הדרכת מתווכים

ענתנוי

New member
הדרכת מתווכים

תשובה לשלומית. לקח לי קצת זמן לתרגם הכל למילים....

נקודת המבט שלי היא "טיפולית" - אני מגדירה קשיים ולא אנשים וצריכה כל הזמן לפענח את השפה ה"מקצועית" ולהבין למה אחרים מתכוונים...

הקושי המשותף לספקטרום האוטיסטי הוא "הצפות", ומכיון שלאחרונה גיליתי שיש גם אנשים שמאובחנים על הספקטרום אבל לא סובלים מהצפות אני מבחינה בין "אוטיזם חברתי" ו"תפקודי".

ניתן להבחין ב-3 סוגים של הצפות: ממוקדות, תקופתיות וקבועות.
הצפה ממוקדת: אירוע חד-פעמי. בסרטון שעוסק בכלבים מאומנים הנערה מדגימה אירועי הצפה ממוקדים. (במקרה הזה - התנתקויות)
הצפה תקופתית: אירועים חוזרים בתכיפות גבוהה. אופייני לתקופות מעבר, משברים ושינויים משמעותיים בחיים.
הצפה קבועה: עומס יתר "כרוני". מתבטא בפגיעה משמעותית בבריאות ולא רק בתפקוד.
(עד היום, כל האנשים שפגשתי במוסדות של אלו"ט (דיור ותעסוקה) סובלים מהצפה קבועה, ומשיחות עם אנשים שעבדו באלו"ט הבנתי שמדובר במדיניות מכוונת. אנשים במצב הזה חסומים מבחינה תקשורתית ולכן נוטים פחות להתפרצויות אלימות.....)

"טיפול" = פתיחת ערוצי תקשורת.
"מתווך סביבה" = אדם שיודע להתמודד עם הצפות ממוקדות (שלו ו/או ושל אחרים).
"מתווך תקשורת" = אדם שיודע להתמודד עם הצפות תקופתיות.
טיפול בהצפה קבועה הוא "עיצוב סביבה" ואת זה יכולים לעשות רק אנשים בעלי ניסיון בהתמודדות עם הצפות, כלומר - "אוטיסטים תפקודיים". אנשים שלא חווים הצפות לא מסוגלים לזהות את גורמי הסיכון.

אראנהנה

New member
מסכים,תמיכה בנושא הצפה יכולה להגיע רק ממוצפים

כי הדבר כל כך קשור לתזמונים ולתגובות שאם ננסה לנסחם כשיטה נצטרך לגעת בניסוחים מדוייקים ומפותלים במידה שלא תאפשר שום ישום
בעוד שעצם הנוכחות של אדם הרגיש לתנועה ולחוויה המציפה יכולה לאזן אדם לרגיעה שתאפשר עם הזמן בניה הדרגתית של זהות שתאפשר עצמאות
כי אדם כזה חווה את הדברים לא מלמעלה ומבחוץ אלא מבפנים וביחד
ולכן יכול להגיב בדיוק
דבר שהוא בלתי אפשרי לאדם שפועל מתוך שיטה או גישה המנוסחת כהוראה

כיוון שהסיבה העיקרית להצפה זה הרגישות הלא נורמטיבית להיבט ההדדי של הקיום
משהו שהלוגיקה הנורמטיבית לא יודעת לשער ולתאר
אז יש חשיבות קריטית ליכולת לפעול ביחד עם המוצף
וזו יכולת שאי אפשר ללמד בשום מקום

schlomitsmile

Member
מנהל
תודה
לא הבנתי מה את מגדירה כאוטיזם חברתי ומה כאוטיזם תפקודי.

ענתנוי

New member
אני לא סומכת על האבחונים המקובלים

כי הם מתבססים על התנהגות ולא על הבדלים מהותיים.

"התנהגות אוטיסטית" יכולה להיות תוצאה של קושי חברתי, ומצד שני יש אוטיסטים שאי אפשר לזהות אצלם את ה"התנהגות הטיפוסית".
"הצפה", לעומת זאת, זה קושי מוגדר ופיזיולוגי שנובע מהפער בין "מודעות שלמה" (המוח עובד כיחידה אחת) למחסומי תקשורת, תרבות ושפה.

"אוטיסט", מבחינתי, זה אדם שמגדיר את עצמו באמצעות תהליכי החשיבה שלו ולא באמצעות התפקוד שלו.

schlomitsmile

Member
מנהל
מסכימה איתך שתפקוד הוא לא יותר מקליפה חיצונית אם הבנתי אותך נכון, את אומרת שכדי לזהות א"סים "אמיתיים",
יש לברר האם הבנאדם סובל מהצפות, הבנתי נכון?
שזה הקריטריון המשמעותי, האמיתי?

לי נראה שיש יותר א"סים בין ה"מבלבלים"
שאינם מאובחנים על הספקטרום,
מאשר לא א"סים בין אלה שמאובחנים כך.
כלומר גם מי שאובחן כא"ס ואינו סובל מהצפות, בכלל או כמעט,
הוא עדיין א"ס בתהליכי החשיבה שלו, במהותו.

זה מעניין מה שאת אומרת

אבל זה מעורר בי שאלות מהמקור הכי אישי.
הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי מזדהה עם התיאורים שלך, עד כמה שאני מבינה אותם, גם בחיוב וגם בשלילה. אם הבנתי למה את מתכוונת ב"הצפה", אני רוב חיי מרגישה שאני מתקיימת על סף הצפה, אם לא מעבר לסף (ולאחרונה יותר מתמיד
).
מצד שני אני לא מחשיבה את עצמי לאוטיסטית. יש יותר מדי קווים אוטיסטיים שאין לי, וקווים לא-אוטיסטיים שיש לי.
ואף פעם לא הייתה לי בעיה בתקשורת בסיסית, מה שלבת שלי יש ועוד איך...
בכל זאת משהו גורם להבדל הזה, ואני לא יודעת לשים עליו את האצבע. את טוענת שהיא פשוט עוד יותר ככה? עוד יותר בתפיסה מרובה, עוד יותר מוצפת ממה שאני אפילו יכולה לדמיין? וזה כל הסיפור?

ענתנוי

New member
זה עניין של הגדרה

ואני צריכה לחפש הגדרה יותר מתאימה וברורה למושג הזה.....

arana1

New member
זה פשוט עוד יותר ככה

מאוד יתכן שאחת הסיבות שאוטיסטים הרבה יותר רגישים לקצב ולמשקל ולתנועה מהממוצע זה גם בגלל המידה שבה הם מבינים שהדברים בסך הכל נבדלים אחד מהשני גם ובעיקר דרך קצב ומשקל
תקחי אותך,תשני מעט את הקצב והמשקל,ותקבלי אוטיסט שכבר לא מסוגל להסתנכרן בכלל עם הקצב והמשקל של הסביבה החברתית של היום

קצב ומשקל זה כל כך מהותי
וכמה שאנחנו יותר קרובים להבנת טבעו האמיתי של העולם
טבעו ההדדי
כך זה גם יותר מהותי

למעלה