הדרת נשים הסתיימה?

cwen

New member
לא הבנתי את זה

היה צריך להשאיר את האם במעצר ולהעביר את הילדה למשפחה אומנת בתקווה להציל אותה משטיפת המוח שהיא עברה מאז שנולדה. אולי יהיה סיכוי שיצא ממנה משהו חיובי.

אסננוש15

New member
ולהוסיף-

למה הבחורה שהותקפה צריכה לדווח אם היא שומרת כשרות ושבת?!.... זה ממש לא רלוונטי. גם אם היא לא שומרת שבת וכשרות אין שום לגיטימציה להתקפה פיזית או מילולית כלשהי....

ממש הזוי, ילדה בת 4 כבר יודעת להבחין בין "טמא" ל"לטהור" (בכוונה שמתי מרכאות..) אין זאת אלא בגלל אמא ששוטפת לה את הראש בדרשות ושטויות.... אני לא מבינה למה לא לוקחים את הילדה מאמא מטומטמת כזו.

ברסלב.... לא חשבתי אחרת....

אבי רוד

New member
בדיוק באתי להעלות את זה

הכי אבסורד שהילדה בת ה-4 והאישה היו מעורבים כאן.
פשוט חולני, ומראה כמה "ואהבת לרעך כמוך" או "דרכיה דרכי נועם" הם פסוקים שלא כל דתי מטמיע בחייו.

אם כי אסייג את דבריי שלא כולם כאלה.

deathcaster

New member
זהו מדרון חלקלק

היום זו ילדה בת 4 שמעירה על צניעות, מחרתיים היא תהיה ילדה בת 8 שתזרוק אבנים ותירק על נשים חילוניות.

deathcaster

New member
זה מדרון חלקלק

היום זו ילדה בת 4 שמעירה על צניעות, מחרתיים היא תהיה ילדה בת 8 שתזרוק אבנים ותירק על נשים חילוניות.

Gilnaa

New member
המדע המתקדם של החרדים

מאפשר להם להתבגר ב4 שנים ביומיים

someboddy

New member
נו, הרי ידוע שהם לא נעים בציר הזמן הרגיל

עובדה - ככל שהזמן חולף קדימה, התרבות שלהם חוזרת אחורה...

doughnuts

New member
נשמע הגיוני ביותר

"אלה שלא לומדים מההיסטוריה נידונו לחיות אותה שוב". מדובר בחברה סגורה שרואה בעולם החיצוני איום על הזהות שלהם (בצדק). מאז תחילת תקופת ההשכלה הם איבדו את היכולת שלהם להשתלב בתרבויות מודרניות. בכל מקרה, כל ילדים דומים להורים שלהם הרבה יותר מאשר לילדים מתרבות אחרת.

אבי רוד

New member
עוד משהו קטן

לפני כמה ימים, יום לאחר הרצח המזעזע בב"ש של אדם שהעיר לצעירים שהפריעו בלילה - הייתה כתבה ב-Ynet יהדות שהכותב ציין שבחינוך החרדי זה לא היה קורה.
נעזוב בצד את זה שהרוצח מסתובב עם כיפה שחורה --> המקרה הנ"ל די מעיד אחרת.

איפה כותב המאמר ההוא? אין אלימות בחברה החרדית? GUESS AGAIN

cwen

New member
מאחר שהם ברסלבים

לא הייתי שוללת שהם חוזרים בתשובה...

the ror

New member
ועוד משהו קטן,

כאילו זה סוד שמואשמים שלא יודעים לאיית את המילה "תורה" או "דת" פתאום שמים כיפה על הראש.
בלי קשר לכך שאני חושב שלטעון שבחינוך חרדי זה לא היה קורה זה שטויות.

Sophalin

New member
זה לא זה

הם לא שמים פתאום כרעם ביום בהיר כיפה על הראש.
זה לא שהם מבינים שהם ביצעו חטא נורא ורוצים לחזור בתשובה.
זה גם לא שהם פתאום הפכו למאמינים גדולים או קיבלו השראה אלוהית
וזה גם לא הניסיון להראות שהם ראו את האור וכבר אינם אנשים רעים.
לא.
זה בגלל שמגיעים אליהם רבנים ושוטפים להם ת'מוח בשטויות.
כדי לנסות "לעזור להם" לצאת חפים מפשע.

אותם רבנים תומכים בפושעים האלו במקום להוקיע אותם!

deddy

New member
זה הרבה יותר פשוט מזה

העו"ד אומר להם לשים כיפה כדי לעשות רושם טוב של חרטה וחזרה בתשובה.

the ror

New member
אני לא באתי לטעון שהם באמת רוצים לחזור בתשובה

ודי ברור שאין סיבה למה פתאום הם יתחילו להאמין.
ניסיתי לרמוז למה שדדי אמר בפירוש.
אגב, מאיפה פתאום לרבנים יש זמן לשטוף להם את המוח? כלומר, אדם חילוני שהקשר שלו עם הדת זה אולי שהוא קיבל תנ"ך בהשבעה שלו(אני מגזים אבל נראה לי שהרעיון ברור) פתאום נעשה כ"כ פגיע ומושפע? לא הרבה יותר הגיוני שהשינוי בחזות שלו הוא חלק מאינטרס?

Sophalin

New member
נכון אבל

בניגוד לאלו שטוענים שהאינטרס הזה בא מהעו"ד - מה שנראה לי מאוד מטופש כי אני חושב שאם הייתי שופט ולפני כל פושע בפשע חמור היה מגיע אלי עם כיפה אז זה היה גורם לי לפתח "סטיגמות" כנגד אנשים דתיים באופן טבעי.

לא. ה"שינוי" הזה לא בא ממערכת המשפט אלא מרבני שקר כלשהם שמגיעים לבתי המעצר כדי לגרום לאנשים האלו להבין שהפתרון נמצא בשמיים...

לאונידס

Active member
אתם מתעלמים מאלו שמראש באים עם הכיפה

האחים פריניאן או נציגי ש"ס למשל.

למעלה