא מיוחדים.

^^flower^^

New member
מונחים יחסיים

לפי דעתי אחרי שהגדרת מזה (או מי הוא) "מוזר", "מיוחד", אפשר להתחיל לחשוב על כל המונחים, אחרי שכבר הגדרנו את המונחים האלו יכול להיות לדוגמא שאדם מסוים הוא מוזר או מיוחד יחסית לאדם אחר. זה לא אומר שיש אנשים שהם לא מיוחדים, אני מסכימה שכולנו שונים ומשונים וכל אחד "מיוחד" ו"מוזר" בדרכו שלו, המונחים האלו יכולים להיות יחסיים ולאו דווקא דברים רעים, מוזר או שונה זה לא בהכרח דבר רע...

אני חושבת שלהיות מוזר או שונה

זה דבר טוב! לכל חברת אנשים יש את ההגדרות שלה למוזר או לשונה או לנורמלי ואני חושבת שלהיות נורמלי זה הדבר הנורא! לדעתי אם מישהו ´מוזר´ או ´שונה´ זה לא רע אלא זה טוב! אני מגדירה את עצמי מוזרה וגאה בזה!!! ואני מסכימה איתך לגמרי! כל אחד מוזר ומיוחד בדרך שלו ובכל זאת- האם אפשר להגיד על מישהו שהוא ´מיוחד´? או להגיד על מישהו שהוא ´מוזר´?

^^flower^^

New member
כמו שכבר אמרתי...

הכל יחסי!!! את יכולה להגיד על מישהו שהו מוזר או מיוחד, כי זה לדעתך ואת אומרת את זה יחסית למישהו או משהו אחר. אם יש לך הגדרה ל´מוזר´ והיא תואמת את הבן אדם אז למה לא להגיד את זה... בקשר להאם זה טוב או רע להיות מוזר: שוב הכל יחסי - מה זה טוב? מה זה רע? לפי דעתי הכל בהקשר!! זה לא רע להיות נורמאלי או להיות מוזר וההפיך זה לא בהכרך טוב, הכל יחסי, הכל הגדרות, אם לא נגדיר את המונחים לא נוכל לשייכם ולהסבירם!! מקווה שהבנת את הכוונה...

חיפושיט

New member
כן

לדעתי יש אנשים שחיים במעין בועות נורמה כאלו, שלא יעשו משהו חריג, שתמיד ינהגו באופן שנקבע כנורמה, אישית אני חושבת שזה בזבוז, ואני חושבת שכולנו בבסיס "מוזרים" ואני לא מבינה למה אני כותבת את זה במרכאות, כי מוזר זה לא רע, אבל הושרש בנו שמה ששונה או מוזר או אחר זה רע, אז לדעתי מוזר זה טוב, מוזר זה מעולה, מוזר זה מיוחד. אני חושבת שמוזר, באופן הכי כללי שיש בלי להכנס לכללי נורמה בחברות שונות בהקהילות שונות ובסביבות שונות הוא בן אדם חופשי, שלא תמיד יתחשב במה שיחשבו עליו, ושיעשה מה שנראה לו לא על פי הכתבות החברה אלא על פי מה שהלב אומר לו..... מצטערת אם יצא פלצני, אבל ככה אני רואה את זה ולסיכום, מוזר הוא מיוחד, וכולם מיוחדים, וזה "נורמלי" שכולם מיוחדים, וזה בעצם מוציא את היחוד ועושה אותנו די נורמלים לא?.. רק שיש כאלו שלא רואים את זה ככה ורוצים להשתייך לקבוצת נורמה מסוימת, ולא להתבלט עם היחוד שלהם, ואז הם המוזרים, שזה בעצם פרדוקס מסובך כזה, שרק מסתבך עם כל לולאה?.... אוף, אני מתחילה לסבך את עצמי.... טוב, יכלתי להגיד את זה בשתי מילים אבל במקם כתבתי הרצאה... מוזר = מיוחד !

desert water

New member
יש לי תשובה?

ההבדל בין מוזר ומיוחד זה שמיוחד זה יותר פוליטיקלי קורקט. ועכשיו ברצינות, לשאלתך, לדעתי האישית מה שמיחד בן אדם זה הסובבים אותו... חשבי על כך... קחי אדם שמלבושיו הם צבעוניים וחופשיים מאוד... ושימי אותו בחברת עורכי דין לובשי חליפות... שם הוא יהיה מוזר...או מיוחד... תלוי בעיני מי ותלוי איך כל אחד מגדיר זאת אם לטוב או לרע. אבל שימי את אותו האדם בשאנטיפי, או לחילופין שנות השישים ארצות הברית... והוא יהיה כשאר הנוף. זוהי אומנם הגדרה שיטחית אבל אפשר להשליך אותה על הכל. גם! ישנם כמה סוגים של "מיוחד" כלומר, את יכולה להכיר אדם...שאולי הוא מתנהג כשאר החברה... והוא לא בולט בשטח... אבל את תלמדי להכיר אותו מבפנים, ואז כשתראי אותו הולך ברחוב הוא יהיה המישהו המיוחד, גם אם הוא לבוש כמו כולם והולך רגיל... הוא יהיה מיוחד בעיניך. כי את מכירה אותו. וזה מיחד אותו...אבל בעינייך. כך אני חושבת. שלך, בברכה. עידן.

היתקליף

New member
כשאומרים למשל על בחורה שהיא מיוחדת

מתכוונים בדרך כלל שהיא מכוערת. מוזר ומיוחד הם שני ביטויים שבאים לתאר אותו ענין. זה כמו "חסכן" ו"קמצן", "עקשן" ו"עיקש" וכולי. למרות שנדמה שכולנו מוזרים/מיוחדים קצת בדרכנו, בכל זאת אפשר בכל חברה להצביע על זרם מרכזי שהרוב המכריע נוטה אליו, ואלה שסוטים ממנו באופן משמעותי הם שונים/מוזרים/מיוחדים בבירור. בחברה של ימינו, אפשר לומר שהזרם המרכזי הוא די ברור: רצון לילדות מאושרת ומוגנת, חינוך סטנדרטי, זוגיות, משפחה, קריירה. הזרם המרכזי אוהב כסף, מבקש להגדיל את נוחותו הפיזית, מבקש קביעות בכמה שיותר תחומי חיים, רוצה בהכרה חברתית, ומשתדל להשאר במרכז העדר. אלה שחורגים ברצון (דגש על רצון) מרוב הדברים האלה הם שונים/מוזרים/מיוחדים. כל השאר - הרוב - הם פשוט אותו שטנץ, גם אם הם רוצים להאמין בכל לבבם שהם מוזרים או מיוחדים באמת.

היה דבר אחד מרכזי שהפריע לי

בהודעה שלך וזה היה הקטע של: "כשאומרים על בחורה שהיא מיוחדת מתכוונים בד"כ שהיא מכוערת" איזה שטויות! יכולים להגיד על בחורה שהיא מיוחדת בגלל שבאמת חושבים שהיא מיוחדת.. בכל מיני אופנים...

חיפושיט

New member
זאת התגובה המצ´ואיסטית לדבר

במשפט המסויים הזה לא נראה לי שהברנש הפנים מה שנכתב, אלא ראה את המילה כדרך הגדרה מעוותת למראה

למעלה