הדרת מתים?

deathcaster

New member
הדרת מתים?

לא מספיק שדוחפים לנו את הדת בכל אספקט של החיים, גם בכל אספקת של המוות מעתה יתערבו לנו. ניסיון להפרה בוטה של "הסכם המוות המוחי" בין הרבנות לגורמי הרפואה. http://www.haaretz.co.il/news/health/1.1617221

Sophalin

New member
לא הבנתי משהו

זו החלטה גורפת או שזו החלטה שמתייחסת רק לדתיים/חרדים שחתומים? כלומר אנוכי החתום על אד"י, מתפגר - הרופא קובע, ההורים שלי שגם חתומים על אד"י מיד אומרים בעיניים דומעות - קחו מה שאפשר (חוץ מהעור והעיניים). הרבנות יכולה עכשיו להגיד "לא! עוד לא!"?

deathcaster

New member
מממממ

כן, הרבנות יכולה להגיד לא, זו המשמעות. אגב, הערה טכנית: בדקתי בארנק, זה אדי, לא אד"י.

Sophalin

New member
אבל בכרטיס

אני חותם אם אני רוצה אישור רב או משהו כזה לא?

deathcaster

New member
תשובה+ עקיצה

אז נראה לפי שאלתך שאין לך כרטיס
בכרטיס יש מיקום לסימון במידה ואתה מעוניין לתרום איברים "בתנאי שאיש דת (לא רק רב יהודי) לפי בחירת המשפחה יאשר את התרומה לאחר מותך" וואוו... הכרטיס שלי מ-2008... מרגיש כאילו זה היה לפני חודש.

Sophalin

New member
כן, לא טרחתי להוציא אותו מהארנק

אז לא ציטטתי במדויק. לפי דווקא ממה שכן זכרתי זה מראה שיש לי כרטיס (כאמור לא כולל עור ועיניים). נו אז לפי המשפט הזה - אם לא סימנתי אז לא צריך איש דת שיאשר ת'תרומה...

deathcaster

New member
היית צריך לצרף את הכתבה שהעלית

על חבר'ה קדישא לנושא הדיון הזה (וטכנית כמנהל- בידיך הכוח לעשות זאת
) וזו בדיוק הבעיה, אם לא סימנת - אז לא צריך איש דת שיאשר את התרומה, זה מה שחשב גם ניר מלכי, עד שאיימו עליו.

Sophalin

New member
טוב ההורים שלי לא מושפעים מזה

השאלה היא אם אחי יכול לעשות בעיות...?

deathcaster

New member
כן, גם במקרה של אבי כהן...

אחד מאלה שלחצו על הרעיה והילדים היה הדוד

Sophalin

New member
ההבדל הוא שזה היה ברגע האחרון

ואנחנו מתכוננים לזה מבעוד מועד.

baudrate

New member
אני לא הבנתי משהו אחר

נניח שלא עושים טהרה למישהו, אז לא קוברים אותו ?

deathcaster

New member
אין דבר כזה

כל גופה בקבורה יהודית חייבת טהרה, למעט המקרים הבאים: 1. חיילים שנהרגו בקרב ונרצחים, נקברים בבגדיהם ונעליהם, ללא טהרה וזאת כדי לעורר את נקמת אלוהים. 2. יולדת הנפטרת בשעת הלידה, קוברים אותה בבגדים, בלא תכריכין ובלא טהרה כמו הרוג. האיום של הטמבל מהחבר'ה קדישא היה איום סרק, וחבל שזה הגיע למצב כזה שמישהו לקח את האיום שלו ברצינות, עם כל הצער שבדבר.

גאיה111

New member
אספקט,

התכוונת, מן הסתם. אגב הכתבה כבר הובאה כאן, המנהל הקדים אותך.

למעלה