הדרתי פני זקנה

הדרתי פני זקנה

לא לקח לי הרבה זמן לגלות, לקלוט, ללמוד ולהפנים על בשרי שיש סקטור שאם אתה הודר אותו מרצון ( במקרה שלי) או שלא, אתה המפסיד ובגדול. למשל,שולה מהמכולת הישישה בת השבעים ,שכל מבוקשה זה להשחיל בחשבון הסופי של כל לקוח, איזה סכום של ככר לחם לבן ופרוס במחיר עוף קפוא. ואני ביושר הדרתי אותה מ א ו ד כאשר אפשרתי זאת בשתיקתי הנחרצת. האמינו לי,נורא קל לאחר מעשה לבוא באימרות כמו, זבשך ששתקת" נראה אתכם במקומי עומדים מול שולה ואומרים לה "כי נפלה בחלקה טעות ב-total" .במקרה הטוב תצאו לאחר שעתיים של ווכוח שמועד מראש לכשלון. במקרה הרע,תעמדו עוד שעתיים ובסוף תתרמו לקופת שולה עוד 50 שקלים רק שתסיים. אבל לשולה לא היו לה כוונות רעות חלילה או,לא. ונהפוך הו היא "המורה" הראשונה עלי אדמות שלימדה אותי כי העולם שלנו הוא עולם גדוש בשקלים מצטברים בחשבון הבנק העצום שלה. לאחר שכיבדתי אצל שולה ולא פעם את הערך "והדרת פני זקן" החלטתי גם אני "להכות" בחזרה.הרי מישהו חייב ללמד את שולה שגם לה רצוי ומומלץ "להדור פני צעירה".

כל ההדרת הזה הוא פאסה

לתת כבוד לאנשים רק בגלל שהם נולדו לפניך ועוד לא מתו? אם הם היו מגיעים להישגים משמעותיים בזמן הזה אז מילא, אבל חנוונית שהעבירה את כל שנות השבעים והשמונםי בלתת לילדים מסטיק עגול במקום עודף? להזדקן היה הישג אולי לפני מאה שנה. היום כשכל סבתא בת 95 נוהגת לפניך בדייהטסו שרייד שלה במהירות (אם זה עונה להגדרה לש מהירות) של 16 קמ"ש ולא נותנת לך לעקוף, וכש"חבר'ה צעירים" בני 75 נוסעים לטרק בנפאל ולועסים אח"כ איזו פטריה בגואה, אני אומר שאם היא מנסה לרמות אותך, תני לה אפרקראט לתותבות ותברחי לה עם כל הפסק זמנים מהמכולת. תמיד תוכלי לטעון במסדר הזיהוי שישישה בת 70 אחרי חבלת ראש לא יכולה להיות עדה מהימנה.

קפת

New member
העולם שייך לקשישים/ות*

לתת להם כבוד היום זה כבר סכנת חיים הישרדותית. הם פולשים לכל חלקה טובה. לאוניברסיטט, וגם למכוני הפריון. הם גם עושים סקס, בניגוד לכמה מאושיות*** הפורום הזה. בקיצור, אם את/ה לא בן/ת 60 ומעלה, אין לך סיכוי להגיע לאנשהו. אז להדור אותם? עדיף לעדור. בערוגת הגינה של הדיור המוגן. *כן, פטרובסקי***, אנחנו יודעות שאתה תנסה לסובב את האמירה הזו לסוג של הצהרה אוטוביוגרפית. זעפ"ח** **זין עליך פ.ח.*** ***פטר חמור

ROTEM 3 0 0 3 5

New member
ועדרת פני זקן

זהו למעשה המשפט המקורי שקבעו חבר'ה קדישא בזמנם, עוד לפני שדרשו מהם לחפור את הבור ורק אז לזרוק את הגופה מטעמי כבוד למת ושאר ירקות... אך מאז עברו הרבה מים בירקון, יוצאי מרוקו ותימן הצליחו להשניא את האות ע' על יושבי הארץ ובואו של אליעזר בן יהודה בטענה לחידוש השפה העברית גרמה להשחתת תרבות שלמה של עבודה עם מעדר שכיום נחשב בשוגג לכלי חקלאי בעליל. בן יהודה בעל שני ה-ה' ניסה להשליט מהפכה להעלמת ה-ע' וע"י הפצת תעמולה לכיבוד זקני השבט, קבע טעות שנטמעה בשפתנו עד עולם ודורשת להדור זקנים כמעט כאילו ישנה לכך סיבה. לצערו, ואולי למזלנו שינוי שמו לאלי הזר גררה תגובות אלימות מצד הסובבים אותו והוא מעולם לא הרגיש יותר בן בית בכל אשר הלך. הנ"ל התאבד עקב תחושת הניכור, אך את פניו לא היה מי שיעדור ועל כן נטרפה גופתו ע"י תנים ופוזרה בכל עבר. סיפור שיש לספר.

רותם, מה עם השיר האלמותי של ביאליק

גבעולי אשתקד, שם יש את הבסיס המילולי לתיאורית העדר והמעדר.

כיון שלא דיקת ולא אמרת זיקנה או

זקנה, נשארתי די מבולבל. האם עלי להדור את בעלת המכולת או את הזִקנה באשר היא?

יש רק זקנה אחת שאני בועל

והדרת הזקנה הזו תדיר אותי מכל נכסיי על פני האדמה. קאפיש? תבעלי אַת אֶת בעלת המכולת, אולי בהפתעה יוחזרו לך כספים+ריבית+ריבית דריבית.

אסורה היא לא אסורה את

מאימתי בגיל 17 פועלים על פי מה שמותר ומה שאסור? במיוחד אם כבודה עליזה? הכל סריך ללמד, הקטינות של היום זה לא מה שהיה בזמני.

למעלה