הדרכת חובשים

MdaMen

New member
הדרכת חובשים

אפשר להגיע לזה אם לא עשיתי מיונים? מה התנאי קבלה? שמעתי שאם אתה בקורס חבושים קרביים ואתה טוב שם אז מציעים לך להשאר בבה"ד 10 להדרכה. ככה זה גם בקורס חובשים רגיל? (ג'ובניקים). במנילה שלי היה חובש תחת אשכול של מקצועות שדורשים מיון ולחבר שלי היה תחת מקצועות שלא דורשים מיון מוקדם. זה אומר שאפשר להגיע לזה גם דרך כלל צה"לי? תודה מראש.

א י ןש ם

New member
אממ... לדעתי כן

הייתי במיונים לחיל רפואה לפני כמה חודשים, ואני העדפתי את התפקיד של הדרכת חובשים /שמשום מה לא היה לי במנילה (כנראה כי פסלתי הדרכה בצו ראשון...). ואז היה מין ראאיון כזה ואמרתי שאני ממש מעדיפה את ההדרכת חובשים, והם בדקו את הנתונים שלי ואמרו לי שאין בעיה ושגם ככה המדריכי חובשים מתחילים את ההכשרה יחד עם החובשים הרגילים ואז יוצאים לקורס נוסף, ואם אני ארצה ואני אוכיח את עצמי והכל יתנו לי לצאת גם כן... ואחרי ששיגעתי אותם עם כל זה חתמתי ויתור...

2inaroad

New member
לא נראה לי

למה הייתי במיונים לזה ושמתי לב לשני דברים: 1) המיונים קשים מאוד והרוב נופלים 2) צריך נתונים גבוהים (נדמה לי קב"א 54 ומתא"ם 2).

אפשר.

לקראת אמצע הקורס יש מבדקים של מי מתאים להדרכה (זה לא רק להדרכת חובשים אלא לכמה מקצועות בהדרכה כמו חוגדים, מפקדים, חוליות הדרכה וכו'...) לפי מה שהבנתי צריך ממוצע 80+ והתאמה של ראיון, דינמיקה קבוצתית והרצאה שניתנת.

2inaroad

New member
היגיוני

למה מה שכתבת שצריך: דינמיקה קבוצתית הרצאה שאתה נותן ראיון זה בדיוק שלושת השלבים של המיון וממש לא פשוט לעבור אותם מניסיון, בעיקר את ההרצאה (שהיא מול קהל עויון ומי שלא מדריך מלידה יכשל). אז יכול להיות שמציעים את זה באמצע, כי לא נראה לי שהם יגייסו כ"כ הרבה מדריכים יעודיים כי הם חותכים במיונים משהו. אגב, איזה ממוצע 80? בגרות?

למעלה